Mijn top 3 gezelschapsspellen – deze wil je in huis hebben!

We moeten binnen blijven, helaas. Maar we kunnen kijken naar wat we nog wél kunnen, bijvoorbeeld naar gezelschapsspellen spelen! Ik laat je mijn drie favorieten zien. Om in deze donkere tijd lekker aan tafel te spelen met je huisgenoten (deze drie speel je namelijk ook gemakkelijk met z’n twee), of om cadeau te doen met Kerst. Mijn favoriete spelletjes laat ik je graag zien.

Deze gezelschapsspellen wil je graag hebben

Zoals ik al noemde zijn dit spellen die je met twee personen of meer kan spelen. Één kaartspelletje, twee bordspellen.

Skip-Bo

We beginnen met het kaartspelletje. Ik heb er veel geprobeerd, maar deze blijft toch mijn favoriet. Het is simpel, maar niet saai. Deze speelde ik graag met Allard (en speel ik nog steeds weleens met hem). Ook na vaak spelen bleef hij leuk!

In het kort: Je krijgt beiden een stapel van 30 kaarten waarbij je enkel de bovenste mag zien, die stapel moet je “wegspelen” in de vier stapels op tafel. Ondertussen heb je in hand ook nog vijf kaarten die steeds wisselen. Je kunt verschillende tactieken gebruiken, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het ook een kwestie van geluk.

Je shop hem hier op Bol.com.

Cluedo

Wat wilde ik dit spel vroeger graag hebben, dat kwam echt door de reclames op tv! Inmiddels is Cluedo best een populair spel, waarvan er veel verschillende versies in omloop zijn.

Cluedo is een bordspel waarin je moet achterhalen wie de moordenaar is, met welk wapen de moord is gepleegd en in welke kamer dit gebeurde. De kaarten waarop deze specifieke dingen staan aangegeven worden in een zakje gedaan, de rest van de kaarten liggen op tafel en zijn in handen van de spelers. Door elkaar te ondervragen kun je erachter komen wie, waar en hoe de moord is gepleegd. Je moet hierbij best flink nadenken, waardoor het niet echt een spel is van veel geluk (wel een beetje) maar waarbij je lekker kan nadenken.

Standaard Cluedo is al heel leuk, die vind je hier op Bol. Je shopt hier de versie met Harry Potter, hier die van the Big Bang theory, hier de Sherlock versie en er bestaat zelfs een Scooby-doo editie.

Ticket to Ride

En de nieuwste van het stel, Ticket To Ride! Deze kreeg ik aangeraden van mijn lezers en Instagramvolgers, waarna we hem een jaar geleden kochten.

Het bord is heel groot en er wordt een kaart van (in dit geval) Europa op afgebeeld, met daarbij de routes tussen verschillende steden. In het begin van het spel krijg je kaarten met routes die je moet gaan vormen. Dit doe je door de kaarten met treintjes erop die bij het spel komen. Met verschillende kleuren vorm je verschillende routes. Hoe langer de routes, hoe meer punten je verdient. In dit spel ben ik nog niet zo heel goed, maar het is wel een heel leuk tactisch spel. Je bent tijdens het spel bezig met je eigen “opdrachten”, maar kunt gedwarsboomd worden door je tegenspelers.

Naast Ticket to Ride Europe bestaat er ook een versie met New York, Londen, Amsterdam, Nederland en natuurlijk (volgens mij) het origineel, Amerika. Er zijn zelfs nog meer versies!

Speel jij ook graag gezelschapsspellen? Wat is jouw favoriet?

DELEN:

10 reacties

 1. Audrey 17 december 2020 / 09:40

  Wij zijn dol op spelletjes! Ticket to Ride is toch wel mijn favoriet. Wij spelen de Nederland-versie veel. Cluedo vind ik ook heel tof, maar het is een beetje onhandig dat je daarvoor minstens 3 spelers nodig hebt.

  • Lisanne 17 december 2020 / 15:26

   Wij speelden Cluedo altijd met z’n twee! Je hebt dan iets andere regels, maar het is nog steeds superleuk 😀 Echt een aanrader om eens naar te kijken

 2. Naomi 17 december 2020 / 13:05

  Spelletjes horen voor mij bij Kerst. Tweede Kerstdag is altijd spelletjesdag met de familie, behalve nu dan natuurlijk. Cluedo ken ik niet, maar lijkt me leuk!

  • Lisanne 17 december 2020 / 15:27

   Wat gezellig zeg, zo’n spelletjesdag!

 3. Zo simpel is dan geluk 17 december 2020 / 17:11

  Cluedo vind ik echt zo leuk, maar helaas ken ik niemand die het ook leuk vindt, haha!
  Ticket to Ride heb ik nog nooit gespeeld.

 4. Alex 17 december 2020 / 23:07

  Leuke spellen idd! Vooral Cluedo vind ik ook zo leuk. Ik heb laatst The Game ontdekt, dat kun je zelfs in je eentje spelen, maar ook super leuk met z’n tweeën of met meer mensen. Je speelt daarbij eigenlijk samen en niet tegen elkaar en probeert om alle kaarten kwijt te raken. En natuurlijk Explodier Kittens, super leuk als je met minimaal vier mensen bent 🙂

  Groetjes,
  Alex

 5. patriciakleijn 19 december 2020 / 17:36

  wij spelen eigenlijk nooit spellen, alleen in de vakantie nemen we een pakje kaarten mee en af en toe spelen we monopoly, maar verder niet echt. Vroeger was ik altijd erg fan van mens erger je niet en levensweg

 6. Melanie 20 december 2020 / 15:36

  Ticket to ride werd hier meegebracht door de SInt. Geweldig spel, we (de kids zijn 10 en 11) vinden het alle vier heel erg leuk. Andere favorieten zijn monopoly, qwixx, cluedo, Machiavelli, kolonisten van Catan (en varianten daarop) etc. Vooral tactische spellen doen het hier goed, al spelen we ook wel eens mens erger je niet, ganzenbord etc. Op het wensenlijstje staat WIngspan. Die is wel een beetje aan de prijs.

 7. Lilian Visser 21 december 2020 / 12:17

  Cluedo en Skipbo spelen we ook graag! Ticket to ride kom ik echt overal tegen, maar nog niet gekocht. Wij houden ook erg van die kleine spelletjes, zoals regenwormen, moddervarkens en qwixx.

  Met sinterklaas hebben we een sjoelbord gekocht. Eindelijk, want dat is echt een familietraditie bij ons, mijn oma speelde het nog toen ze blind werd zelfs. Dus wij komen de feestdagen wel door 🙂

 8. Pleun 23 december 2020 / 15:57

  Ik heb recent Cards against Humanity gespeeld met m’n vrienden. Ook een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.