Mijn wens voor 2014

Elk jaar rond deze tijd maak ik een lijstje met doelen voor het nieuwe jaar. Geen goede voornemens, want met slechts een voornemen kom je er niet, nee; doelen. Dit jaar heb ik geen doelen, althans, niet echt. Vorig jaar maakte ik een mooie lijst met dingen die ik wilde bereiken. En je raadt het al: dat liep in de soep. Dit jaar probeerde ik het weer, maar het komt allemaal neer op één ding. Voor het komende jaar is er een ding dat ik heel graag zou willen, iets waar ik alles aan ga doen! Er is niets dat ik liever wil.

gezond-2014

In mijn gezondheid update liet ik jullie weten dat het niet zo heel erg goed gaat met mijn gezondheid. Hierop kreeg ik onwijs veel lieve reacties, en opvallend veel mailtjes over een ding: de ziekte van Lyme. Dus, ik had weer hoop, misschien was dat mis met me, misschien viel daar nog iets te winnen. Uiteindelijk hebben we een onderzoek laten doen in Duitsland waar ze kijken naar het DNA van de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt (gewone tests in Nederland zijn slechts 30% tot 60% betrouwbaar, tipje voor als je ook fibromyalgie hebt, Lyme en fibro lijken ontzettend op elkaar en Lyme wordt dus niet goed genoeg getest. Weten veel mensen niet, ik ook niet! Dus wellicht is het het testen ook waard bij jou). Onlangs kreeg ik de uitslag: ook dat is het niet.

Mijn gezondheid gaat steeds verder achteruit, ook weer sinds mijn vorige update, en ik heb het gevoel dat dit niet is zoals het hoort te zijn. Als dit gewoon is zoals het is en er niets te veranderen valt, dan wil ik dat accepteren. Als het niet beter kan, als je er verder niks aan kan doen, wat moet je dan anders? Dan heb ik er vrede mee, dat weet ik van mezelf.

Maar ik geloof niet dat dat zo is. Als ik kijk naar mijn kwaliteit van leven moet dat gewoon beter kunnen. Er moet nog iets zijn wat mij helpt, of een aandoening die meer duidelijkheid geeft.

Mijn prioriteitenlijstje van 2014:

 1. Mijn gezondheid

En dan volgt de rest waarnaar ik verlang vanzelf. Gewoon iemand spontaan kunnen uitnodigen, of zelf buiten een rondje lopen. Mijn vrienden weer zien. Mijn enthousiasme verder terugkrijgen, en gewoon weer een klein beetje meer Lisanne terughalen.

Helemaal beter worden verwacht ik absoluut niet, een klein beetje beter kan al een wereld van verschil maken.

Dus… voor dit jaar geen grote doelen voor mij, ik heb alleen een goede dosis geluk nodig. En een boel doorzettingsvermogen voor alle uitdagingen die je tegenkomt wanneer je in zo’n proces zit. Dus… daar ga ik voor! Heb jij nog doelen (of goede voornemens) gemaakt voor het komende jaar?

DELEN:

64 reacties

 1. Kelly Caresse 1 januari 2014 / 09:17

  Lieve Lisanne! Ik wil je het allerbeste wensen voor 2014, vooral heel veel gezondheid en liefde!

 2. Karin 1 januari 2014 / 09:46

  Jeetje Lisanne wat vind ik dat erg om te lezen. Als ik je blogjes zo af en toe lees (sorry ik lees ze maar af en toe) krijg ik over het algemeen de indruk dat het goed met je gaat. Dus het is wel even schrikken dat dat niet zo blijkt te zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat je dat gewoon moet schrijven, dat doe ik zelf namelijk ook, maar ik had zo voor je gehoopt dat het anders zou zijn. Ik hoop dat je een fijne arts hebt die je helpt uit te zoeken wat er mis is met je lichaam. Heel veel sterkte, liefs, een knuffel en een zo gezond mogelijk 2014!

  • Lisanneleeft 1 januari 2014 / 20:43

   Jij bent mede de reden dat ik daar zo open over ben, Karin! Jij hebt me een beetje laten zien en laten weten dat het juist goed is om mijn menselijke (en dus ook zieke) kant te laten zien. En dat anderen daar dan misschien zelfs ook iets aan hebben, naast het feit dat het voor mezelf gewoon prettig is om eerlijk te zijn. Dus bedankt daarvoor!

   • Karin 1 januari 2014 / 22:09

    Oeps ik word er een beetje verlegen van…maar graag gedaan Lisanne. En natuurlijk leer ik ook van jouw schrijfsel en optimistische kijk op het leven met een beperking! Leren we een beetje van elkaar ;-). Hou je taai, liefs Karin.

 3. Joyce 1 januari 2014 / 09:54

  Ik hoop dat 2014 je een betere gezondheid brengt

 4. N 1 januari 2014 / 09:54

  Happy New year!!
  Ik hoop heeeeeeel erg voor je dat je je doel(en) zal bereiken.
  Heel veel sterkte! Hopelijk vind je je krachten weer terug!
  Veel geluk en liefde en hopelijk gezondheid in 2014.
  Dat het ondanks alles toch een fantastisch jaar mag worden voor je !!

 5. Nicky 1 januari 2014 / 09:54

  Lieve Lisanne,
  Via Mascha’s post op Beautygloss over goede voornemens werd ik door Tessa verwezen naar je blog, wat je gezien je comment daar ook hebt meegekregen. Sindsdien heb ik elke dag een aantal artikelen van je gelezen, en sta je ineens hoog in mijn blog-browse-lijstje als ik even lekker een momentje voor mezelf neem om te browsen. Ik wil jou, en ook Tessa, even keihard bedanken. Al verschillen onze levens nog zo van elkaar, ik leer nu al ontzettend veel van je, en heb boven alles een veel helderder zicht op alles in mijn eigen hoofd. Dus: dankjewel. Ik hoop oprecht dat je al je vragen beantwoord krijgt in 2014. Je bent een wereldwijf. <3

 6. Hester 1 januari 2014 / 10:15

  Wat een lieve reactie hierboven me van Nicky! Sluit me er wel helemaal bij aan. Waar ik iedereen gewoon een gelukkig 2014 wens, word ik er door jou weer even bij stilgezet dat het ‘gezond’ gedeelte ook niet vanzelfsprekend is. Ik hoop met heel m’n hart met je mee dat er iets te vinden valt voor je gezondheid!

 7. Ashleey 1 januari 2014 / 10:15

  Ik wens je een heel fijn en gezond 2014 lieve Lisanne en ik hoop dat we nog lang va je blog kunnen genieten!

 8. Susanne 1 januari 2014 / 10:24

  Ik hoop voor je dat 2014 een stuk beter jaar wordt kwa gezondheid voor jou. Lijkt me vooral heel frustrerend dat je gewoon niet wat er met je aan de hand is. Soort van come on lijf, doe eens effe normaal?! haha. Het doorzettingsvermogen heb jij zekerweten en ik hoop dat het geluk aan jou kant staat. Lieve Lisanne, is wens je een mooi en vooral gezond 2014!

 9. Maai 1 januari 2014 / 10:26

  Lieve Lisanne, ik wil jou een heel fijn 2014 wensen. Ik hoop echt dat je je snel wat beter zal voelen en weer leuke dingen kan doen. Meis, bedankt voor je blog, die bijna altijd zo optimistisch en positief is, met elke dag weer interessante artikelen, hoe doe je dat toch? Petje af, dikke knuffel Maai

 10. Siri 1 januari 2014 / 10:55

  Ha Lisanne,
  Sinds een tijdje lees ik je blog, ik kwam het tegen tijdens mijn zoektocht op internet naar positieve inspiratie om om te gaan, met mijn (hopelijk tijdelijke) aandoening. Ik lees altijd met veel plezier je blog en het laat me zien dat er meer mensen zijn die positief proberen om te gaan met de wending die hun leven heeft genomen.
  Het gedokter en gezoek naar een juiste diagnose, juiste behandeling etc. is iets wat mij vaak veel energie kost, maar het enorme scala aan therapeuten en (alternatieve) artsen bied me ook hoop dat er iets zal zijn wat kan helpen! De kunst is lijkt me om open te staan voor nieuwe inzichten, maar je niet te verliezen in de wirwar van tips, diagnoses en mogelijke behandelingen, je gevoel blijven volgen! en dat is niet altijd makkelijk in kleine momenten van wanhoop, maar alles wat ik over je heb gelezen geeft me het gevoel dat jij dat zeker kan!
  Veel wijsheid en geluk toegewenst voor 2014!

 11. Maaike 1 januari 2014 / 11:07

  Al het geluk en doorzwttingsvermogen wordt je van harte gegund! <3

 12. Milou 1 januari 2014 / 11:11

  Hoop echt dat het helemaal goed komt met je gezondheid! niets is belangrijker dan dat…!! X
  Happy 2014 op naar een gezond jaar! 🙂

 13. Manon 1 januari 2014 / 11:42

  Wat rot om te lezen dat het toch eigenlijk niet zo goed met je gaat :(. En alle andere goede “voornemens” vallen in het niet als je niet gezond bent om ze te kunnen uitvoeren! Gezondheid staat altijd op nummer 1 dus inderdaad: ga ervoor!

 14. Maria 1 januari 2014 / 12:02

  Ik wens je Gods zegen toe in dit nieuwe jaar!

 15. MySimplySpecial 1 januari 2014 / 12:05

  Wat ontzettend vervelend dat het alleen maar slechter gaat de laatste tijd! Ik hoop van harte dat je snel weer vooruit zal gaan en een mooi 2014 tegemoet gaat!

 16. Suuz 1 januari 2014 / 12:07

  Wat een mooie blogpost! Heel goed geschreven! Ik wens je echt al het beste toe in 2014!
  Voor mij geldt precies hetzelfde, kan mij helemaal vinden deze blog.. We gaan ervoor!!!!!!
  Veel liefs suuz

 17. Dagmar 1 januari 2014 / 12:14

  Heel moeilijk om te lezen dat het nog verder achteruit gaat… ik wil niets liever dan dat je je dromen kunt realiseren en je gezondheid terugkrijgt. Je helpt anderen zoveel vooruit, nu is het tijd voor jou! En dat hoef je niet alleen te doen, weet dat ik én nog ontzettend veel andere lezeressen voor je klaar staan. Daar ben ik van overtuigd! Dankjewel voor alles wat je het afgelopen jaar hebt gedeeld en dat je mij zo hebt geïnspireerd met je mooie stukken. Denk goed aan jezelf en ik hoop gauw een artikel te lezen dat het beter gaat, dat je vooruit komt en dat je stappen kunt maken in de richting die jij graag kleur wilt geven. Veel liefs & het aller allerbeste voor in 2014 toegewenst! Dit wordt jouw jaar!

 18. Kimberly 1 januari 2014 / 12:55

  Ik wens je al het geluk van de wereld toe en hoop dat het in 2014 een stuk beter gaat met je gezondheid!! <3 <3

 19. manon 1 januari 2014 / 13:04

  hopelijk heb je ook een betere gezondheid in 2014

 20. Zo simpel is dan geluk 1 januari 2014 / 13:33

  Ik wens je een heel gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat je gezondheid snel vooruit gaat en je kwaliteit van leven daarmee zal verbeteren. Zodat je nog meer dingen kan doen die jou gelukkig maken!

 21. Curly Creative 1 januari 2014 / 13:34

  Hey meis,

  Ik volg je nog niet zo heel lang maar wat rot om te lezen.
  Ondanks dat hoop ik dat 2014 alles beter met je zal gaan..

  Veel liefs

 22. Sanne Marlijn 1 januari 2014 / 14:55

  Jeetje, het blijft vervelend om te lezen dat je je zo slecht voelt. Ik hoop desondanks dat het bloggen je veel voldoening en kracht blijft geven om door te gaan!

 23. Veronica 1 januari 2014 / 15:11

  Wat vervelend als je gezondheid zo achteruit gaat en je zo machteloos staat. Ik wens je dan voor 2014 heel veel geluk, gezondheid en dat al je wensen mogen uitkomen!

 24. Isabel Cristina 1 januari 2014 / 15:49

  Lieve Lisanne, ik wens je een gelukkig, liefdevol maar vooral een betere gezond voor 2014! X

 25. Sharon 1 januari 2014 / 16:18

  Ik gun je al het geluk van de wereld Lisanne 🙂 Een heel fijn 2014 met hopelijk heel veel fijne gebeurtenissen! x

 26. Hester 1 januari 2014 / 16:45

  Ik hoop echt dat het in 2014 beter met je gaat en meer van de dingen kunt doen die je graag wilt. Ik heb wel wat doelen maar doe verder niet aan goede voornemens. Gelukkig nieuwjaar!

 27. vanemi 1 januari 2014 / 17:07

  Phoe, dat is niet niks. Ik wens jou heel veel gezondheid toe voor het nieuwe jaar! En mijn voornemens zijn op mijn strepen staan en beter worden in fotograferen. Succes in het nieuwe jaar!

 28. Linda 1 januari 2014 / 17:14

  Wat vervelend dat je nog steeds niet precies weet wat je nu zo ziek maakt, en dat je gezondheid nog steeds achteruit gaat.
  Ik wil je alle goeds wensen voor 2014, vooral veel gezondheid, liefde en geluk! Ik hoop dat je duidelijkheid mag krijgen en je beter mag gaan voelen, zodat je weer alles kan doen wat je graag wilt samen met hen die je lief zijn!

 29. Lotte 1 januari 2014 / 18:05

  Hey Lisanne,

  Ik lees heel graag je blog, zo herkenbaar! Alle goeds voor 2014!

 30. Manja 1 januari 2014 / 18:44

  Jeetje, balen wat betreft je gezondheid! Ik hoop heel erg voor je dat 2014 het jaar wordt waarin je antwoorden krijgt op al je vragen! Heel veel liefs en knuffels

 31. Marieke 1 januari 2014 / 18:48

  Wat ontzettend vervelend dat je gezondheid niet helemaal fijn is. Ik wens je voor 2014 al het goeds toe, waarin je hopelijk te weten komt wat het nu is.
  Heel veel liefs, Marieke

 32. Tiffany 1 januari 2014 / 19:13

  Ook ik maakte geen voornemens. Voornemens zijn voor niets nodig, het enige dat dit doet is je (mogelijk) teleurstellen. Dus besloot ik er geen te maken. Ook had ik mijn doelen al lang voor ogen, voor het nieuwe jaar. Waarom immers wachten op het nieuwe jaar voor nieuwe doelen? 🙂 Mijn doelen waren om een leuke job te vinden (die ik ondertussen heb gevonden, voor 3 maanden toch), gelukkig blijven met m’n vriend en aan onze relatie blijven werken en iets maken van mijn blog. De laatste twee zijn werkpunten, je blijft er immers continue aan werken en er moeite in steken 🙂 Dit zijn mijn doelen, maar deze had ik al best wat langer voor ogen dan vandaag. 🙂

  Ik wil jou trouwens erg veel geluk wensen in het nieuwe jaar en in de zoektocht naar oplossingen/verklaringen/manieren om je gezondheid te verbeteren. 🙂

  • Lisanneleeft 1 januari 2014 / 20:49

   Hihi, dat zeg je mooi! Als je een doel hebt moet je er gewoon meteen voor gaan, niet wachten tot 1 januari.
   Ik denk dat je dat dan eigenlijk onbewust al vanzelf gaat doen. Dat je eraan denkt het uit te stellen en het een goed voornemen te noemen is stiekem al niet zo’n goed teken 😛
   Dankjewel!

 33. Biancaa 1 januari 2014 / 19:20

  Heel vervelend dat het minder met je gezondheid gaat, hopen dat je dit jaar iets meer te weten komt.

 34. Beautydagboek 1 januari 2014 / 19:20

  Ontzettend vervelend om te horen dat het niet zo goed met je gezondheid gaat, dat is toch een van de belangrijkste dingen in het leven. Heel veel sterkte! Ik hoop dat mijn gezondheid dit jaar ook wat beter onder controle te krijgen is, ik ga er in ieder geval voor 🙂

 35. Michelle 1 januari 2014 / 19:55

  Je weet zelf het beste of iets bij de fibromyalgie hoort of dat het een andere kwaal kan zijn. Luister altijd naar je intuitie en laat je niet afschepen door artsen. Ik heb al tig keer gehoord, mevrouw dit hoort bij je fibromyalgie. Ookal was dat dus helemaal niet zo. Maar het is wel echt vermoeiend om jezelf weer te moeten bewijzen dat er iets anders aan de hand is. Ik hoop dat je er uiteindelijk achter kan komen wat er met je is en je daar een weg in kunt vinden!

 36. Syl 1 januari 2014 / 20:02

  Ik heb fybromyalgie al sinds 8 jaar. Ik slik daarvoor tramadol hele zware tabletten.
  Werk 32 uur woon op mezelf en heb elke dag pijn.
  Niet opgeven en je zelf geen ziek stempel geven dat is de kracht.

  • Lisanneleeft 1 januari 2014 / 20:41

   Zo te horen zijn we op veel vlakken hetzelfde, hehe! Even lang ziek, zelfde pillen, ook elke dag pijn, zelfde instelling, ook op mezelf. Alleen werk ik ieeeetsje minder, haha.

   Ieder mens is anders en soms is het gewoon op, dan kan je jezelf gezond denken wat je wilt, maar dan snijd je jezelf daarmee alleen maar in de vingers.

 37. Annemarte 1 januari 2014 / 20:04

  Wow, dat is niet niks zeg! Ik lees nu al eventjes je blog, maar had dit nog niet echt gelezen.. Ik wens je een heel fijn nieuw jaar en natuurlijk veel gezondheid toe!

 38. Ise 1 januari 2014 / 20:25

  Ik hoop echt voor je dat er een beetje vooruitgang in komt dit jaar. Dat is je zo gegund! En dat je ondanks dit allemaal nog zo positief blijft vind ik echt super knap van je.

 39. Lianne 1 januari 2014 / 20:31

  Pffft, jeetje zeg! Ik gun je zo dat het wat beter gaat, dat je weer een stukje Lisanne kan terug halen!
  Doorzettingsvermogen heb je wel en ik hoop écht heel erg dat dat geluk nu jouw kant op komt!
  Zet em op meid, op een prachtig 2014! X

 40. Desiree 1 januari 2014 / 21:00

  Wat ben jij toch een harde knokker hopen dat je ooit wat stabiele gezondheid krijgt , zodat je de dingen uit je leven kunt halen die jij wilt.

 41. Isabel 1 januari 2014 / 22:27

  Wat vervelend voor je zeg, ik wist niet dat het zo slecht ging. Ik hoop dat het in 2014 beter gaat en dat je er achter komt wat er voor zorgt dat je je zo voelt. Gelukkig en gezond nieuw jaar!

 42. Sharon 1 januari 2014 / 23:13

  Veel geluk voor 2014, Lisanne! Dat het met je gezondheid een stuk beter mag gaan dit jaar.

 43. Anne 2 januari 2014 / 11:49

  Je gezondheid is het belangrijkste, maar ik vraag me wel één ding af. Als het niet goed gaat, lijkt het me niet zo’n goed idee om daar steeds mee bezig te zijn. Jou kennende zal je vast positief blijven, maar maak het niet te zwaar voor jezelf. Ik ben bezig met doelen stellen voor dit jaar, ik ben er nog niet helemaal uit, maar ik hoop er vandaag nog over te bloggen. Gelukkig 2014!!

  • Caroline 2 januari 2014 / 12:07

   Anne, in mijn ogen laat Lisanne al zien dat ze positief omgaat met haar ziek zijn. Zelf ben ik ongeveer 8 jaar ziek. Nog steeds maar deels bekend wat er ad hand is. Ik ben zo blij met je blog lisanne! Juist de combinatie van je positiviteit en je openheid over hoe je je voelt maakt het een blog waar ik veel inspiratie uit heb kunnen halen. Ik wens je het allerbeste(niet alleen voor 2014 ;)) en hoop dat je zo fijn door blijft bloggen! Sterkte en veel liefs

   • Carlijn 2 januari 2014 / 13:38

    Ik ben het helemaal met je eens Caroline. Lisanne, uit je blog putten zoveel mensen positieve energie en voorzettingsvermogen! Ik heb een tijdje je blog gevolgd, maar ben je toen uit het oog verloren. Toen ik een paar maanden geleden een enorme klap kreeg, en te horen kreeg dat ik nooit van mijn pijn zou afkomen en nooit meer zou kunnen hardlopen was het eerste dat ik deed toen ik weer thuis op de bank zat en een potje had gejankt jouw blog opzoeken. Ik sta nu veel positiever in het leven, niet alleen mijn vergroeiingen en pijn, maar in alles. Ik leerde dat ik moest doorzetten en dat heb ik gedaan. Ik kan weer een half uur staan en ook lopen gaat steeds beter. Eind januari mag ik áls alles goed gaat (want ook dat heb ik van je geleerd) langzaam beginnen met hardlopen, mijn lust en mijn leven. Het zal niet mijn sport worden, en daar heb ik me bij neergelegd, maar af en toe mijn energie uiten zou al fijn zijn.

    Beste Lisanne, ik hoop dat het ook met jou wat beter gaat komen jaar. Dat je net zoveel energie en kracht kunt putten uit je blog en reacties als al je lezers doen. Ik, en ik denk wij allemaal, gunnen je het ontzettend!

    Heel veel liefs

  • Lisanneleeft 2 januari 2014 / 13:15

   Snap wat je bedoelt hoor Anne! Moet er echt een balans in zien te vinden, het moet wel vol te houden en enigszins leuk blijven, hehe 🙂
   Jij ook een gelukkig 2014!

 44. Vivian 2 januari 2014 / 14:24

  Klinkt misschien wat raar, maar ik vind dit heel mooi geschreven, heel puur en ook inspirerend, dat je je richt op één doel en erop vertrouwt dat de rest daar wel uit voort zal komen. Heeeeeeeel veel sterkte!

 45. kim 2 januari 2014 / 15:31

  wat vervelend om te horen dat het slechter gaat! Hoop echt dat het snel stukje beter gaat het komt wel goed je bent een sterk persoon! <3

 46. Joanne 2 januari 2014 / 15:53

  Jeeeetje, wat ontzettend vervelend dat je weer hoop had en dat het dan wéér niet zo blijkt te zijn. Ik weet hoe frustrerend dat is dus ik voel me lichtelijk schuldig dat ik een van de velen was die je op Lyme had gewezen (bij mij is dat het wel). Ik wil je niet nog meer mogelijk valse hoop o.i.d. geven maar een PCR DNA test kan nog steeds vals-negatief zijn. Ik weet niet of je ook al een LTT test had gedaan? Ik ken twee meiden bij wie de PCR negatief was en de LTT positief. En op co-infecties getest? Er zijn veel meer nare beestjes dan borrelia, waar je erg ziek van kan worden en daar wordt vaak (in Nederland in ieder geval) niet op getest.

  Ik vind het echt erg om te lezen dat het steeds slechter met je gaat en dat je niet weet waarvan en er daardoor ook niks aan kunt doen. Zo frustrerend is dat! Ik snap he-le-maal dat je het niet kunt accepteren omdat je gelooft dat het beter moet kunnen. Zeker omdat je niet weet wat het is, is dat moeilijk te accepteren.
  Ik vind het heel knap hoe je er mee om gaat en ik wens je alle geluk en gezondheid toe in 2014 (en daarna natuurlijk!). Ik hoop zooo erg dat je er snel achterkomt wat je klachten veroorzaakt. Er is echt iets heel erg goed mis met je gezondheid, als je zo ziek bent als jij. Je verdient het om te weten wat dat dan is. Al blijkt het iets te zijn wat niet te verhelpen is, dan kan je het in ieder geval accepteren. Maar het liefst is het natuurlijk gewoon te verhelpen zodat je weer beter kunt worden.

  Stay strong & don’t give up! Je bent een inspiratie voor velen.

  • Lisanneleeft 2 januari 2014 / 16:16

   Hi Joanne, je hoeft je niet schuldig te voelen hoor, je hebt me juist heel erg geholpen door het geven van al je informatie! Voor hetzelfde geld was er wel wat uitgekomen, het was in elk geval iets waarnaar ik nog nooit had gekeken.
   De co-infecties zijn wel getest, maar of ik die LTT test heb gedaan weet ik niet. Dat ga ik zo eens uitzoeken! 🙂 (ik kon namelijk bij de uitslag eigenlijk niet geloven dat er niets uit kwam, hehe. Dus, wie weet dat dat nog de moeite waard is om te testen!)

   Heel erg bedankt voor je lieve berichtje, word ik blij van 😀 En nogmaals bedankt voor het geven van alle info, wellicht heb je niet alleen mij geholpen, maar ook andere dames die meelezen en hetzelfde hebben als ik en dan wel Lyme hebben!

   • Joanne 3 januari 2014 / 01:59

    Pfoeh dat vind ik heel erg fijn om te horen! Gezien je klachten lijkt het me wel waard om dat nog te laten testen als dat nog niet is gebeurd, maar het is zo naar dat het allemaal veel geld kost. Lyme is vervelend aan te tonen omdat het vaak in je weefsels gaat zitten en dan niet meer zichtbaar is in je bloed. Daarom zijn er ook veel artsen voor het gebruik van een klinische diagnose. Wat ook nog kan is andere bloedwaarden laten meten die op Lyme kunnen wijzen, zoals o.a. een te laag cd57.
    Ik kan ook niet geloven dat er niks uit je tests kwam. Er moet echt wat te vinden zijn dammit!
    Ik leef wel echt met je mee wat dat betreft. Ik kan me voorstellen hoe teleurgesteld je moet zijn geweest. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat je ooit ook het verlossende woord krijgt en te weten komt wat er nou mis is. Daar heb je nu alleen zo weinig aan.

    Fijn om te horen dat je er wat aan hebt gehad en ik hoop dat andere mensen er ook wat aan hebben gehad inderdaad. Ik had zelf tot voor kort ook nooit aan Lyme gedacht en denk dat er veel mensen zijn die dat hebben zonder het te weten.

 47. Elke 2 januari 2014 / 17:18

  Hé Lisanne,

  Ik volg je blog al een tijdje maar laat nu eens een berichtje achter, om je een fijn nieuwjaar te wensen. Hoewel ik ook erg positief in het leven sta en je goed begrijp, is het fijn (maar ook moeilijk) om te lezen dat jij je ook niet neerlegt bij wat bij jou wordt geconstateerd. Ik heb het afgelopen jaar ook zo veel advies gezocht, behandelkamers gezien en verschillende therapieen geprobeerd dat ik gillend gek ben geworden (heb ooit het fibro stempel gekregen maar vermoed dat er meer aan de hand is). Ik laat me zeker niet uit het veld slaan, maar als je niemand in ‘real life’ om je heen hebt die iets soortgelijks meemaakt, dan is dat idd lastig en de frustratie wordt er niet minder om, hoeveel ik ondanks dat ook blijf lachen. Daarom wil ik je bij deze heel veel succes wensen voor het nieuwe jaar, waarin ik hoop dat je misschien wat minder pijn zult hebben en je hopelijk een stapje verder komt. Verlies nooit je positiviteit, want je inspireert anderen om in een dip(je) juist weer de lichtpuntjes zoals je ze zelf ook noemt, weer naar boven te halen 🙂 Liefs Elke

 48. Julia 2 januari 2014 / 19:56

  Ah nou, toen ik begon met dit artikel lezen hoopte ik zo erg dat je eindelijk had gevonden wat er met je aan de hand is! Zo jammer dat je nog steeds niet weet wat het is. Ik hoop echt dat je er snel achterkomt! En verder wil ik nog even zeggen dat ik het heel knap vind dat je altijd zo’n positieve instelling hebt! Jouw blog is mede daarom altijd zo fijn om te lezen 🙂 Ik wens je een heel fijn 2014!!

 49. Nans 3 januari 2014 / 21:49

  Hey Lisanne,
  Ik hoop dat je snel beterschap vindt!

  Je blog is heel inspirerend, volhouden!

  Aan goede voornemens doe ik niet mee (het is toch Het Lijf dat het laatste woord heeft :-(), maar een wenslijstje heb ik wel! Naast het feit dat ik graag terug aan het werk wil, krijg ik ook steeds te horen dat ik moet blijven bewegen. En over dat bewegen lopen de meningen van de artsen en mij soms uiteen 😉

  Ik schreef het van me af: http://epsteinenik.blogspot.be/2014/01/wordt-2014-een-jaar-in-beweging.html

 50. Eline. 4 januari 2014 / 11:28

  Het is al wel 4 januari, maar ik wil je alsnog het allerbeste wensen voor 2014…
  En ik hoop voor je dat het dit jaar wat beter met je mag gaan, Lisanne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.