Mijn woonkamer upgrade! Voor & na

Altijd als ik mijn woonkamer binnenloop word ik vrolijk. De zon schijnt er naar binnen, het is lekker licht, en het is gewoon een erg fijn plekje in huis. Maar eigenlijk sinds ik hier woon (drie jaar alweer!) is er weinig veranderd aan het interieur. Allemaal met het idee dat we vanzelf wel een mooi canvas of leuke decoratie zouden vinden. Nu is dat wel een beetje gelukt, maar ik had nu écht zin in iets heel anders. Dus… ik heb wat dingen vervangen, voor mijn verjaardag gevraagd, en mijn woonkamer ziet er nu heel anders uit!

after-interieur

before2

Hoe het eerst was

De basics waren, en zijn nog steeds, simpel. De lamp, bank, tafeltjes en het tijdschriftenrek zijn prima en daar kun je eindeloos mee variëren. Die hoeven niet zomaar vervangen! Maar de slinger (die ik nog steeds geweldig vind in combinatie met een overload aan gekleurde items deden mij denken aan… planten. Ik wilde planten!

mijn-woonkamer

Nog niet helemaal perfect zoals ik het wil. Een beetje kleur vind ik wel leuk, maar ik wil echt de nadruk leggen op de groene en natuurlijke tinten. Die roze kussens en de dingen ónder mijn tafeltje dragen daar niet echt aan bij, haha.

Wat er nieuw is:

 • De plant links op het tafeltje (tuincentrum)
 • De ‘zak’ waar deze in zit (Blokker)
 • Een extra draadmandje hieromheen (Zeeman)
 • Op de tafel het kaarsenhoudertje (Zeeman)
 • Op het plankje zie je de kaarsenhouder die eerst op tafel stond, daarnaast nog een grotere kaarsenhouder (ook Zeeman).
 • En een hangplant met potje (beide tuincentrum)

before3

Hoe het hoekje eerst was. En ja, die kerstlichtjes die laat ik lekker het hele jaar hangen. Vind ik gezellig staan!

plantenbushbush

Hoe dit er nu uitziet. Ik heb een grijs huisje laten staan, het potje en het andere huisje staan even in de kast. En hallo, mooie plant! Ik ben echt dol op deze plant. Wat ik nog wel graag wil veranderen is de tijdschriften die in het rek zitten. Dat zijn al zo lang dezelfde, daarin mag ook wel wat afwisseling komen!

before1

Mijn back2school spullen stonden onder de trap… Maar juist toen deze daar stonden dacht ik: ik wil daar een plant!

plantenpot

Dus… daar hebben we de plant! Deze plant is mijn favoriet. Ik weet de namen van al die planten niet (ik snap er weinig van, hoop dat ik ze in leven kan houden), maar het gaat ook niet om de namen natuurlijk. Deze plant met het potje komen beide van het tuincentrum hier in Den Helder.

eerste-plantje

En deze kenden jullie al, mijn plantje met potje van Ikea.

Wat vind jij van de nieuwe stijl van mijn woonkamer?

DELEN:

32 reacties

 1. Mama Lifestyle Blog 17 augustus 2016 / 06:21

  Erg sfeervol met de nieuwe planten Lisanne. Ik zou zo graag een grote plant willen, maar ik ben zó slecht in het verzorgen van mijn planten. Ik doe het nooit goed. Dan geef ik ze weer teveel water dan te weinig. Meestal houd ik het maar bij twee kleine cactusjes. Maar als ik jouw foto’s nu zie, krijg ik wel zin in wat meer groen in huis. Dus wie weet 🙂
  Mama Lifestyle Blog blogde laatst over… Zorgen voor meer ontspanning bij overspannenheid en depressiviteit: lezen

 2. Ilse 17 augustus 2016 / 07:44

  Ziet er mooi uit! Zal leuk zijn ook met die nieuwe tijdschriften in je rek!
  Ik heb zelf weinig decoratie staan omdat ik niet de energie heb om dat allemaal af te stoffen en al helemaal geen planten want daar kan ik toch niet voor zorgen. Maar ik hoop dat het jou wel lukt!
  Ilse blogde laatst over… Bekijk deze docu over Lyme nog gratis tot 19 augustus!

 3. rowan 17 augustus 2016 / 07:45

  Wat is het gezellig en mooi geworden! Heel erg leuk gedaan. Ik ben gek op planten, ze maken je huis meteen een stuk huiselijker en gezelliger!
  rowan blogde laatst over… Mdina: de stille stad van Malta

 4. Frauke 17 augustus 2016 / 07:52

  He wat leuk dat je nu meer groen hebt toegevoegd! Ziet er mooi uit, planten doen het altijd goed :D. Ik vind het wel al een pak knusser nu, met die groene accenten, maar snap ook dat je nog wat van de (drukke) kleuren weg wil. Succes met het onderhouden van je nieuwe medebewoners ;-)! X
  Frauke blogde laatst over… Van elektriciteitskast naar zachte muur

 5. Tiffany 17 augustus 2016 / 09:35

  Wauw wat zijn die planten gaaf! Ze geven super veel sfeer aan je woonkamer. Leuk hoe je die kleine plant in dat mandje hebt geplaatst. Die grote plant is echt heel erg mooi, ik wil nu ook planten! Haha maar op mijn slaapkamer is daar niet veel ruimte voor.
  Tiffany blogde laatst over… Wat is het moeilijkste aan het hebben van coeliakie?

 6. De Hoestende Avonturier 17 augustus 2016 / 10:18

  Vet! Herkenbaar dat moment waarop je beseft dat je je kamer na eeuwen opeens wil en kan veranderen :p Planten zijn zo goed om erbij te halen! Die onder je trap staat heel mooi. Chique, zo donkergroen en de hoogte in. X
  De Hoestende Avonturier blogde laatst over… #5 – vijf bloggers die ik volg

 7. Kim 17 augustus 2016 / 10:34

  Mooi zo zeg! Eerst was het ook mooi, maar nu is het was “rustiger” op de een of andere manier. Op een positieve manier. Leuk!
  Kim blogde laatst over… Een brief aan mijn jongere ik

 8. Josephine 17 augustus 2016 / 10:38

  Mooi gedaan! Ik word ook altijd heel vrolijk van groen in huis, al heb ik het onderhoud wel moeten leren (sorry, dode planten!) Misschien zitten er kaartjes met tips bij de planten?
  Ik hou ook altijd van basilicum bij het raam. Staat mooi, ruikt lekker en handig tijdens het koken.

 9. Demi 17 augustus 2016 / 11:19

  Heel erg leuk gedaan, planten maken een huis zoveel sfeervoller! Helaas laat ik plantjes ontzettend snel dood gaan :’)

 10. Suzanne 17 augustus 2016 / 11:29

  Erg mooi geworden! Ik houd persoonlijk ook meer van rustige kleuren, dus vind die planten echt mooi staan.

 11. Linda 17 augustus 2016 / 11:30

  Ik vind planten ook zulke fijne sfeermakers, het liefst zet ik het hele huis ermee vol! Jouw kamer oogt nu meer als een geheel, ik hou ook van kleur, maar met de planten erbij ziet het er echt een stuk gezelliger uit. Vooral de zak om de pot vind ik erg leuk. En de plant onder de trap, wauw, wat een joekel! Zo mooi <3
  Linda blogde laatst over… A field of grain and a head full of dreams

 12. Cynthia 17 augustus 2016 / 12:02

  Hoi Lisanne,

  Ik heb jou op 9 juli een persoonlijke e-mail gestuurd, maar hierop heb ik nog geen reactie mogen ontvangen.
  Zou je daar alsnog eens op kunnen reageren? Graag hoor ik van je.

  Groetjes Cynthia

  • Lisanne 17 augustus 2016 / 21:21

   Hi Cynthia, ik voel me vandaag niet goed genoeg. Sorry dat ik de mail nog niet heb beantwoord, ik vergeet dat soort dingen snel. Als ik het weer vergeet kan je me gewoon nog eens vragen (hier of via de mail), dat vind ik niet erg. Ik wil graag antwoorden maar dat lukt niet altijd! 🙂 Sorry dat het zo lang duurt!

 13. Anouk 17 augustus 2016 / 12:15

  Wat ziet het er mooi uit, ik ben ook druk bezig met een make-over van mijn slaapkamer en daar hoorden ook plantjes bij, tot nu toe 2 vetplanten en een cactus, maar het is een begin 🙂

 14. Leonie 17 augustus 2016 / 19:44

  Ziet er mooi uit! Lekker rustig maar wel gezellig!
  Succes met planten in leven houden, hoop dat je er beter in bent dan ik haha. Ik kan alleen orchideeën in leven houden (en dode weer tot leven wekken) verder gaan zelfs vetplanten en cactussen dood bij mij XD
  Leonie blogde laatst over… Handleiding chronisch zieken: 11 herkenbare dingen

 15. Lauri 18 augustus 2016 / 19:49

  Dit is echt mooi! Dit is nog steeds speels, maar op de een of andere manier staat dit een heel stuk ‘volwassener’ haha. Ik ben sowieso altijd helemaal weg van leuke planten op verschillende plekken in huis, dus de planten vind ik zeker gaaf!
  Lauri blogde laatst over… Lyme update: de eerste infuuskuur + jojo gewicht

 16. Suzanne 22 augustus 2016 / 09:26

  Wat ziet het er mooi uit allemaal! En groot gelijk hoor, kerstlichtjes staan het hele jaar door gezellig! 😀

 17. Natasja 31 augustus 2016 / 09:16

  Heel erg leuk! Ik heb toevallig laatst ook allemaal planten gekocht voor de woonkamer èn slaapkamer! Ik ben dol op van die hangplanten en ze zijn ook nog eens erg goedkoop bij bijvoorbeeld Ikea. Planten geven iets meer huiselijkheid en gezelligheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.