Ben ik een mislukte blogger?

Het is écht lang geleden dat ik begon met bloggen. Ik denk nu zo’n 8 jaar geleden! Ondertussen heb ik een half boekwerk met blogtips online staan, maar mijn eigen blog is nu geen dagelijks hapje leesvoer meer. En dat dagelijks bloggen is juist zo magisch, het brengt je zó veel. En ik doe het niet. Ik weet hoe het moet, maar ik doe het niet. Waarom? En hoe is dat gekomen?

Toen ik net begon met bloggen ging ik voor de tweede keer naar 5 Havo. Ik was het zat om hobbyloos door het leven te gaan. Dus, ik dacht: ik probeer het gewoon. Ondertussen las ik me een ongeluk over bloggen. Ik wilde alles weten en leerde alles. En ging dat ook toepassen, met succes, kunnen we rustig zeggen.

Van succesverhaal naar oelewapper

De 100.000 unieke bezoekers (nu nieuwe gebruikers genoemd in Google Analytics) hebben we ongetwijfeld aangetikt. Nu is dit nog maar een (ruim) kwart van dat hoogtepunt.

Vind ik dat erg? Nee.

Jammer? Misschien een beetje…

Heb ik nu gefaald als blogger? Zeg jij het maar!

Hoe kan dat nou?

Ik zou zeggen: nee, ik ben geen mislukte blogger. Ik weet wat er “fout”/anders gaat en dat zijn deels bewuste keuzes en gedeeltelijk gedwongen.

Bijvoorbeeld dagelijks bloggen, dagelijks bloggen is wat ik in het begin jarenlang deed. En ik sloeg nooit één dag over! Nu is het bijzonder als ik eens iets post.

Ik ben gestopt met dagelijks bloggen toen het met mijn gezondheid niet meer lukte. Natuurlijk kun je ook elke dag een foto posten met een regeltje tekst erbij, maar ik had voor mezelf mijn standaard al zo hoog gelegd dat ik daarmee niet tevreden zou zijn. Dus, deed ik het niet. En op sommige momenten was niets mogelijk, leefde ik van dag tot dag om enkel te kunnen overleven. Ik dácht niet eens meer aan mijn blog maar was compleet gefocust op overleven.

Zo is het deels een keuze, deels gedwongen dat ik niet meer dagelijks blog.

En dat is écht niet de enige reden dat mijn blog minder wordt bezocht, maar ik denk wel een van de belangrijkere, haha.

Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald

Ik denk dat er mensen zijn die denken: oja, die Lisanne, die had vroeger een succesvolle blog. En ja, dat had ik ook zeker vergeleken met anderen. En er zijn zó ontzettend veel bloggers die mij hebben “ingehaald” in de tijd dat ik niet kon.

Maar ik voel me helemaal niet ingehaald. Mijn blog is een bedrijf. Keiharde, en vaak ook gewoon onhaalbare doelen stellen, vond ik geweldig. Maar dat doe ik niet meer zo veel. Áls ik zo’n doel stel, dan is het een doel voor mij, niet voor iemand anders of om me te kunnen vergelijken met iemand anders of een ander bedrijf. Ik ben nu ook wel zo ver dat ik weet dat mijn website uniek is en dat bloggen geen wedstrijdje is. En oh, wat vind ik het zelf ook fijn om een blog te lezen van iemand die er hetzelfde over denkt. Die lekker met zichzelf bezig is, met mooie dingen maken, en niet veel bezig is met het succes (of mislukking) van een ander.

Ik heb een baby gemaakt

Nu heb ik een tweede baby, ik lanceer binnenkort een kaartenlijn. Ook dat is iets van mijzelf en waar ik mezelf in wil verbeteren. Niet waarin ik succesvoller wil worden dan iedereen, maar voor mezelf een succesverhaal kan neerzetten. Zo lang het in mijn ogen lukt, dan ben ik blij. En soms is tevreden zijn lastig, maar ik kan wel zeggen dat dat me hiermee goed af gaat.

Ik ben heel tevreden met mijn blog, super enthousiast over mijn nieuwe bedrijf en ik vind absoluut niet dat mijn blog mislukt is. Als persoon blijf ik groeien, en mijn blog groeit gezellig mee. In zijn eigen tempo. En groeien is niet altijd te tellen in statistieken, het heeft alles te maken met de manier waarop je er zelf naar kijkt.

En voor mij is het ultieme nu bloggen, samen met het maken en verkopen van kaarten. Wat werk betreft is dat wat er nu perfect bij mij past en waar ik het meest gelukkig mee kan zijn.

Dus… zullen mensen mij als mislukt zien? Ongetwijfeld zullen die mensen er zijn. Maar ik ben gelukkig en ik voel me een winnaar! Ik doe de dingen die me gelukkig maken met de middelen die ik tot mijn beschikking heb. En tussendoor geniet ik van de rust, die een mens ook verdient. Het hoeft niet altijd groter en beter en geweldiger en duurder en succesvoller.

Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald

Maak jij optimaal gebruik van je vaardigheden, tijd en energie als we het hebben over werk? (of de manier waarop je je tijd indeelt op een andere manier)

DELEN:

28 reacties

 1. Esther 15 september 2018 / 16:09

  You go girl! Ik herken zoveel en sta helemaal achter je! (En blijf je lekker een beetje volgen hoor, heerlijk!) Liefs

 2. MarjonS 15 september 2018 / 16:26

  Prima keuze toch. En super dat binnenkort je eigen kaartlijn uitkomt.
  En de blogs die je nog af en toe plaatst blijf ik gewoon lezen. Je diy en shoplogs, blijven leuk.
  Via ig kan ik dan ook prima volgen.

  Succes met je kaartjes!

 3. Fobe 15 september 2018 / 16:46

  Je bent zeker een winnaar!! Dit klinkt wel een beetje als een einde van dit hoofdstuk, hopelijk is dit het niet. Je schrijft zo mooi! Veel succes met het ‘opvoeden van je tweede baby’.

  • Lisanne 15 september 2018 / 17:35

   Nee, ik wil zeker gewoon blijven bloggen!

 4. Mariska 15 september 2018 / 17:14

  Ik volg je echt al zolang, ook echt vanaf het moment dat je omschrijft en je elke dag een blog online had staan. Dus eigenlijk heb ik alles wel gelezen door de jaren heen 🙂 Tof dat je een eigen kaartenlijn gaat opzetten, wie had dat gedacht een jaar geleden? Je mag heel trots op jezelf zijn en je bent geen mislukte blogger. Doe waarvan jij vindt dat je het kan, moet en leuk vind dat is het belangrijkste 🙂

 5. Betty 15 september 2018 / 18:10

  Wat leuk dat je een kaartenlijn uit gaat brengen! Misschien is het een leuk idee om dan iedereen die voor je behandeling heeft gedoneerd een kaartje te sturen? Of (een deel van) de winst die je met de kaarten binnenhaalt weer te doneren aan onderzoek naar Lyme? Zomaar een ideetje hoor!

  • Lisanne 18 september 2018 / 14:23

   Dat lijkt me super leuk, wel een erg ambitieus plan, haha. Maar kan niet zeggen dat ik daar nog niet aan gedacht had! Er zijn destijds vooral erg veel kleine bedragen gedoneerd, wat wil zeggen dat ik echt flink budget moet hebben om zoiets te kunnen doen! Eerst maar eens zorgen dat ik kan starten, maar de hele filosofie achter het bedrijf is wel zo 🙂 Acts of kindness. Dus, wie weet! Er komen vast nog mooie dingen die ik op kan zetten (hoop ik natuurlijk heel erg!)

 6. Zo simpel is dan geluk 15 september 2018 / 21:21

  Natuurlijk is je blog niet mislukt. Het gaat er uiteindelijk om dat jij er plezier aan beleeft!
  Zelf kan ik door mijn gezondheid ook niet regelmatig bloggen, maar daar zit ik niet mee. Ik vind het leuk om te doen en dat is wat telt voor mij.

 7. Mirjam 15 september 2018 / 22:19

  Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe baby 🙂 Wordt vast heel leuk! En dat is het belangrijkste, dat je plezier hebt en dat je zelf groeit! Die spreuk over je eigen weg gaan is fantastisch, die had ik vandaag echt even nodig!

 8. Romy 16 september 2018 / 00:04

  Mislukt? Daar is helemaal geen sprake van! Ik denk dat je met de uitspraak over het gaan van je eigen weg, de spijker op zijn kop slaat. Bloggen is geen concurrentiestrijd, want iedereen doet zijn of haar eigen ding. De een heeft meer bezoekers dan de ander, maar dat doet niets af aan hoe goed of leuk een blog is. Jouw blog blijft jouw geweldig leuke en creatieve blog, of je nu 100.000 of 10 bezoekers hebt per maand. En of je nu dagelijks post of zelden, ik geniet volop van je artikelen 🙂 Je bent een topper in hoever je bent gekomen, zowel als persoon als als blogger/ondernemer. Ik wens je heel veel succes toe met je eigen kaartenlijn. Daar ben ik nu al onwijs benieuwd naar 🙂

 9. Maroussia Catherina 16 september 2018 / 02:53

  Wauw mooi geschreven. Ga zo door en heel veel succes met je nieuwe bedrijf, gaat je vast lukken. Xjes

 10. Borduursaramsades 16 september 2018 / 04:43

  Bloggen is en blijft een hobby en moet geen verplichtig zijn. We zien wel wanneer je iets gepost hebt en lezen het nog altijd met heel veel plezier. 😉
  Ben zeer benieuwd naar je zelfgemaakte kaarten

 11. Emmy 16 september 2018 / 08:15

  Ik vind die laatste quote zo mooi <3. Ik hou enorm van eigen wegen inslaan!

 12. Jacqueline 16 september 2018 / 11:02

  Super dat je een kaartenlijn gaat opzetten! En dan ook nog een blog met zoveel bezoekers, zelfs als je niet regelmatig post, dan ben je volgens mij verre van mislukt.
  Maar om op je laatste vraag terug te komen… ik ben nogal op zoek naar een balans om optimaal gebruik te maken van wat mijn hoofd kan en wil en wat mijn lijf aankan. Komt vast nog wel.

 13. Kirsty 16 september 2018 / 13:26

  Wat tof dat je je eigen kaartenlijn gaat lanceren binnenkort! Qua bloggen denk ik dat het belangrijk is om te proberen jezelf niet met anderen te vergelijken; het gaat immers om het plezier dat jij uit bloggen haalt en niet of een ander je inhaalt qua bezoekers.

 14. Darina 16 september 2018 / 14:55

  Je bent totaal geen mislukte blogger. Je stopt veel passie in het blog en je inspireert een heleboel mensen. Geweldig dat je een eigen kaartenlijn hebt opgezet. Ben heel benieuwd naar je kaartjes.

 15. Petra 16 september 2018 / 15:17

  Hallo Lisanne,

  Zoals je al schrijft; de keuzes die je hebt gemaakt waren bewust of gedwongen. Nog steeds jouw keuzes en met reden!
  Dat jij nu na je behandeling volop de tijd neemt om te genieten van alle dingen die je lange tijd kon of nooit hebt kunnen doen… Gelijk heb je!! Ik zou het in jouw positie denk ik niet anders hebben gedaan.
  Bovendien zijn de stukken die je plaatst nog steeds goed en leuk en fijn om te lezen. En dat vind ik (als beginnende blogger) veel belangrijker. Kwaliteit boven kwantiteit. Als de stukken die de laatste tijd hebt geplaatst van veel mindere kwaliteit waren, ja dan had ik dat superjammer gevonden. Maar dat is dus niet zo vind ik!
  Gewoon zo doorgaan en ik blijf regelmatig op je blog kijken of je een nieuw stuk hebt geplaatst.
  Vooral ben ik zo blij voor je dat het je goed gaat!!
  Groetjes,
  Petra

 16. Ise 16 september 2018 / 15:22

  Ik denk dat je super super trots mag zijn op alles wat je de afgelopen tijd behaalde! En je kan nooit alles met 100% overgave doen toch, alleen maar leuk dat je nu een ander ‘kindje’ erbij hebt 🙂

 17. Petra 16 september 2018 / 15:39

  Hoi Lisanne,

  Je bent juist heel goed bezig! Ik vind het volkomen logisch dat je de tijd neemt om alles te doen wat je lange tijd niet hebt kunnen doen. Of zelfs voor het eerst kan doen. Dingen doen waar je óók energie van krijgt, naast bloggen.
  De artikelen die je plaatst zijn nog steeds goed, leuk en fijn om te lezen. Dat vind ik veel belangrijker! Kwaliteit boven kwantiteit. Ik ben een beginnende blogger en wil wel regelmatig iets plaatsen, maar vind het belangrijker dat de artikelen die ik schrijf goed zijn en goed ontvangen worden. Maar vooral dat ik plezier houd in schrijven. En ik denk dat je dat ook ‘moet’ onthouden; Verlies niet je plezier in schrijven!!
  Als de artikelen die je nu plaatst minder zouden zijn… Maar dat zijn ze niet. En dus blijf ik je blog volgen en zie vanzelf wanneer er weer iets nieuws op staat. Aan jou wanneer en hoe vaak.
  Ik ben heel benieuwd naar je kaartenlijn. Veel plezier met het ontwikkelen ervan!

  Groetjes,
  Petra
  (misschien plaats ik een dubbele reactie…)

 18. Josephine 16 september 2018 / 16:04

  Nee, ik vind je blog zeker niet mislukt! Ook als het om je eigen bedrijf gaat, is het belangrijk dat je je er zelf gelukkig bij voelt en je creatief kunt zijn. Dat komt met die nieuwe kaartenlijn zeker goed! (Ik ben benieuwd…). Je hebt de afgelopen jaren veel bezoekers mogen verwelkomen en leuke samenwerkingen gedaan, maar het werd natuurlijk ook echt noodzakelijk om je gezondheid voorop te zetten. Dat je blog wél geslaagd is, blijkt toch wel uit het feit dat vele lezers je blijven volgen, ookal post je even niets. Dat jouw opgebouwde geloofwaardigheid en credit bij de mensen zo blijvend is in de snelle online wereld, dat vind ik een hele grote prestatie!

 19. Karin 16 september 2018 / 23:13

  Je bent en blijft een bijzonder mens! Een nieuwe kaartenlijn? Wat leuk! Hoe ben je op het idee gekomen? En ben je bekend met het fenomeen Postcrossing?

  • Lisanne 18 september 2018 / 14:25

   Wat lief! Ik kwam op het idee omdat ik eigenlijk, al die tijd dat ik zo ziek was, elke week een kaartje kreeg van mijn oma. Postcrossing is wel heel leuk inderdaad! Heb het nog nooit gedaan, maar ken het wel. Lijkt me bijzonder om te doen!

 20. Elisabeth 17 september 2018 / 18:08

  Je bent zeker niet mislukt als blogger! Of je nu 1000 bezoekers hebt of 100.000. Als mensen wat aan de blog hebben of je kan ze inspireren, dan heb je het goed gedaan. Ook als lezers als nog terugkomen! Ik ben benieuwd naar je kaartenlijn! Heb ik Insta al verschillende sneakpeaks gezien. Ga zeker wat kaarten bestellen bij een van de shops waar je ze gaat verkopen.

 21. Vivianne 23 september 2018 / 12:58

  Hey Lisanne,

  Je bent zeker geen mislukte blogger. Ik kwam op je blog terecht vanwege een artikel uit 2014 over wat een eerlijke prijs van een advertorial is. Het gaat niet alleen om de dagelijkse/maandelijkse bezoeken op je nieuwe artikelen maar juist ook over die long-tail content, artikelen die ooit geschreven zijn en nog mensen naar binnen trekken. Het moet ook leuk blijven, net zoals je nieuwe product! Ben zelf net begonnen en nog aan het uitzoeken hoe het werkt. Ik ben juist net zoals jij niet van het dagelijks bloggen maar af en toe, net waar ik zin in heb 🙂 En dat is helemaal prima.

  Succes! Groetjes, Vivianne

 22. Jessica 4 oktober 2018 / 21:15

  Nee, je bent zeker geen mislukte blogger. Juist een van de unieke die kiest voor zichzelf en niet om een ander voorbij te streven.
  Het blijft persoonlijk en dicht bij jou. Ik volg je al een lange tijd, vooral doorgaan waar jij je goed bij voelt.
  Succes met je kaartenlijn.

 23. Gerdine 5 oktober 2018 / 23:19

  Wauw, weer een ‘echte’ Lisanne blogpost! Eerlijk, helder, jezelf!
  Superleuk om dit weer te lezen!
  Je motiveert me er weer mee!
  Groetjes en veel succes!
  (grappig detail, mijn blog is volledig gericht op mijn zelfgemaakte kaarten en dat bouw ik langzaam maar zeker uit, ondanks mijn chronische ziekte. Krijg nu af en toe bestellingen :))

 24. Tamarah 8 oktober 2018 / 20:11

  Mooi artikel Lisanne! En zo waar! Wat heerlijk dat je die vrijheid voelt en je gelukkig bent!! That’s all what matters!

 25. Sita 19 oktober 2018 / 11:00

  Beetje afhankelijk van wat je doel is natuurlijk, maar volgens mij kun je zolang je dicht bij jezelf blijft niet mislukken als blogger. Je doet het namelijk voor jezelf. Als je andere mensen kunt inspireren of als je volgers krijgt, helemaal top en super meegenomen. Zolang je er “iets” voor jezelf uithaalt ben je geslaagd. Zo geldt dat voor alles wat je doet.

  Ik ben zelf pas kort geleden begonnen met bloggen heb veel aan jouw boekwerk blogtips, dus bedankt daarvoor!

  Succes met je kaartenlijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.