Mokken met porseleinstiften

Voor de Instaswap ging ik aan de slag met porseleinstiften. Ik weet dat Action deze ook regelmatig heeft, en winkels als Xenos verkopen deze ook regelmatig. Zo kun je van een simpele witte mok een super leuke herfstige mok maken!

Het is bijna te simpel om uit te leggen, maar ik kan je wel tips geven en mijn ervaring delen. Dit is namelijk niet de eerste keer dat ik aan de slag ging met porseleinstiften.

Wat heb je nodig? Natuurlijk witte mokken. Of een ander kleurtje, maar net wat je in huis hebt. Ik had nog nieuwe mokken liggen voor deze DIY, van de V&D, echte collectors items dus, hahaha. Bij Blokker, Xenos of Hema hebben ze ongetwijfeld ook porseleinen mokken.

Ik heb een aantal vierkante mokjes in de kast staan, hierop is het nog makkelijker werken met porseleinstiften. Dat komt omdat je je ontwerp dan tekent op een vlakker oppervlak, rond is wel iets moeilijker. Maar alsnog goed te doen!

Ik ontvet mijn mokken altijd even met alcohol. Deze gebruik ik van Kruidvat, maar dit is bij elke drogist wel te krijgen. Ik denk dat je zelfs met wat afwasmiddel het ook wel goed ontvet krijgt.

En dan mijn porseleinstiften. Met deze heb ik goede ervaringen, deze zijn van Panduro, deze heb ik jaren geleden bij Pipoos gekocht. Ik zie dat ze naast het setje ook losse stiften hebben. Ze verkopen ze dus nog steeds! Het is natuurlijk ook super leuk om alleen een zwarte stift te kopen, daar kun je al oneindig veel leuke ontwerpen mee maken. Deze blijven bij ons ook goed in de vaatwasser. Nu, na een jaar of vijf beginnen ze een klein beetje te slijten.

Maar ook Bij Xenos, Action en andere winkels kom ik weleens setjes met porseleinstiften tegen. Deze zou je natuurlijk ook kunnen gebruiken! Van het merk Edding zijn ze ook beschikbaar. Daar heb ik echter geen ervaring mee. Misschien andere mensen wel? Laat het zeker weten bij de reacties!

Ik koos voor wat herfstige kleurtjes. Uiteindelijk gebruikte ik maar drie kleurtjes: oranje, bruin en zwart. Zoals ik al zei: met zwart kun je ook de meest geweldige designs maken.

Op zoek naar inspiratie? Op Pinterest kun je oneindig veel voorbeelden vinden.

Deze tekst vond ik ook op Pinterest, deze vond ik wel erg toepasselijk voor de Instaswap, dit is namelijk de herfsteditie van dit jaar. Ik schreef de tekst erop en daarna maakte ik daaromheen met oranje en bruin de herfstblaadjes eromheen. Heel simpel, maar wel erg leuk!

En deze! Ik zag op Pinterest een heleboel verschillende diertjes. Het is leuk om als cadeautje het favoriete dier van de ontvanger te maken! Een schattig katje of een hondje, super leuk! Dit moet een vosje voorstellen, maar ik vraag me af of je dat goed kan zien, haha. Het ziet er in elk geval schattig uit!

Heb jij weleens met porseleinstiften gewerkt?

DELEN:

9 reacties

 1. Audrey 18 oktober 2019 / 16:08

  Het vosje is duidelijk herkenbaar hoor! En inderdaad echt superschattig.

 2. Naomi 18 oktober 2019 / 17:03

  Leuk! En knap dat je op zo’n mok zó netjes kunt werken. Ik geloof dat mijn letters alle kanten op zouden zweven.

  • Lisanne 19 oktober 2019 / 21:44

   Ik moet zeggen dat ik het af en toe wel schoongeveegd heb tussendoor. Gewoon weer even schoonmaken met alcohol en je kan weer opnieuw beginnen, dat is wel handig! Zo lang het niet afgebakken is, vooral als het nog nat is, kun je het makkelijk weghalen.

 3. MarjonS 19 oktober 2019 / 08:04

  Leuk! Ik heb stiften van Hema. Een set van 4 kleuren. Nadeel is dat ze een dikke punt hebben. Verder wel oké!

  • Lisanne 19 oktober 2019 / 21:45

   Deze punt is ook niet súper dun, maar gelukkig wel dun genoeg om mooie dingen mee te kunnen maken 🙂

 4. Saskia 20 oktober 2019 / 09:23

  Super leuk! Ik geef vaak zoiets cadeau aan vriendinnen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.