De 3 mooiste (gratis) dingen om iemand te geven

Ik hou van geven. Cadeautjes geven, zodat iemand anders daar blij van wordt. Zo ben ik er laatst met het maken van een Instaswap achter gekomen dat ik cadeautjes sturen via post ook helemaal leuk vind. Iemand verrassen door post te sturen! Maar eigenlijk kan iets geven nog veel simpeler zijn. Het kan eigenlijk heel makkelijk gratis zijn.

waarom geven zo leuk is

Aandacht

De tijd voor iemand nemen! Tijd vrij maken en simpelweg aandacht besteden aan een persoon. Het is zó simpel, maar het is zoiets moois om te geven.

Ik denk dat dit ook is waarom ik het maken van zo’n Instaswap zo leuk vind en graag post stuur. Je geeft niet alleen fysiek een kaartje, maar het gaat veel verder dan dat. Het idee dat jij de tijd hebt genomen om cadeautjes bij elkaar te zoeken of een kaartje uit te zoeken en te schrijven, dat is eigenlijk nog veel belangrijker dan de cadeaus zelf en het uiterlijk van het uitgekozen kaartje.

Zo krijg ik elke week van mijn oma een kaartje. Ze zoekt elke week een kaartje voor me uit en neemt elke week de tijd om erop te schrijven wat ze heeft gedaan, heeft gehoord en natuurlijk om me een hart onder de riem te steken. Elke week neemt ze de moeite om dat te doen! Lief toch?

Een bepaald gevoel

Als je in een groep mensen bent of samen bent met één persoon, dan kan het weleens overweldigend zijn. Het kan zo zijn dat je je heel erg bezig houdt met hoe je over komt en wat andere mensen van je zullen vinden.

Als je de focus verplaatst naar de ander, dus bijvoorbeeld de ander op zijn gemak willen stellen, dan kom je beter over, maar geef je de ander ook een fijn gevoel. Wat je exact zei of wat je aan had dat vergeet men veel eerder dan wat voor gevoel je iemand gaf.

Dubbel nuttig dus, voor jezelf én voor iemand anders.

Liefde en waardering

Volgens mij heeft elk mens liefde en waardering nodig. Dus iemand laten blijken dat je diegene waardeert of van diegene houdt is iets heel moois. Je kan dit doen door een cadeau, een complimentje, of door simpelweg te zeggen met woorden wat je wil laten blijken. Dit hoort eigenlijk ook wel bij iemand een gevoel geven. Iemand zich geliefd en gewaardeerd laten voelen is heel belangrijk en een mooi ‘cadeau’, vind ik.

Dat is meteen ook waarom ik zo blij ben met reacties op social media en op mijn blog. En natuurlijk lezers die niets zeggen, maar wel de aandacht geven aan wat ik heb geschreven en het lezen. Dus… Ik zou zeggen: vergeet vandaag geen cadeautjes te geven. Ze zijn gratis! Gebruik jij deze dingen weleens?

DELEN:

16 reacties

 1. Mama Lifestyle Blog 10 mei 2016 / 06:24

  Jazeker. Liefde en aandacht zijn het mooiste wat je kunt geven en krijgen. Mijn mooiste moederdagcadeaus (en ook de enige cadeaus die ik heb gekregen ☺) zijn de knutselwerken van mijn kinderen. Met zorg en liefde voor mij gemaakt. Daar smelt ik echt van. Wat lief dat jouw oma jou wekelijks een kaartje stuurt!

 2. marije 10 mei 2016 / 06:39

  Aandacht is wat mij betreft het mooiste cadeau wat je iemand kan geven. Oprecht met aandacht luisteren naar iemand en aandacht besteden aan iemand die het moeilijk heeft. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen.

  Wat ontzettend lief van je oma! Hoe fijn is het om elke week iets van post te ontvangen. Daar zou ik ontzettend blij van worden.

 3. Darina 10 mei 2016 / 07:04

  Aandacht is hét cadeau vind ik. De tijd nemen voor diegene, goed luisteren, dat vind ik wel essentieel.

 4. Ilse 10 mei 2016 / 07:13

  Ik heb meestal niet de energie om anderen echt veel aandacht te geven, maar bv. gisteren heb ik wel mijn oma’s droge benen even ingesmeerd met body lotion. Als ik dan de energie heb om tot bij haar te gaan, lukt zoiets me ook wel. Het is iets kleins, maar meer dan dat kan ik momenteel niet, maar het is toch iets.

 5. Kelly 10 mei 2016 / 07:48

  Ik gebruik ze vrijwel dagelijks ! Het is fijner om lief te zijn voor een ander en voor jezelf 🙂

 6. An 10 mei 2016 / 07:52

  Stuur jij je oma dan ook altijd een kaartje terug om te vertellen hoe het gaat? Wel heel lief van haar, dat ze aan je denkt!

 7. wendy 10 mei 2016 / 09:33

  Goed dat je dit onder de aandacht brengt. Het kan zo simpel zijn. Ik kan er echt van genieten als iemand de tijd neemt voor me. Fijn is dat.

 8. Ise 10 mei 2016 / 10:02

  Mooi artikel! Het kan zo simpel zijn he. Goed om daar eens bij stil te staan 🙂

 9. Sandra 10 mei 2016 / 10:16

  Wat je schrijft is zo waar. Aandacht kan een mens zo veel goeds doen! Dat je de tijd kan nemen voor een ander, diegene liefde en waardering kan geven… En jep, het is allemaal gratis en veel belangrijker dan cadeaus (vind ik!). Mooie blog Lisanne!

 10. Sophie 10 mei 2016 / 10:43

  Ah mooi gezegd Lisanne! Aandacht, liefde en waardering vind ik ook de belangrijkste dingen. Daarmee kan je iemand een hele mooie dag bezorgen!

 11. Vivian 10 mei 2016 / 11:43

  Ah, heel mooi stukje Lisanne, je hebt helemaal gelijk!

 12. Nienke Dailyspoonie 10 mei 2016 / 14:35

  Heel mooi artikel, Aandacht liefde en waardering zijn toch wel het allerbelangrijkste in het leven.
  En ook het mooiste om te geven , maar ook om te ontvangen.

 13. Lonneke van Veldhoven 11 mei 2016 / 16:36

  Wauw wat een mooi gebaar!
  Ik zou zo graag iemand willen vinden waarnaar ik post kan sturen en het ook terugkrijg, vriendinnen delen deze passie niet echt in de zin van, als je toch wel behoefte aan een pakketje hebt moet je erom vragen, en ik vind het leuk om spontaan dingetjes te lezen en waarderen!
  Ik hoop iemand tegen te komen waarmee ik kan kletsen via post en dergelijke 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.