Mooiste momenten uit 2014

De lessen die ik in 2014 leerde kwamen al eerder voorbij. Vandaag bespreek ik de mooiste momenten uit 2014! Het was misschien geen perfect jaar, maar een jaar hoeft niet perfect te zijn om met een glimlach afgesloten te kunnen worden.

mooiste-momenten-van-2014

De foto die je hierboven ziet maakte ik op dé dag, toen ik nog van niets wist.

Mijn lyme diagnose

Het absolute hoogtepunt uit mijn jaar: het krijgen van mijn lyme diagnose! Soms heb je zulke heftige of belangrijke gebeurtenissen dat het voelt alsof er een ‘het leven voor…’ en een ‘het leven na…’ is, dit is voor mij zo’n gebeurtenis!

Ik schreef er uitgebreid over voor Mijnmoment.com, het stuk kun je hier lezen. Dit was echt het belangrijkste moment uit mijn jaar!

Opkrabbelen

Misschien zijn het geen grote momenten of gebeurtenissen, maar dit zijn wel momenten waarop ik me het meest blij heb gevoeld. De behandeling die ik onderga tegen de Borrelia bacterie in mijn lichaam zorgt ervoor dat er heel veel up’s en down’s in mijn kwaliteit van leven zit. Het ene moment voel ik me heel erg ziek, het volgende moment is het weer heel goed te doen. En wanneer ik me weer beter voel na een tijd ongelooflijk ziek zijn voel ik me mega blij!

Zulke extra zieke momenten laten zien dat ook al voel ik me nooit geweldig (qua energie zit ik op maximaal 10 procent van een gezond persoon denk ik), dat het nog veel erger kan. Zulke momenten plaatsen alles weer in perspectief en laten zien dat die tien procent een soort van jackpot is.

dierenpark-emmen-einde

In de vakantie en paar daagjes weg!

Afgelopen jaar ging het niet zo goed met mijn gezondheid, dus helaas zat een echte vakantie er niet in. Gelukkig ben ik samen met Tim in de zomervakantie nog wel een paar daagjes weg geweest, een nachtje in Ermelo en twee in Emmen! De foto hierboven maakte ik in het dierenpark, dat vond ik echt zo onwijs leuk.

Tim werd officier

Afgelopen jaar werd Tim bevorderd tot officier en daar ben ik natuurlijk heel erg trots op. Deze hoort zeker in het lijstje!

Dat het zo goed gaat met mijn blog!

En dat ik gewoon door kan blijven gaan met bloggen tijdens de lyme behandelingen. Hier ben ik echt super blij mee.

Ik ben tevreden, op naar 2015! Wat waren de hoogtepunten in jouw jaar?

DELEN:

36 reacties

 1. Linda 31 december 2014 / 06:46

  Jammer dat het op gezondheid niet jouw jaar was, verder mag je niet klagen zo te lezen. Is het nog gelukt de 50.000 te halen wat je op Twitter aangaf? Dat lijkt me echt zoveel.

 2. Kelly Caresse 31 december 2014 / 07:12

  Wat een mooi geschreven jaaroverzicht. Fijn dat Tim officier werd maar ook dat deze diagnose ook een soort opluchting voor je is. Ik wens je een hele mooie jaarwisseling en een prachtig 2015!

 3. Dina 31 december 2014 / 07:39

  Wat een mooie foto van jou, Ik kan me heel goed voorstellen dat het goed voelt om te weten wat er nu precies met je gezondheid aan de hand is, fijn dat er een diagnose gesteld kon worden. Ik hoop dat 2015 een nog mooier jaar wordt voor je!

 4. Yvonne 31 december 2014 / 07:49

  Het is inderdaad zo dat je een nieuw niveau van dankbaarheid ontwikkelt op het moment dat je (bijna) alles verliest – zo gek! Ik hoop dat 2015 een ontzettend mooi jaar wordt. Het jaar waarin je je bacterie verslaat.

 5. Marion 31 december 2014 / 09:11

  Gek dat zo’n diagnose een mooi moment kan zijn. Ik begrijp je echter maar al te goed. Mooie momenten! Ik hoop dat er in 2015 nog veel van dat soort momenten zullen volgen!

 6. Elize 31 december 2014 / 09:16

  Wat je schrijft over dat “mijn leven voor, mijn leven na” gevoel herken ik heel erg!
  Ik kan me ook voorstellen dat je lyme diagnose voor jou een hoogtepunt was. Het is zo veel fijner om te weten wat je ziek maakt en er iets aan te kunnen doen ook al is het balen.
  Alvast een fijne jaarwisseling en een goed 2015!

 7. Frauke 31 december 2014 / 09:22

  Ik kan begrijpen dat je diagnose inderdaad je jaar echt gevormd heeft! Uiteindelijk toch heel erg fijn om nu eindelijk te weten wat er écht aan de hand is en volop eraan werken om er vanaf te geraken! Goed dat je alsnog vele mooie en dankbare momenten had :). Fijne jaarwisseling & een super Happy 2015! ☆ X

 8. Rosanne 31 december 2014 / 09:25

  Bizar eigenlijk, dat de diagnose een hoogtepunt is. Maar natuurlijk begrijpelijk! Ik hoop op een mooier 2015 voor jou, waarin alles stapje voor stapje net wat beter gaat. Fijne jaarwisseling Lisanne!

 9. zomersproetje 31 december 2014 / 09:38

  Mooie hoogtepunten! Ik hoop dat het in 2015 beter gaat met je gezondheid. Veel geluk gewenst voor het nieuwe jaar!x

 10. Esther Marieke 31 december 2014 / 09:40

  Mooi gezegd: “het jaar hoeft niet perfect te zijn, om met een glimlach afgesloten te worden”. Dat beschrijft echt precies mijn jaar!

 11. Anita 31 december 2014 / 09:47

  Door je diagnose is natuurlijk alles in gang gezet dus snap helemaal dat dat na zoveel jaar onzekerheid een mooi moment was. Dankbaarheid komt zo idd in een heel ander perspectief te staan! Dat 2015 jou nog veel meer mooie momenten mag geven! Hele fijne jaarwisseling gewenst! X

 12. Angelique 31 december 2014 / 09:48

  Ik hoop dat je een hele eind op weg komt om die vervelende bacterie te bestrijden. Op naar 2015 met een stijgende lijn met ups en downs.

 13. Manon 31 december 2014 / 09:51

  Ik snap wel dat je diagnose een mooi moment is dan weet je waar je aantoe bent!

 14. jenn 31 december 2014 / 09:55

  Mooi om te lezen! En wat een stralende foto 😀

 15. Lenneke 31 december 2014 / 09:59

  Mijn hoogtepunten: afstuderen, een week later een superleuke baan vinden én stamceldonor worden.

 16. Sylvia 31 december 2014 / 10:36

  Prima lijstje lijkt me! Mijn hoogtepunten waren het halen van mijn bachelor, meedoen aan Summercourt, starten met mijn fantastische master in Maastricht, een gezellig vriendinnenweekend en een baan bij een advocatenkantoor 🙂

 17. MySimplySpecial 31 december 2014 / 10:44

  Fijn lijstje! Mijn hoogtepunt is denk ik voorral dat het lichamelijk steeds beter gaat en dat ik het fulltime bloggen zo leuk vind, ookal weet nog niet of ik dat kan blijven doen.

 18. Nadia 31 december 2014 / 11:06

  Ik hoop dat 2015 een gelukkig en gezond(er) jaar voor je wordt! Fijn 2015!

 19. Lauriëtte 31 december 2014 / 11:29

  Mooie hoogtepunten Lisanne en gefeliciteerd met de promotie van Tim! Mijn hoogtepunt is dat ik weer beter ben en een stomme depressie achter me kan laten. Fijn 2015 gewenst Lisanne! x

 20. Eva 31 december 2014 / 11:55

  Ja, balen dat je jaar met zo veel ups en downs was. Maar erg bewonderenswaardig hoe je hiermee omgaat. Jeetje een jaar niet op vakantie kunnen omdat je ziek bent is echt heftig! Ik hoop dat onze berichtjes op je blog jou net zo blij maken als jou post ons. Of ten minste mij. Ik geniet van je blog! Dank je wel voor afgelopen jaar 😉 Ik ben blij dat ik je blog ontdekt heb 🙂

  Liefs,

  Eva

 21. Lianne 31 december 2014 / 12:05

  Heeee beauty, die foto van jou is prachtig!
  Fijn dat je zo geniet van alle mooie dingen in het leven 🙂
  Op naar een prachtig 2015!

 22. Diy's for you and me 31 december 2014 / 12:06

  Wat een mooie momenten uit 2014! Ik wens je alvast een gelukkig 2015, met hopelijk nog meer mooie momenten!

 23. Merel 31 december 2014 / 12:55

  Wat mooi dat er zulke mooie momenten voor je waren, terwijl je het echt niet altijd makkelijk hebt. Ik heb bewondering voor je doorzettingsvermogen. Ook vind ik je gewoon heel erg creatief en vrolijk en enthousiast en dat wilde ik je toch nog even zeggen, op de laatste dag van het jaar 🙂 Veel liefs en een ontzettend gelukkig nieuw jaar!

 24. Chris 31 december 2014 / 13:00

  Ondanks dat je die verschrikkelijke diagnose kreeg,ja want he het zet toch je leven op z’n kop..
  Mijn buurvrouw (alleenstaande mama van 2 jonge kindjes) kreeg in maart ook vreemde klachten en belande meteen in het ziekenhuis..na lange onderzoeken kreeg ze te horen dat ze inderdaad de ziekte van Lyme had wat was geslagen op haar kleine hersenen…het gevolg was na de ziekenhuisopname (wat bijna 4 maanden duurde) dat ze direct door ging naar een revalidatiecentrum..
  Het is echt een rotziekte want tot op heden moet ze nog 2x per week naar het revalidatiecentrum en kan nog nog maar 1 uur per week werken..
  Van dichtbij soortgelijks mee gemaakt dus..
  Ik wens voor jou dat 2015 een fantastisch jaar gaat worden en dat je kunt blijven genieten van de mooie (vaak kleine) dingen in het leven..
  Groetjes Chris

 25. Nans 31 december 2014 / 13:48

  Lisanne,

  Ik wens je het allerbeste voor 2015!!

  Groetjes,

  Nans

 26. Vera 31 december 2014 / 13:57

  Ik ben er heel blij mee dat ik vrienden heb waarvan ik weet dat ik altijd bij ze terecht kan, en mijn klas is ook heel leuk! Voor de rest heb ik nog veel meer algeme dingen waar ik ook blij om ben, teveel om op te noemen. En ik ben blij dat ik jouw blog heb gevonden, want elke keer een artikel maakt mijn dag beter, en je verdient het heel erg dat je blog zo goed loopt! Ik heb echt respect voor jouw positieve kijk op het leven!

 27. Petra 31 december 2014 / 14:37

  Het klinkt misschien heel raar dat een diagnose krijgen een mooi moment is. Maar ik kan me voorstellen dat je het zo ervaart. Je hebt nu weer een behandelplan en iets van een vooruitzicht. Mijn hoogtepunten zijn toch wel mijn blog, de persoonlijke reis die ik zelf maak maar ook mijn gezinnetje. Fijne jaarwissseling Lisanne. En een heel mooi 2015.

 28. Deisy 31 december 2014 / 16:20

  Wat geweldig zeg dat TIm zich officier mag noemen en wat een prachtige foto zeg: zoveel geluk straal je uit! Ik wens voor jou in 2015 het allerbeste en hoop dat het veel mooie momenten mag kennen net zoals 2014. X

 29. Eilish 31 december 2014 / 16:22

  Je bent zoo goed bezig! Ik blijf je inspirerend vinden, je blog is een voorbeeld voor mij en ik hoop ooit ook zo groot te mogen zijn als jij!

 30. Iris 31 december 2014 / 18:43

  Ik ben benieuwd hoe je 2015 af gaat sluiten, hopelijk voel je je dan een stuk beter!

 31. Xaviera 31 december 2014 / 20:41

  Fijn dat je dit overzicht met mooie momenten hebt geschreven, vooral wat je schrijft over dankbaar zijn voor die 10% energie raakt me. Fijne jaarwisseling gewenst en een mooi 2015!

 32. Anneleen 2 januari 2015 / 16:16

  Wat een mooi overzichtje en bijzondere momenten, om te koesteren! Ik wens je een mooi, gelukkig, nieuw jaar toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.