De mooiste swaps die ik ooit heb ontvangen! (+ HOE werkt swappen?)

Vandaag laat ik je in een video de twee swaps zien die ik heb ontvangen. Ook heb ik nog een video waarin ik je meeneem in het maken van de swaps die ik zelf verstuurd heb. Maar dus eerst de cadeautjes, yay! Ik kan je vast verklappen: de swaps waren ge-wel-dig. Daarom vind ik de video ook zo leuk. Ik zal je in tekst onder de video uitleggen wat een swap precies inhoudt.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Wat is een swap?

Simpel: een ruil. Maar natuurlijk gaat het nog wel iets verder dan dat. Alle swaps waaraan ik tot nu toe heb meegedaan waren swaps via Instagram. Je koopt cadeautjes voor elkaar en maakt iets leuks om naar elkaar te sturen.

Hoe werkt een Instagram swap?

Het lijkt een beetje op lootjes trekken voor Sinterklaas, zeg ik zelf altijd. Alleen dan doe je het online! De ruil is overigens niet zo letterlijk, je stuurt je cadeautjes naar een ander persoon dan waarvan je cadeautjes ontvangt. Dat maakt het net iets spannender! Er is één iemand die het organiseert en de lootjes verdeelt, dit gaat vaak automatisch of bij kleinere swaps kan het natuurlijk ook met de hand door de persoon in kwestie gedaan worden.

Je hebt een bepaalde inschrijftijd, daarna worden de lootjes verdeeld en krijg je een mail met de gebruikersnaam en het adres van degene waarvoor jij iets moet samenstellen.

Daarna ga je aan de hand van het account van de aangewezen persoon kijken wat voor cadeautjes je gaat kopen of maken! Voor elke swap gelden andere regels, sommige swaps hebben een budget, bij anderen doe je gewoon wat je zelf passend vindt en bij een andere swap zijn er weer andere regels. Zo zijn er ook swaps waar je je voorkeuren moet aangeven of bijvoorbeeld een minimum aantal cadeautjes moet hebben.

Er is vaak een vaste datum waarop verzonden moet worden óf een vaste datum waarop je moet zorgen dat de swap binnen is zodat iedereen hem tegelijk kan uitpakken. Vaak is er een Hashtag aan verbonden zodat iedereen kan zien hoe leuk de cadeautjes waren ingepakt en hoe leuk alle cadeautjes zijn.

Meedoen aan een swap via Instagram

Ik volg de nieuwste swaps eigenlijk via Swapjunkie, degene van wie ik de laatste swap heb ontvangen! Zij geeft inspiratie, maar houdt je ook op de hoogte van alle leuke swaps die op dat moment actief zijn en waarvoor je je kan inschrijven. Ik vind het een heel leuk account om te volgen!

Dankjewel Marjel90 en Swapjunkie voor jullie geweldige pakketten! Wat vind jij van mijn gekregen cadeaus?

DELEN:

13 reacties

 1. Mirte 16 mei 2017 / 20:12

  Erg leuk! Misschien dat ik binnenkort ook er aan mee doe!

 2. Patricia 17 mei 2017 / 06:43

  Leuk zeg! Nog nooit aan meegedaan, maar cadeautjes krijgen is natuurlijk top.

 3. Marjons 17 mei 2017 / 07:22

  Het zijn idd twee leuke swaps! Geniet van je mooie cadeautjes.

 4. Charelle 17 mei 2017 / 09:04

  Ooh wat tof! Ze hebben echt zo hun best gedaan, dan voel je je echt een beetje speciaal! ^^

 5. Sofie 17 mei 2017 / 09:10

  Ik heb nog nooit meegedaan aan een swap maar wat ziet dit er leuk uit zeg. Zeker die upcycle, supertof gemaakt allemaal!!

 6. Josephine 17 mei 2017 / 10:38

  Wat ontzettend leuk, vooral de zelfgemaakte recycle-items! Helaas heb ik geen Instagram, maar wat een leuke initiatieven! Ik hou ook altijd zo van echte post sturen en kleine cadeautjes uitzoeken! En het is – voor iedereen, maar zeker voor jou – denk ik een superleuke manier om contact met nieuwe mensen te maken!

 7. Josan 18 mei 2017 / 06:25

  Het zijn ook wel echt typisch jouw spulletjes. Ik vind dat zelfgemaakte spijkerbroek bakje het leukst. Wat origineel en creatief!

 8. Bianca 18 mei 2017 / 09:31

  Super leuke cadeautjes! Daar is idd veel aandacht aan besteed. Dit maakt het wel gelijk heel fijn om te krijgen. De swap met de gerecyclede items spreekt mij het meest aan. De gepimpte blikjes, de travel kit en travel notebook vind ik echt geweldig. ?
  Fijn je zo blij en enthousiast te zien Lisanne. Veel plezier ermee! ?

 9. Linda 18 mei 2017 / 10:41

  Wauw, wat een mooie cadeautjes! Die blikjes met die panda en quote erop, zó tof! <3 Ik heb één keer meegedaan aan een swap via Instagram, ben nu gelijk Swapjunkie gaan volgen (thanks voor de tip!), ga binnenkort wel nog een keer meedoen want het is wel heel leuk 🙂

 10. Jacolien 18 mei 2017 / 12:55

  Wat ontzettend leuk zo’n swap!
  Ik krijg ook spontaan de kriebels om een Instagram Bullet Journal swap te gaan organiseren.
  Dit ga ik eens laten sudderen…

 11. Anneleen 30 mei 2017 / 17:49

  Superleuk om te zien! Zo’n mooie swaps!! 🙂 Heel leuke spulletjes! Ook heel leuk om jou zo vrolijk en dankbaar te zien! Nu ben ik benieuwd naar de swap die jij hebt gemaakt… X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.