DIY Mummies maken voor Halloween

Laatst kwam ik een onwijs gave foto tegen op Pinterest: eentje waar ze mummies gemaakt hadden van een simpel theelichtje! Het is onwijs leuk voor Halloween, super simpel te maken en waarschijnlijk heb je alles wat je ervoor nodig hebt al in huis! En nouja… ik heb ze ook gemaakt, je ziet de foto hier beneden: ze zijn zo leuk!

mummies-maken-waxinelichtjes

benodigdheden-mummie-theelichtjes

Benodigdheden voor de Halloween mummie theelichtjes

 • Simpele glaasjes waarin je een waxinelichtje kan doen
 • Een rolletje verband! Ik kocht mijne voor nog geen euro bij Trekpleister
 • Oogjes! Deze zaten bij het origami setje dat ik laatst bij Hema kocht, bij Action verkopen ze zulke oogjes vaak ook, en anders vind je ze wel in hobbywinkeltjes! Of je maakt zelf oogjes, dat kan natuurlijk ook.

Verder heb je natuurlijk een schaar nodig en iets om het verband en de oogjes mee vast te plakken.

mummie-kaars-maken

Hoe je de mummies maakt? Je wikkelt het verband om de glaasjes heen en plakt de oogjes erop… jep, het is echt zo simpel!

mummie-theelichtjes-maken

En daar zijn je mummie theelichtjes! Ik vier zelf geen halloween, maar door deze mummies doe ik toch nog een klein beetje mee! Uiteraard kun je ook los gaan door het verband vies te maken of met nep-bloed te spelen om ze nog enger te maken, maar ik ben zo tevreden met mijn mummies.

mummies-maken-theelichtjes-halloween

Ennnn… daar zijn de super coole mummies in actie! Haha, ik vind ze onwijs gaaf geworden! Ga jij Halloween vieren dit jaar? En hoe?

39 reacties

 1. Celeste 16 oktober 2014 / 07:52

  Iedere keer als ik denk dat je niks meer weet te bedenken, kom je met iets nieuws. Dit is zo’n leuk idee, ik ga spontaan halloween vieren dit jaar, haha! Maar echt een heel erg leuk idee! Nee wat zeg ik: een geweldig idee!

 2. Miranda 16 oktober 2014 / 10:31

  Ooh deze zijn zo leuk! Ik zag ze op pinterest idd ook voorbij komen. Fijn! Ook leuk dat je het verband er na Halloween zo weer af kan halen en er weer wat anders van kan maken, daar hou ik van;)
  Miranda blogde laatst over… Foodfoto’s #11

  • Lisanneleeft 16 oktober 2014 / 13:24

   Precies, en de glaasjes ook! 🙂 Ik heb het uiteindelijk toch met plakband vastgeplakt, dus dat is nog makkelijker, haha.

 3. Laura 17 oktober 2014 / 23:32

  Nou, zoonlief is volgende week jarig en heeft uiteraard een kinderfeestje. Omdat hij het rustig aan moet doen vanwege zijn operatie enkele weken geleden vond hij het wel leuk om te gaan knutselen. Maar voor stoere jongens van 8 willen we geen lieve, schattige knutsels. Hij vond het wel cool om een aantal Halloweenknutsels te maken en ik denk dat deze daar onwijs goed in gaat passen! 🙂
  Laura blogde laatst over… Mijn 3 favoriete restaurants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.