Neem de geur van je reis mee naar huis; The Scent Of Departure

Ik vind dit echt zo’n briljant concept! Zelf koop ik graag zeepjes op vakantie, puur en alleen omdat ik dan op die manier door middel van geur kan terugdenken aan de vakantie. Ik schreef eerder al over de invloed van geur op je humeur, die blijkt groot te zijn. Hoe briljant zou het zijn als je de unieke geur van die stad mee naar huis kan nemen? Dat werkt waarschijnlijk nog veel beter dan random zeepjes kopen. Goed, ik zal het je wat beter uitleggen!

geur-meenemen-van-op-reis

Het idee is dus dat elke stad zijn eigen geur heeft, en dat je die mee naar huis kunt nemen. Sinds kort heeft ook Amsterdam zijn eigen geur! Grappig: drie keer raden wat er op de voorkant van die geur staat als afbeelding. Jep, nouja, zo lang die niet naar wiet ruikt is het goed, haha. Als we de afbeelding hieronder moeten geloven ruikt de geur van Amsterdam ‘mysterieus, sensueel met witte musk’.

bali-douglas-geuren

Een aantal van de geuren, ik twijfel nu of dit alles is wat in Nederland verkocht wordt, of dat er nog meer zijn. In het buitenland zijn in elk geval wel meer geuren beschikbaar!

baligeur

Mooi, de teksten op het flesje leggen precies het hele idee uit. Ik heb de geur van Bali, zoals je ziet!

douglas-reis-geuren

Over de geur van Bali kan ik zeggen dat ik hem erg lekker vind ruiken, bloemig. Maar ik denk dat je er meer bij voelt als je ook daadwerkelijk in Bali bent geweest. Dat lijkt me zo bijzonder!

Zelf heb ik dus alleen de geur van Bali, maar ik ben echt ontzettend benieuwd naar alle andere geuren! Natuurlijk vooral naar de geuren van de steden waar ik zelf al eens heen ben geweest. De vraag is dan natuurlijk of die geur me ook echt aan die stad doet denken.

De geuren zijn sinds kort te koop op Douglas.nl. Dit is sowieso een souvenir waar je echt iets aan hebt, alleen vraag ik me wel af waar je het zult kunnen vinden als je op vakantie bent in een stad waar een geur van is. De prijs van een flesje van 50ml is 40 euro. Nouja, in elk geval ogen open houden want dit is echt heel leuk! Alleen al de moeite waard om alle steden waar je al eens bent te ruiken. Is er een stad waar je geweest bent waarvan jij de geur weleens terug zou willen ruiken?

26 reacties

 1. Nikki 31 oktober 2013 / 07:13

  Ik had er al eerder over gehoord. Heel leuk!

 2. Kimberly 31 oktober 2013 / 07:31

  Wat een onwijs tof concept zeg! Ik ben heel benieuw naar de geuren Amsterdam en Parijs! Zijn ze trouwens ook in de winkel te vinden, of alleen op internet?

  • kimberly 31 oktober 2013 / 07:41

   Wat een onwijs gaaf idee dit! Nog nooit van gehoord, maar ga het zeker in de gaten houden. Haha Amsterdam & wiet tsja…. het had gekund 😉

 3. Tineke 31 oktober 2013 / 07:43

  Wat een bijzonder concepts! ZOiets lijkt me wel heel erg leuk!
  Liefs

 4. denise 31 oktober 2013 / 07:44

  wat een leuk concept, gaaf souvenir ook,
  leuk als je veel landen bezoekt om te verzamelen!
  ziet er vast supergaaf uit in een kastje!
  liefs,
  denise

 5. martina 31 oktober 2013 / 08:01

  wat een ontzettend leuk idee dit! ik ben benieuwd naar alle andere geuren!

 6. Lois Lorinde 31 oktober 2013 / 08:27

  Wat een super leuk idee! Ik heb op Bali geweest dus ben nu erg benieuwd naar deze geur!

 7. Kimberley 31 oktober 2013 / 09:04

  Wat een grappig idee! Ik ben wel benieuwd naar de Amsterdam-geur. Ben bang dat ie wel een beetje naar wiet ruikt, want dat is nou eenmaal wel een geur die ik vaak ruik als ik door Amsterdam loop 😛

 8. Emilia 31 oktober 2013 / 09:47

  Dit is echt heel tof bedacht! Ik heb wel eens een geurtje gekocht in het buitenland en elke keer als ik dat luchtje nu draag, dan denk ik een beetje terug aan die vakantie. Leuk dat er nu parfums zijn die echt bij bepaalde steden horen. Ik ben benieuwd hoe Berlijn ruikt, dat is één van m’n favoriete Europese steden!

 9. Hester 31 oktober 2013 / 10:00

  Die verpakking is heel leuk en passend maar volgens mij is dit inderdaad het leukst als je dit kan kopen op d’r plek van vakantie zelf. Ze zouden dit op het vliegveld moeten verkopen!

 10. Tamara 31 oktober 2013 / 10:33

  Ik ben nu wel heel benieuwd naar hoe al die luchten ruiken. Zou leuk zijn als ze meer Europese steden een luchtje zouden geven (Rome, Berlijn, Barcelona etc.)

 11. Rosalie 31 oktober 2013 / 11:16

  Londen zou ik wel eens terug willen ruiken! 😀

 12. Nina 31 oktober 2013 / 14:58

  Wat grappig! Ik ben in Bali geweest dus ben wel heel erg benieuwd naar die geur haha 🙂

 13. Joyce 31 oktober 2013 / 17:00

  Wat een leuk concept. Dit kan je even terug brengen naar een droomplek.

 14. Soesja 31 oktober 2013 / 17:41

  Ah wat tof! Ik ben zelf op Bali geweest deze zomer en zou zo graag deze geur eens ruiken <3 Al vind ik het wel interessant dat ze Ubud als een 'mystic village' beschrijven want dat is echt enorm westers en touristisch! Maar hee, dat mag de pret niet drukken, voor de rest klinkt de beschrijving in ieder geval al geweldig! 😀

 15. Hester 31 oktober 2013 / 20:29

  Superleuk! De geuren moeten dat wel ook echt een beetje overeen komen en inderdaad de verkrijgbaarheid is een puntje, maar het idee is sowieso tof!

  • Daisy 31 oktober 2013 / 23:26

   Leuk idee… Vraag me wel af hoeveel je daadwerkelijk van de geur herkend als je er geweest ben, maar dat kan ik niet beoordelen… Ik zou echt supergraag de geur van de zee in een flesje willen! Ja je hebt idd ocean geurtjes, maar eerlijk gezegd vind ik die walgelijk en totaal niet lijken op de echte geur van de zee…

 16. lindsey 1 november 2013 / 13:11

  leuk concept! Geuren kunnen inderdaad momenten uit het verleden terugbrengen. Heb momenteel een douchegel die mij terugbrengt naar een geweldige vakantie van een paar jaar geleden. Ben altijd weer helemaal vrolijk als ik onder de douche uit kom.

 17. Leah 3 november 2013 / 14:00

  Toen ik deze in de winkel spotte vond ik het ook meteen heel origineel! Ik weet dat je ze kunt kopen bij &Klevering (In de Haarlemmerstraat in A’dam) Daar lagen ook de geuren van Dubai en Tokyo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.