Netflix tips maart 2020

Series en films kijken is een van mijn hobby’s. Ik ben dol op feelgood series en samen met mijn vriend kijk ik graag wat spannendere series. Vanaf nu laat ik je elke maand weten wat ik heb gekeken en wat mijn aanraders voor komende maand zijn! We beginnen in maart met wat ik in febuari allemaal op Netflix gekeken heb. Deze keer heb ik alleen Netflix series, geen flims als aanraders.

Ultieme feelgood serie: When calls the heart

When calls the heart speelt zich af rond 1910 in een dorpje in Amerika. De hoofdrolspeelster Elizabeth komt uit een grotere stad en uit een rijke familie haar roeping volgen: ze is lerares. In het dorpje is alles simpel en langzaam ontwikkelt het zich, zowel de techniek, de welvaart van het dorp als de personages in het dorp.

In elke aflevering zit een mooie les verstopt, zonder dat het echt heel kinderachtig is. Het is geruststellend, laat je herinneren hoe mooi en simpel dingen in het leven eigenlijk zijn en laat je stilstaan bij de kleine fijne dingen in het leven. Dingen die we in het digitale tijdperk soms een beetje kwijtraken!

Onlangs kwam er een nieuw seizoen online die ik meteen ben gaan kijken.

Aanrader? Ja, zeker. Je hoeft niet na te denken bij deze serie, het is echt een feelgood serie. Ik denk dat hij ook geschikt is voor kinderen die ondertiteling kunnen lezen of Engels kunnen volgen. Gezellig om samen te kijken.

Realityshow of liefdesexperiment: Love is blind

Love is blind is een realityshow, zelf noemen ze het een liefdesexperiment, waarin mannen en vrouwen elkaar leren kennen zonder elkaar te zien. Dit doen ze in zogenaamde ‘pods’, dit zijn kamers met een dunne wand, aan de ene kant van de wand een vrouw en aan de andere kant van de kamer een man. Daarin daten ze tot ze denken dat ze hun levenspartner gevonden hebben. Pas wanneer ze verloofd zijn zien ze elkaar en gaan ze ontdekken of ze echt de rest van hun leven samen willen doorbrengen.

Ik ben geen realityfan, maar deze show vond ik wel grappig. Het is geen knettergoede tv, maar het is wel leuk om lekker te bingewatchen op een luie en regenachtige zondagmiddag.

Zou ik hem aanraden? Als je van reality houdt: ja! Als je, net als ik meer houdt van fictie, dan zou ik een andere uit het rijtje pikken.

Waar kom je na de dood terecht? The Good Place

Er kwam een nieuw seizoen online van The Good Place! Deze serie geef ik voorrang op alle andere series, het zijn lekker korte afleveringen waar veel in gebeurt. En je blijft steeds nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren terwijl het geen spannende of zware serie is.

In The Good Place komt een vrouw op “de goede plek” terecht nadat ze eigenlijk een heel slecht leven heeft geleid. De goede plek is een soort hemel, waar je alles kunt krijgen, zien en doen wat je maar wilt. Een beloning van hoe je je leven op aarde hebt geleefd. Ze denkt dat ze daar verkeerd zit en vanaf daar begint een avontuur. Niemand mag weten dat ze daar eigenlijk niet hoort!

Aanrader? Absoluut, dit is een van mijn favoriete series.

Lachen met Grace & Frankie

Je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk: Grace & Frankie. Ik ben fan! Grace & Frankie hebben mijn hart gestolen. Ook hiervan kwam een nieuw seizoen online.

In eerste instantie hebben Grace en Frankie weinig met elkaar te maken, ze hebben samen een vakantiehuis. Maar daar houdt het ook op, hun echtgenoten daarentegen kunnen het goed met elkaar vinden. Eigenlijk iets té goed, ze blijken al jaren een relatie te hebben. En zo komt het dat Grace en Frankie naar elkaar toe groeien. Het zijn tegenpolen, de een netjes en strak georganiseerd, de ander een losgeslagen hippie. Daardoor maken ze samen de gekste dingen mee.

Aanrader? Als je van comedy houdt, yes!

Een beetje goede magie in Good Witch

Wederom een echte feelgood serie. Lekker rustig, voor sommige mensen iets te rustig denk ik, er is weinig spannends aan. Maar ik vind het een fijne serie.

Good Witch gaat over een “goede heks”, maar niet in de traditionele zin van het woord. Het zijn vooral wel heel toevallige gebeurtenissen, helderziendheid en kruiden waarmee kwaaltjes verholpen worden. Hierdoor is ze een vriend van iedereen in het dorp. Het verhaal speelt zich af in het dorp waar nog veel meer personages worden gevolgd.

Aanrader? Als je echt een feelgood fan bent, jazeker. Houd je meer van spanning of echte comedy? Dan denk ik dat je deze serie saai zou kunnen vinden. Ik moet er weleens om gniffelen.

Welke serie ben jij op dit moment aan het kijken?

DELEN:

4 reacties

 1. Dieuwke 2 maart 2020 / 08:58

  Virgin River en Northen rescue zijn ook leuke series. Die heb ik afgelopen tijd gezien. En when calls the heart is ook echt mijn favoriet. Een heerlijke wegkijkserie.

 2. Annelies 2 maart 2020 / 11:02

  Ik vond The Good Place ook echt een super leuke serie. Grace & Frankie vond ik in het begin goed, maar na een paar seizoenen heb ik afgehaakt.
  En When calls the heart staat nog op mijn lijstje om te kijken. Ik ben nu Cable Girls aan het kijken, wat ik ook heel goed vind.

 3. Dionne 6 maart 2020 / 22:50

  Grace & Frankie ben ik ook echt ontzettend fan van! Ik doe dan ook heel zuinig met mijn afleveringen omdat ik niet weer wil wachten op het volgende seizoen. En klopt, dat vind ik ook onlogisch klinken. Love is Blind ga ik dan toch maar eens proberen en op dit moment kijk ik the Witcher, ook een aanrader als je van fantasy houd. Ik vind het een beetje The Hobbit vibes hebben, met quests in elke aflevering.

 4. Olga // Daar Was Eens 13 maart 2020 / 18:06

  Ik kijk op dit moment (als ik er de tijd voor heb) steeds naar Peaky Blinders en ik hoop echt heel erg dat ik daar vanavond weer eens voor kan gaan zitten ūüôā

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.