New in: Spiegelreflex camera!

Het is lang geleden dat ik zo blij was met een nieuwe aankoop! De Canon EOS 1100D is mijn nieuwe schatje. En ik ben verliefd! Deze moest ik natuurlijk aan jullie laten zien!

Ik heb er lang over nagedacht, ook over welke camera ik nu moest gaan kopen. Uiteindelijk moest ik van mezelf kiezen tussen de Canon EOS 550D en de 1100D. En gezien het feit dat ik toch echt een beginner ben, koos ik voor de laatste. Voor de duidelijkheid: qua prijs zit er 200 euro tussen. Ik heb hierbij een standaard zoomlens van 18-55 mm.

En wat ben ik blij! Jullie hebben al foto’s kunnen bewonderen die ik gemaakt heb met de camera. Geef toe: je ziet wel degelijk verschil tegenover mijn compact cameraatje, nietwaar? Hopelijk gaat dat nog meer worden, want ik heb natuurlijk nog ontzettend veel te leren.

Hebben jullie nog tips als het gaat om spiegelreflex fotografie voor beginners? Fotografille volg ik uiteraard al, hoewel dat ook een enorm leuk blog is als je niet in het bezit bent van een spiegelreflex!

DELEN:

19 reacties

 1. Esmay 12 maart 2012 / 07:52

  Je zult er geen spijt van krijgen!
  Ik ben nog steeds superblij met mijn Canon 550D <3

 2. Chantal 12 maart 2012 / 08:46

  Super! Ik heb de EOS 1000D, ook echt een geweldige camera! Heel veel plezier ermee!

 3. patricia 12 maart 2012 / 09:32

  Wat leuk digiphotostarter ze hebben een website en sinds kort een tijdschrift leuke en goede tips staan erin

 4. Laura 12 maart 2012 / 10:51

  Leuk Leuk Leuk!
  Ooit wil ik ook nog een keertje een spiegelreflex kopen!

 5. Jennifer 12 maart 2012 / 12:21

  Haha, ik heb je zoektocht op twitter kunnen volgen, goed dat je er eentje hebt uit kunnen kiezen! Ik heb ook een Canon, maar dan de 1000D, al 2,5 jaar en ik vind het een geweldig toestel. Veel plezier ermee!

 6. Suzanne 12 maart 2012 / 14:57

  Ik heb ook nog niet zo heel lang mijn spiegelreflex. Een Canon 500D. Nog steeds bezig met uitvogelen 😉 Wil volgend jaar wel een cursus gaan volgen ofzo. Qua fotografie is alyssaa.nl, annemerel.com en ashelylynn.nl prachtig! Maar DIY is daar wat minder. Succes! En als je goede tips krijgt laat het me weten, kan ze ook nog steeds goed gebruiken.

 7. Daniëlle 12 maart 2012 / 16:52

  Jaloersheid heerst hier! Veel plezier ermee, maar dat zal vast wel lukken!

 8. Mariette 12 maart 2012 / 17:59

  Ik heb zelf de Canon 550D en ben nu geen beginner meer maar toen wel. Heel veel plezier ermee!

  Liefs, Mariette

 9. Kinga 12 maart 2012 / 20:15

  Wat leuk zeg! Ik gebruik mijn vaders Canon 550D regelmatig, zo’n fijne camera! Zelf leer ik eigenlijk het meeste door dingen zelf uit te proberen (altijd op de M-stand), en als ik iets niet snap of de functie niet weet te googlen. Vaak kom ik dan uit op http://www.digitalefotografietips.nl/, misschien heb je daar wat aan 🙂

 10. Evelien 12 maart 2012 / 21:03

  Jeeeej, je hebt een spiegelreflex!! Gefeliciteerd en heel veel plezier met je camera. Ik weet zeker dat je er een leuke tijd mee gaat hebben 😉

  • lisanneleeft 12 maart 2012 / 22:40

   Jeej, dankje! En ook nog bedankt voor je hulp, daar heb ik veel aan gehad 😀

 11. Ise 12 maart 2012 / 21:05

  Ik zit er zelf ook al lang over na te denken om er een te kopen, misschien binnenkort als ik naar Amerika ga. Dat scheelt hopelijk wat in de prijs, dan ga ik zeker even kijken naar deze camera!

 12. ENOY! The Good Life 3 augustus 2014 / 20:25

  Ik volg sinds kort de korte cursussen via Foto Universiteit Holland. Je kunt losse dagdelen boeken en ze hebben voordeel pakketten. Ik heb de basiscursus gevolgd en heb nog een Culinaire Fotografie, Portret fotografie en Compositie cursus in het verschiet. Betaalbaar en begrijpelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.