Niet iedereen vindt me leuk (en dat hoeft ook niet) – 10 lessen in 10 jaar

Lisanneleeft bestaat 10 jaar, daarom deel ik 10 lessen die ik leerde in de afgelopen 10 jaar. Wanneer je net besluit elke dag een blogje online te zetten, WordPress een beetje uitvogelt en je eerste dingen het wereld wijde web in gooit, verwacht je niet dat tienduizenden mensen je stukjes gaan lezen. Dat had ik in elk geval nooit verwacht. En toch is het gebeurd… ik kan je vertellen: niet iedereen vindt je leuk. En dat is nog best lastig, al die meningen.

Photo by Alex Alvarez on Unsplash

Als nietsvermoedende achttienjarige begon ik aan dit avontuur. Niet wetende dat mijn stukjes door zo veel mensen gelezen zouden gaan worden. Dat wilde ik wel, maar ik had nog niet zo nagedacht over alle meningen die daarbij zouden komen kijken.

Mijn eerste “haatreactie” kan ik me nog wel herinneren: iemand op YouTube vertelde me dat ik mezelf door mijn hoofd zou moeten schieten. Bizarre comment, maar het gaf wel meteen aan hoe niet-serieus ik die reacties moest nemen.

Ik schreef ooit een stuk over negatieve reacties op je blog, eigenlijk denk ik er nog steeds wel hetzelfde over. Sommige mensen kunnen lelijk uit de hoek komen als ze een slechte dag hebben.

Al ben je nog zo leuk, vrolijk en perfect, er zijn altijd mensen die je niet leuk vinden. Dat is nu eenmaal zo. In het begin schrok ik daar een beetje van, want ik wilde het graag goed doen.

Inmiddels kan ik een paar negatieve reacties of wat geroddel een stuk beter hebben. Ik kan het naast me neerleggen. Het is iets dat gebeurt als meerdere mensen lezen wat je schrijft, dan lezen ook mensen die het níet leuk vinden het. Dat hoort erbij.

Nu ben ik daar ook bewust van als ik mensen in het echte leven leer kennen: het zou kunnen dat iemand me stom vindt, en dat is oké, dat mag. Ik hoop niet meer dat iedereen me aardig vindt, want ik weet dat dat een illusie is.

Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die het wél leuk vinden. Daar doe ik het voor!

DELEN:

3 reacties

 1. Zoewiezoe 27 augustus 2020 / 23:09

  Hallelujah!
  De virtuele anonimiteit is gewoon voor veel mensen de veilige haven om los te laten wat ze in het dagelijks leven niet durven. Maar negatieve reacties onderstrepen vaak alleen maar dat je ECHT iets teweegbrengt bij lezers. Gevoelens, ook negatieve, oproepen – dan maak je impact!

 2. Naomi 28 augustus 2020 / 09:33

  Wow, die eerste haatreactie is wel gelijk heftig ook.
  Ik ben met je eens dat niet iedereen je leuk hoeft te vinden. Blijft wel lastig. Tegenover álle lieve reacties die ik krijg, staat héél soms één negatieve en die kan mijn dag dan behoorlijk verpesten. Raar eigenlijk…

 3. Zo simpel is dan geluk 29 augustus 2020 / 12:19

  Het blijft voor mij echt onbegrijpelijk dat sommige mensen zulke nare reactie achterlaten.
  Maar inderdaad, niet iedereen kan je leuk vinden. Online niet, maar in het echt leven ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.