Nietsdoen is goed voor je

Je leest het goed, nietsdoen is inderdaad goed voor je. Maar dan bedoel ik niet de hele dag niets uitvoeren, nee ik bedoel iets anders. Ik bedoel een paar minuten per dag echt helemaal niets doen.


Via weheartit.com

Als je eenmaal aan het werk bent en je moet maar door gaan, dan raakt je inspiratie op toch? Soms is aan een stuk door de hele dag doorwerken een dooddoener voor je creativiteit.

Probeer eens een paar minuten helemaal niets te doen. En dan bedoel ik niet Twitter checken, ik bedoel niet tv kijken en ik bedoel ook niet je email checken of slapen. Ik bedoel echt gewoon niks doen. Niets, als in voor je uit staren, niets aanraken en niet aan iets denken dat je nog moet doen. Dat is moeilijker dan je denkt!

Eigenlijk is het een beetje een op-de-wc of onder-de-douche inspiratiemomentje, een moment waarop je gedwongen wordt om te niksen. En wanneer je dan leegte hebt is er ruimte voor nieuwe (briljante) ideeën. Succes met nietsdoen! (in de zon is ook toegestaan, vind ik.)

DELEN:

16 reacties

 1. Merve 25 april 2011 / 18:48

  Helemaal mee eens! Je hebt echt een leuke en inspirerende blog! Ga zo door 🙂

 2. Lieke 25 april 2011 / 18:50

  Vind ik ook! Als ik de hele dag wat doe wordt ik echt gek, ook al moet het helaas wel vaak van mezelf 🙁

 3. Lien 25 april 2011 / 18:51

  Da’s inderdaad moeilijker dan je denkt. Zeker voor een piekeraar en denker als ik. Het enige moment dat het me redelijk lukt is als ik op een luchtmatras in een zwembad in de zon lig. 🙂

 4. Angela 25 april 2011 / 18:54

  een waar woord. zo zat ik vanmiddag even in de tuin te niksen. maar na een paar minuten werd ik toch wat rusteloos. de volgende keer moet ik het toch maar wat korter houden. en daarna weer lekker verder boekje lezen!

 5. Benthe 25 april 2011 / 19:12

  Heerlijk, niks doen. Even zitten, even genieten van het moment. Fijn.

 6. Samira 25 april 2011 / 19:25

  Lijkt me wel leuk dat nietsdoen! Haha 😉 Grappig hoe je het beschrijft ‘net een wc-momentje’

 7. Nathalie 25 april 2011 / 19:27

  In de zon gaat het ook erg gemakkelijk of in de sauna! Dan kan je alleen maar denken aan de warme zonnestralen of de hitte. Heb je nergens anders tijd voor 😛

 8. Siel 25 april 2011 / 19:30

  Wauw jou blog straalt echt één en al positiviteit uit 🙂

 9. ioon 25 april 2011 / 19:47

  Ik wilde zeggen ‘ik hou van niks doen’ maar door je opsomming kom ik er achter dat ik vrijwel nooit helemaal niks doe. Zelfs op het toilet lees ik vaak een boek. 😉
  Soms heb ik wat ‘niks’ momentjes in de bus waarbij ik naar buiten staar. Ik val wel makkelijk in slaap als ik overdag niks ga doen.

 10. Lisa Romans 25 april 2011 / 20:30

  Ik doe iedere dag een paar minuten niks. Ik heb uitzicht over alle tuinen in de blok, en ‘s morgens als ik wakker ben, rolluik omhoog en dan op de rand van mijn bed zitten en gewoon naar buiten staren. Heerlijk<3 Soms vliegt echt een kwartier tot 20minuten voorbij

 11. Carmen 25 april 2011 / 20:44

  Jouw blog is echt vanaf nu mijn favoriet, haha!

 12. Marc 25 april 2011 / 21:26

  Als ik in de zon ga niksen, blijf ik uren zitten. Dat lijkt me ook niet de bedoeling, toch?

 13. Lisa 25 april 2011 / 21:52

  Heel leuk stukje! En ja, soms kan dat goed doen gewoon even niks doen 🙂

 14. Anika 9 mei 2011 / 20:20

  Ik vind het moeilijk om helemaal niks te doen. Maar ik zal het is gaan proberen natuurlijk! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.