Niets is onmogelijk

Ik geloof erin. Alles wat je echt graag wilt kun je krijgen. Hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat we kunnen vliegen, (hoewel, wie weet als we ons best doen?) of dat je als je kaal bent binnen 24 uur lange blonde lokken kunt hebben, nee dat gaat niet lukken. Maar er is veel meer mogelijk dan je denkt.


Foto door TalayehS op Flickr

Ik denk dat, ookal begin je met weinig, je een hele hoop kunt bereiken. Je hoeft niet hoogbegaafd te zijn om iets te bereiken. Of heel erg knap. Of heel erg anders. Of heel erg creatief. Nee, dat is niet nodig. Ik denk dat je met hard werken en een goede instelling veel meer kunt bereiken dan de voorgaande dingen die ik noemde.

Wel denk ik dat je out of the box moet durven denken, wil het lukken. Doe het allemaal even net iets anders dan de rest.

En weer ga ik het even betrekken op mezelf. Mijn ouders zeggen mij weleens (niet al te serieus hoor): ‘maar hij weet toch wel dat je geen miljonair wordt?’ omdat ik fibromyalgie heb. Ja, ik heb een slechte concentratie en ik heb veel minder energie dan iemand anders. 

Maar ik word boos als ze dat zeggen. Waarom zou ik geen miljonair kunnen worden? Het is misschien hoog gegrepen, maar dat is het voor iedereen! Er is heus wel iets wat ik kan. Wanneer er eenmaal passie is, dan kost het veel minder energie, dat is een feit. Misschien vind ik wel iets waarmee zelfs ik succesvol kan worden.

Laat je niet vertellen dat iets niet kan, alles is mogelijk. Als jij ervoor wil werken, als jij erin gelooft, als jij je passie gevonden hebt, dan kun je heel erg ver komen. Verder dan je denkt.

3 reacties

 1. Martijn 20 oktober 2010 / 14:28

  Je bereikt wat je wilt bereiken. Je wordt wie je wilt zijn! De onmogelijkheden die weet je wel, je onderbewustzijn weet het, als het bewustzijn 1 meter is, dan is het onderbewustzijn 100km.

  De eerste stap! dat is de moeilijkste!

 2. Aschwin Wesselius 20 oktober 2010 / 15:05

  Punt 1: fibromyalgie kun je verminderen op natuurlijke wijze (zie: http://slnk.nl/7b)

  Punt 2: Het is je mindset die bepaalt waar je terecht komt. Verander de context en de content wordt ook anders. Kijk maar naar de lessen van Robert Kiyosaki (Rich Dad, Poor Dad). Het begint bij financiele educatie. Dan merk je dat je opgroeit met een andere kijk op geld en de waarde daarvan. Dit kan anders, want de realiteit is anders. Onze maatschappij beperkt ons in onze opties, omdat wij die opties niet kennen.

  Punt 3: streef je passie na, volg je hart, het waarom en maak dat je doel. Zet stappen uit en probeer ze waar te maken. Ga ervoor! Je kunt geen bestemming bereiken als je die niet hebt bepaalt! En al kom je halverwege, je blijft in ieder geval niet steken op de plek waar je toch niet wilt zijn.

 3. Renate 20 oktober 2010 / 16:20

  Een bepaalde stap durven maken is vaak ook al het halve werk (bij bijv. een nieuwe studie of baan).

  Ik had dat bij mijn studie, ik studeer journalistiek.. En daar worden veel mensen ook niet rijk van, en er zijn ook niet heel veel journalisten écht succesvol. Maar als je het niet probeert weet je nooit of het je lukt, da’s zowieso een gemiste kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.