Nu kan ik niet meer terug…

Als minimeisje nog bij de kleutertjes liep ik al op het atletiekveld. Pas toen ik last kreeg van m’n gezondheid ben ik hiermee gestopt. En om eerlijk te zijn: ik heb heb er nog altijd naar verlangd. Sporten zit gewoon in mij. Ik kan nog zo hard schreeuwen hoe hard ik het haat,  ik meen het niet. Ik kon het niet meer, dus zei ik maar dat ik het stom vond. Dat vind ik dus echt niet he.

In een van mijn eerste posts vertelde ik al over mijn liefde voor hardlopen. Haha, lees vooral even die laatste alinea. Dat heb ik zelf niet onthouden, maar zo zie je maar dat het in m’n hoofd blijft zitten. Ook stond hardlopen op mijn lijstje met nieuwe voornemens. Mijn oude hardloopschoenen daar was de demping uit. Bij de Reussport hadden ze korting. En 1+1=2. Dus bewonder hierboven m’n nieuwe schatjes.

Nu is alweer bijna 6 jaar geleden dat ik voor het laatst over de atletiekbaan rende. Die atletiekbaar wordt het niet meer. Maar dat gedeelte met dat rennen… dat eigenlijk wel. Ik ga weer hardlopen!!! Nu ik m’n schoenen heb gekocht kan ik niet meer terug, vinden jullie ook niet? Het moet me gewoon lukken!

Hebben jullie ook zo’n zwak voor hardlopen, of heb je er eerder een beetje een hekel aan? Als jij een echte hardloper bent, zou je me dan kunnen vertellen watvoor schema je gebruikt hebt om te beginnen? Want beginnen met hardlopen met m’n fibromyalgie zonder schema… dat durf ik niet aan.

18 reacties

 1. karin r. 25 juni 2011 / 18:33

  heb ik toch vandaag gewoon kei gave half hoge rode laarsjes gekocht. geen hardloopschoenen. 😉

  veel plezier iig met de hardlopers!

 2. Alyssa 25 juni 2011 / 18:58

  Goed voornemen. Met een schema komt het vast allemaal goed. Veel succes ermee!

 3. Renske 25 juni 2011 / 19:00

  Goed zeg! Veel succes. Ik loop zelf niet hard, dus ik heb geen tips voor je. Doe enkel oefeningen op mijn yoga-matje;)
  Misschien kun je eens aan een fysio vragen of hij tips heeft en dan kun je van daaruit zelf opbouwen..

 4. Lise-Lotte 25 juni 2011 / 19:13

  Haha, ik ben ook verslaafd aan hardlopen. Ik loop nu ongeveer 9 maanden hard en begon in het begin heel eigenwijs met gewoon rennen… dat was inderdaad niet handig, spierpijn etc. Na een paar keer rennen (en zeuren erover :P), gaf mijn broer mij een cd’tje met het start to run programma waar hij zelf ook mee was begonnen. Echt ideaal om mee te beginnen met lopen!
  Het is een muziekmix waarbij Evy Gruyaert je coacht, de lessen beginnen rustig en worden in verloop van tijd steeds zwaarder. Volgens mij is dit programma zelfs gratis op het internet te vinden. Nu ren ik er niet meer mee, maar het heeft mij goed geholpen om te beginnen. Zeker een aanrader!

 5. Lieke 25 juni 2011 / 19:45

  Ik kan niet tegen hard rennen, ik wordt er zo benauwd van 🙁 wel jammer.

  • Lisanneleeft 25 juni 2011 / 19:54

   Als het goed is went dat… als je een betere conditie hebt 😛
   Dat zal ik ook wel hebben als ik weer begin, een kwestie van doorbijten denk ik, hoop ik 😛

 6. Nathalie 25 juni 2011 / 20:21

  AnneMerel heeft een blog met allemaal tips . Good luck Lisanne. Misschien join ik je stiekem wel. Ben er ook over aan ‘t nadenken, maar ben er nog niet helemaal uit. Ik houd je blog in ieder geval in de gaten voor tips 🙂 Leuke sportschoenen ook!

 7. Marloes 25 juni 2011 / 22:56

  Ik hardloop ook. Soms periodes dat ik het wat minder doe (ook vanwege de drukte op school enz), maar nu doe ik het weer zo’n 2 keer per week. Ik houd er van. Ik woon ook vlakbij een prachtig bos waar ik al kom sinds ik heeel klein ben.

  Ik volg je blog nu al een tijdje, en toen je een paar weken geloof ik zei dat je weer wilde hardlopen, maar dat het niet zo gemakkelijk ging via je fibromyalgie, moet ik vaak aan jou denken als ik aan het hardlopen ben. Ik heb wel een schema trouwens. Weet niet of het echt geschikt is ofzo. Weet je, als je het wilt moet je het maar zeggen;)

 8. Manon 26 juni 2011 / 07:42

  Ik gebruik MiCoach een gratis programma van Adidas voor op je mobiel. Op mijn site (onder myself but better) heb ik er een uitgebreid artikel over geschreven.

  Loop ze!

 9. Sanne 26 juni 2011 / 09:16

  Veel plezier!

  Ik had op YouTube een tijd geleden gevraagd wat er nou op de middelste witgoedwinkel stond, uit een filmpje dat je een tijdje geleden in een artikel had gezet. Ik heb er een prive bericht op terug gekregen van de uploader en er stond (quote): HOOFDINGANG!!! 🙂

 10. Esmay 26 juni 2011 / 09:25

  Heel veel succes met hardlopen! Het gaat je vast lukken,
  als je iets wil dan lukt het (Y)!

 11. Iris Anastasia 26 juni 2011 / 11:56

  Wauw! You go, girl! Ik heb veel bewondering voor jouw kracht en vastberadenheid (: Ik zelf ben helaas een beetje lui van aard, maar dat vind ik stom van mezelf. Ik zou willen dat ik kon hardlopen, maar er zelf naartoe werken klinkt al demotiverend… Ik wens je alle succes en plezier, en stiekem hoop ik dat ik zelf ook binnenkort de hardloopschoenen aan trek.

 12. Annelies 26 juni 2011 / 17:27

  ik houuuu van harlopen, en ben begonnen met een super schema, die bouwt heel rustig op op een tempo dat iedereen het vol kan houden, je kan natuurlijk op je eigen tempo opbouwen door bijv twee of drie weken over een ‘training’ te doen ik zal kijken of ik hem op internet kan vinden

 13. Desi 26 juni 2011 / 18:09

  Ik zou start to run downloaden, dat zijn podcasts voor op je ipod/mp3 speler en dan word er gewoon verteld wat je moet doen. In 10 weken leer je om 5 km hard te lopen (nouja, eigenlijk leer je 30 minuten aan een stuk te lopen, en dan hopen ze dat je in die tijd 5 km kan rennen).
  Ik heb zelf een zwak voor hardlopen. Maar mijn knieën zijn ook zwak, dus morgen maar weer naar de fysio en hopen dat ik snel weer kan lopen!

 14. Nicole 6 oktober 2011 / 13:06

  Beste Lisanne,

  Ik ben op jouw blog gekomen door te googelen naar fibromyalgie+hardlopen. Het eerste heb ik namelijk en het tweede is wat ik wil gaan doen. Ik heb behoorlijk last van mijn benen maar denk dat ik het door hard te gaan lopen sterker maak en op den duur beter. Mijn vraag is dus; heb jij je schoenen al uitgeprobeerd? Zoja? Bevalt het hardlopen of heb je er erg veel last van?

  Groetjes,
  Nicole

 15. Krulletje 22 oktober 2011 / 11:14

  Hallo,

  Ik ben net hier op jou blog gekomen omdat ik zocht op…fibromyalgie en joggen….

  Ik heb fm en wilde graag weer gaan joggen, vroeger veel gesport dus idd, het verlangen om weer te sporten blijft altijd hangen.

  Vanmorgen voor de tweede keer gejogt, nou ja, wandelen, joggen, wandelen….gewoon zoals men begint met joggen. Wel moet ik toegeven dat ik best pijn heb, maar dat vind ik niet erg, ik weet immers waar het van komt. Ook ben ik erg vermoeid, maar ook dat was te verwachten. Ik wil dan ook alleen joggen op dagen dat ik vrij ben, zodat ik kan rusten als dat nodig is. Oww ja, ik jog dan wel ‘s ochtends, ‘s avonds ben ik al moe van de hele dag bezig zijn.
  Ik voel mij heerlijk als ik gejogt heb ! Dus ga ik er voor.
  Het zal wel lang duren voor ik dit stukje wat ik nu ren in 1 keer rennen kan, maar ik heb geen haast 🙂

  Mijn advies…..doe wat jij denk wat goed is voor je. Al die programma’s die je kunt gebruiken is naar mijn idee voor mensen zonder fm.
  Luister naar je lichaam en ren op je pijn en vermoeidheid.. 🙂

  Succes..!

 16. Nicolette 16 mei 2013 / 08:04

  Hai Lisanne!

  Via Google ben ik op jouw site terecht gekomen. Zelf heb ik ook fibromyalgie en wil graag gaan starten met hardlopen!!
  Een paar jaar geleden ben ik ook begonnen met hardlopen maar vanwege verkeerde schoenen en uiteindelijk fibromyalgie, bleek later, ben ik weer gestopt.
  Hardlopen gaf mij een erg fijn gevoel, iets wat andere sporten mij tot nu toe nog niet hebben gegeven zoals ik dat met het hardlopen heb ervaren.
  Nu ga ik binnenkort goede hardlopen schoenen aanschaffen en met de lessen van Evy starten.
  Ik ben benieuwd hoe het bij jou gaat en wat jou ervaringen zijn. Kun je het goed volhouden?

  Groetjes Nicolette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.