Omdat ik het wil

Dit is een vervolg op het stuk van gister, over hard werken. Toen vertelde ik over hard werken en hoe zinloos dit was geweest. Hoe stom het van mezelf was dat ik niet eerst aan mezelf dacht, in plaats van aan de schoolkrant. Maar toen ik in bed lag wist ik dat ik geen gelijk had.


Via weheartit.com

Ik werk hard omdat ik het wil. Omdat ik ervan geniet. Omdat het voldoening geeft. Hard werken, dat is iets wat ik wil blijven doen, de rest van mijn leven. Hard werken voelt zo goed, dat ik dit gevoel nooit meer kwijt wil raken.

Maar hard werken voor de schoolkrant is stiekem wel heel erg leuk. Lekker schrijven over de dingen die ik leuk vind. En die de leerlingen bij mij op school leuk vinden natuurlijk.

Door de profielwerkstukpresentaties heb ik het eerst geproefd aan het ondervragen van andere mensen voor mijn stuk. Interviewen kan ik het nog niet echt noemen, maar dat komt nog, haha! Het hoorde ook een beetje bij het uit mijn comfortzone komen. Mensen die ik niet of een beetje ken, daar stap ik gewoon niet gauw op af. Deze keer deed ik het wel, omdat ik me beter voelde. Het zit helemaal niet in mij, dat verlegen meisje, maar zo lijkt het wel door mijn vermoeidheid. Gekke vermoeidheid.

Ik geef het toe: ik vind het heerlijk. Stukjes schrijven voor de schoolkrant. Maar ook stukjes schrijven voor mijn blog vind ik geweldig. Ik vind schrijven gewoon geweldig! Maar is dit waar ik mijn werk van wil maken? Is dit iets waar ik mijn werk van kan maken?

Ik hoop met heel mijn hart dat ik me zo kan blijven voelen. Dat ik de rest van mijn leven kan werken voor wat ik wil, voor waar mijn passie ligt, waar dat ook mag zijn. Ik wil hard werken, is dat ook iets voor jou?

5 reacties

 1. Hannah 17 februari 2011 / 11:02

  Ik denk dat je er niet zo’n grote issue van moet maken. Je schrijft omdat je het heerlijk vindt, omdat het je passie is. Dat is het belangrijkste. Doen wat je leuk vindt. Zonder je druk te maken of het dan later je werk wordt, of kan worden.. Dromen mag, maar je kan gewoon niet in de toekomst kijken, en dus moet je het vooral NU doen 🙂

  • Lisanneleeft 17 februari 2011 / 14:25

   Iedereen wordt toch gedwongen na te denken over welk beroep je gaat kiezen? Ik kan niet studeren en ik heb nog geen idee wat ik wel wil en kan, dus misschien is dit wel iets 😀

   • Hannah 17 februari 2011 / 15:32

    Ja natuurlijk moet je over je toekomst nadenken, maar het is denk ik moeilijk om geld te gaan verdienen met schrijven als je er niet voor gestudeerd hebt (ik zeg niet dat het onmogelijk is en ik zou er heel veel respect voor hebben als het je lukt). Misschien is parttime journalistiek / een cursus volgen dan een goed idee.

    • Lisanneleeft 17 februari 2011 / 16:01

     Op het internet zijn er zo veel mensen die hun geld verdienen met schrijven zonder journalistiek gestudeerd te hebben, veel meer dan je zou verwachten!

 2. Nathalie 17 februari 2011 / 12:57

  Leuk dat je uit je spontaan op onbekenden bent afgestapt! Daar heb je weer een boel mee gewonnen. Ik weet uit ervaring dat je door vermoeidheid een boel dingen moet laten. Vaak niet lekker in je vel zit en niet je spontane leuke zelf bent. Haha, ja dat mogen we gewoon zeggen over onszelf!

  Hard werken en me blijven ontwikkelen is erg belangrijk voor me. Vooral omdat ik geloof. Mijn geloof geeft me vervulling, een doel, genezing, zoveel positiviteit, kracht en eigenlijk alles wat ik nodig heb. Ik leer mijn talenten en kwaliteiten langzaam ontdekken en ook zo mijn passie. Durf makkelijker uit mijn comfortzone te komen. Dus ook ik ben benieuwd wat het voor mij gaat worden in de toekomst. Ik ga in ieder geval hard werken! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.