Online vs offline shopping uitdaging!

Een tijdje geleden kreeg ik van de kortingswebsite Actiepagina.nl de vraag of ik mee wilde doen met hun uitdaging. De opdracht was om een vergelijking te maken tussen online en offline winkelen. En ja, dat vond ik een onwijs leuke opdracht! Ik bestelde met hun kortingscode op Zalando en kocht offline ook een outfit! In deze blogpost kun je lezen over mijn bevindingen.

online-vs-offline-challenge

Je ziet meteen wat verschil in belichting (en een beetje make-up) kan doen… wat dat betreft wint de linker foto, haha!

De uitdaging

Goed, de uitdaging was om twee dezelfde items offline en online te kopen, en dit vervolgens te vergelijken. De voor- en nadelen op een rij te zetten.

Dus, mijn plan was kijken in de winkel, en dat vervolgens online (ik kreeg opdracht via Zalando te bestellen) te kijken of ze dat ook hadden. Dat was een slecht plan. Er was ontzettend weinig op voorraad op Zalando en heel veel dingen (Only, Vero Moda, Vila) hadden ze gewoon helemaal niet! Dus, dat plan ging niet door. Plan B: twee outfits samenstellen en deze met elkaar vergelijken. Ik kocht twee keer een broek, een jasje en een top.

Maar wat winkelt nu prettiger en voordeliger, online of offline?

De online outfit

Ondanks dat het vinden van compleet gelijke outfits niet lukte heb ik toch wat moois online kunnen scoren! Voornamelijk het feit dat bijvoorbeeld de basics niet op voorraad waren vond ik nogal vreemd. Dus, de broek heb ik bij beide outfits voor de gewone prijs gekocht, de top en het jasje besloot ik beide in de sale te zoeken.

Broek: Pieces €36,95 (door kortingscode)
Top: Benneton €12,95 in de sale
Jasje: Vila €36,95 in de sale
Totaal: €85,85

Gelukkig vielen de maten precies goed! De top van Benneton is van geweldig mooie kwaliteit, het jasje had ik van een compleet andere stof verwacht. Ik denk niet dat ik daar heel blij mee was geweest als het een gewone bestelling geweest zou zijn, en niet deze uitdaging. Ik ben echt een budgetshopper, maar echt budget was op Zalando in de sale niet te vinden. Nu heb ik twee items met wat meer kwaliteit.

online-oufit3

online-outfit2

Voordelen online winkelen

 • Je hoeft geen fysieke inspanning te doen
 • Je kunt de sale prima in de gaten houden zonder veel moeite
 • Geen lange rijen, vervelende andere klanten, vieze paskamers, rommelige winkels
 • Vaak kun je super gemakkelijk vinden wat je zoekt door middel van een zoekwoord, een categorie, of het sorteren op verschillende dingen
 • Voor webshops zijn vaak kortingcodes te vinden, vooral bij Zalando waar ik bestelde!
 • De keus is oneindig!

Nadelen online winkelen

 • Je kunt niet passen
 • Je weet van tevoren nooit hoe en kledingstuk er echt uitziet (jep, zoals het jasje!)
 • Stoffen kun je dus ook niet voelen, dat vind ik zelf altijd heel belangrijk
 • Je weet niet altijd welke maat je moet kiezen
 • Een gezellig dagje winkelen kun je er niet van maken
 • Je betaalt bij sommige webwinkels verzendkosten
 • Wanneer het niet past moet je het terugsturen (tsja, dan moet je alsnog de deur uit, haha)
 • Verzendtijd is niet altijd lang, maar je moet meestal toch minimaal 24 uur wachten
 • Vanwege verzendkosten (of een minimumbedrag waarbij verzenden gratis is) ben je al snel geneigd om meer te kopen

De offline outfit

Doordat ik geen gelijke items kon vinden heb ik mezelf de vrijheid gegeven verder te kijken dan alleen Only, Vero Moda, Vila en andere merken die ook op Zalando verkocht worden. Alleen de broek is exact dezelfde, enkel in een andere kleur.

Broek: Pieces €39,95
Top: Only €8 in de sale
Jasje: H&M €15 in de sale
Totaal: €62,95

offline-oufit

offline-oufit6

Voordelen offline winkelen

 • Je hebt het meteen wanneer je het gekocht hebt
 • Je kan voelen, passen, heel veel verschillende dingen proberen, alvast proberen hoe je het kan combineren
 • Door te passen weet je welke maat je nodig hebt en of het kledingstuk wel goed bij je figuur past
 • Je kunt er een gezellig dagje winkelen van maken
 • Je krijgt wat lichaamsbeweging (ja, eigenlijk is shoppen ook een soort sporten, toch?)
 • Dit is misschien iets dat aan mij ligt, maar vaak is de sale offline toch net iets beter!

Nadelen offline winkelen

 • De drukte
 • Lange rijen bij de kassa en paskamers
 • Vervelende verkoopsters
 • Je hebt niet je complete garderobe bij je om je toekomstige kledingstukken mee te combineren
 • Wanneer je iets wat ze ook bij Zalando (of soortgelijke webshops) verkopen voor de volle prijs koopt in de winkel kun je het vaak online goedkoper bestellen met een kortingcode

Mijn persoonlijke voorkeur? Die gaat toch echt uit naar het offline winkelen. Gewoon lekker op pad, lekker door de rekken rondneuzen. En gewoon passen wanneer je iets leuk denkt te vinden, voor mij is het erg belangrijk dat een kledingstuk gewoon mooi zit! En ik vind het gewoon heel erg leuk om te doen, winkelen. Op zijn tijd doe ik ook eens een online bestelling, vind ik ook erg leuk. Maar offline blijft mijn voorkeur hebben!

Winkel jij liever online of offline? En welke van mijn twee outfits vind jij het leukste?

Voor het meedoen aan deze challenge heb ik shoptegoed gekregen. Lees mijn disclaimer voor meer info.
DELEN:

59 reacties

 1. Dagmar 6 januari 2014 / 07:16

  Ik vind je outfits heel geslaagd en de uitdaging goed gelukt! Mooie combi’s en wauw die hakken staan je te gek!

  • Lisanneleeft 6 januari 2014 / 13:49

   Thanks!
   Ik vind de hakken ook zo mooi! Zou er het liefst altijd op lopen, haha 😀

 2. Marieke 6 januari 2014 / 07:28

  Ik vind de offline outfit het mooiste 🙂 Vooral de top is erg leuk! Ikzelf winkel eigenlijk noooooit online. Niet voor kleding althans. Ik vind het lastig om in te schatten of ik iets mooi vind, vind de levertijd meestal erg lang, heb geen zin om verzendkosten te betalen en vind dat terugsturen dan weer zo’n gedoe. Maar ja, dat is echt een kwestie van smaak 🙂

 3. MySimplySpecial 6 januari 2014 / 07:42

  Ik winkel eigenlijk zowel online als offline. Maar hoe stoffen aanvoelen vind ik ook altijd erg belangrijk en dat is online altijd afwachten.

 4. Laura 6 januari 2014 / 07:47

  Hoeveel ik ook online koop, winkelen doe ik het liefst offline. Niet alleen omdat het praktischer is met passen, maar dat gevoel van met tassen thuis komen… geweldig! En ik vind het een te leuk dagje uit met bijvoorbeeld mijn moeder.

  Ik vind je top van Only (met print) echt super-leuk!

 5. Geertje 6 januari 2014 / 07:47

  Ik vind beide outfits wel heel gaaf. Ik moet zeggen dat ik voor kleding vaak toch echt offline winkel. Dan weet ik zeker dat het past en hoef ik niet moeilijk te doen met spullen terug sturen en pakjes wegbrengen enzo. Daarentegen bestel ik non-kleding , veel basic kleding (T-shirts en legging) en kleding voor de kinderen wel gewoon online.

 6. Kelly Caresse 6 januari 2014 / 07:49

  Wat een leuke outfits heb je gescoord zeg! Mijn voorkeur gaat ook uit naar offline winkelen want het is fijn om lekker de deur uit te gaan en leuke items te scoren 🙂

 7. Sylvia 6 januari 2014 / 08:10

  Stiekem wisten we die voor- en nadelen natuurlijk allemaal allang 😉 Ik vind je offline outfit het mooiste, past mooi bij elkaar. Zelf vind ik het ook fijner om te stad in te gaan, maar soms is inderdaad gewoon handig om achter de computer te krijgen. En we hebben thuis altijd een stapel bladen van Wehkamp, Neckermann, Otto, etc. liggen, die blijven ook handig 🙂

  • Lisanneleeft 6 januari 2014 / 13:51

   Iedereen heeft zijn eigen overweging natuurlijk allang gemaakt, haha 😀

 8. Beautytalk 6 januari 2014 / 08:18

  De eerste outfit vind ik het mooist! Ik shop zowel off als online.. gewoon waar ik zin in heb op dat moment. Online shoppen doe ik meer als ik in een dipje zit.. dan zit ik te kniezen achter mijn computer en wil én moet ik iets kopen 🙂
  Eefje

 9. Tessa 6 januari 2014 / 08:22

  Mijn voordeel gaat toch echt gewoon uit van een dagje ofline shoppen

 10. I scream beauty 6 januari 2014 / 08:46

  Ik vind je eerste outfit het leukst! Maar het topje van je 2e outfit vind ik ook mooi! Ik shop liever online, veel gezelliger. En ik ben te ongeduldig om een paar dagen op mijn pakketje te moeten wachten 🙂

 11. Tineke 6 januari 2014 / 08:50

  Ik bestel vaak online maar mijn voorkeur gaat ook uit naar offline shoppen!
  Liefs

 12. Manon 6 januari 2014 / 09:05

  Eerlijk gezegd vind ik ze allebei wel erg leuk staan!

 13. Kirsty 6 januari 2014 / 09:37

  Leuke outfits heb je geshopt! Ik ben zelf eigenlijk wel van zowel online als offline shoppen, hoewel ik ook best lui ben en vaak dingen wil hebben die hier niet te koop zijn in de winkels, waardoor ik wel heel veel online shop 😉

 14. Manon 6 januari 2014 / 09:55

  Ik vind je offline outfit leuker dan de online. Ik hou ook van een dagje winkelen, heerlijk alles aanraken, 100.000 keer passen, ja doe mijn maar offline!

 15. Tiff 6 januari 2014 / 10:10

  Die online outfit is echt heel leuk! Als die broek van de Noisy May collection is van Only, dan heb ik die ook haha 🙂

  Mijn voorkeur gaat ook nog steeds uit naar offline winkelen, omdat ik een beetje een moeilijke pasvorm heb met mijn petite lijfje. Vooral met broeken! Daarnaast vind ik het ook gewoon leuk en ontspannen om lekker te winkelen. Enige nadeel van offline is wel dat je niet zoveel korting kan scoren als online met alle kortingscodes

 16. Anouk 6 januari 2014 / 10:18

  Echt een heel leuk onderzoek! Mijn voorkeur gaat ook uit naar gewoon ouderwets shoppen. Dat vind ik toch altijd het leukst en het gezelligst.

 17. martina 6 januari 2014 / 10:26

  ik vind beide erg leuk om te doen. heerlijk om gewoon lekker een dagje te shoppen en tussen de rekken te neuzen, maar online shoppen vind ik ook onwijs fijn!

 18. Jessica 6 januari 2014 / 10:51

  Ik vind het offline outfit het leukst!
  Ik vind het allebei niet erg om te doen, maar offline toch leuker. Dan weet ik zeker dat ik geen miskoop maak of iets moet terugsturen.

 19. Hester 6 januari 2014 / 10:54

  Leuke outfit. Ik vind de offline outfit het leukst. Ik heb er zelf nooit zo bij stil gestaan wat ik eigenlijk fijner vind, ik doe het gewoon allebei. Ik vind bij online shoppen dat je meer keus hebt, wat heel fijn is als je iets specifieks zoekt. Verder vind ik het bij offline winkelen beter dat je alles meteen hebt en dat je inderdaad kan voelen, beter kijken en het kledingstuk in handen kan hebben.

  • Lisanneleeft 6 januari 2014 / 13:53

   Ja, precies! Als je iets specifieks zoekt dan is online wel echt top, ik kijk zelf ook altijd online voor wanneer ik graag een lange jurk wil kopen!

 20. Suzanne 6 januari 2014 / 10:58

  Wat een leuk artikel en leuke outfits! Ik vind het beide leuk. Shirtjes weet ik de maat wel, broeken moet ik passen.

  • Lisanneleeft 6 januari 2014 / 13:54

   Ik had deze broek ook nooit online durven bestellen als ik niet wist dat hij zou passen, hehe. Maar als je de maat van tevoren al weet (door een zelfde broek van dat merk) dan is het nog wel te doen. Maar toch, blijft tricky!

 21. Dionne 6 januari 2014 / 11:20

  Wat een leuk artikel. Leuk dat je het in een overzicht hebt gemaakt. De offline outfit vind ik leuker!

 22. Lisa 6 januari 2014 / 11:41

  Ik vind de top van Only voor 8 euro erg leuk:) Ik ga liever in het echt winkelen, maar ik kijk van te voren soms alvast een beetje op online webshops, zodat ik alvast een kleine indruk heb voordat ik ga winkelen. Is dat gek?

  • Lisanneleeft 6 januari 2014 / 13:55

   Nee, dat doe ik ook weleens! Vooral bij bijvoorbeeld H&M. Kun je in alle rust rondneuzen wat je graag zou willen hebben, en dan in de winkel daarnaar op zoek!
   En bij de Primark ook, maar dan kijk ik shoplogs aangezien ze geen webshop hebben, hehe.

 23. Tiffany 6 januari 2014 / 11:51

  Die top is erg mooi, van de offline ervaring! 🙂 Ik ben zelf ook meer voor het offline winkelen. Ik kijk graag naar kleding, maar wil de stoffen ook kunnen aanvoelen en ik wil voornamelijk kunnen passen! Heel belangrijk voor me, dus ik prefereer het offline winkelen 🙂

 24. Daisy 6 januari 2014 / 12:11

  Grappig dat jij echt van het offline winkelen bent. Ik ben juist echt van het online shoppen. Lekker leuke outfitjes zoeken, uitzoeken waar het, het goedkoopste is en korting scoren met leuke kortingscodes! Zo zie je maar, ieder zn ding!

 25. Susanne 6 januari 2014 / 12:36

  Ik vind je offline outfit het leukst! Kom vooral doordat ik het jasje van de online outfit niet veel doet.
  Mijn voorkeur? Tsja beetje lastig. Bij de h&m zonder twijfel online! Ook leuk dat je gewoon een mega bestelling kan doen (want je moet sowieso verzendkosten betalen) en ook wat items bestellen waarover je twijfelt. Maar met veel andere winkels toch liever offline. Het een valt groter, het ander kleiner en in de winkel kun je het dan gelijk zien. Ligt dus aan de winkel of ik voorkeur heb voor offline of online.

 26. Melissa Charlotte 6 januari 2014 / 12:36

  Ik vind beide leuk maar vind juist een dagje weg gaan naar een grote stad ofzo altijd ontzettend leuk en gezellig.

 27. Laura 6 januari 2014 / 12:50

  Ik heb echt een hekel aan kleding shoppen, lange rijen bij pashokjes en kassa’s. Standaard een aantal dingen waarvan je de verkeerde maat hebt en dan mag je weer lekker achteraan sluiten. Pure horror vind ik het. Ik koop dus ook bijna al mijn kleding online 🙂

 28. Miranda 6 januari 2014 / 13:26

  Ik vind beide wel leuk. Alleen online winkelen zit je toch vaak met de maten en hoe de stof precies is, maar toch bestel ik wel eens wat online. Toch winkel ik het liefste , want dan weet je meteen hoe het zit, en wat voor stof het is. En daarbij het vaak ook gezellig om samen met iemand een hele dag ervan te maken.

 29. Hannah 6 januari 2014 / 13:51

  Ik vind de offline outfit het leukst haha! Ik winkel zelf eigenlijk nooit online, inderdaad omdat je nooit weet of het mooi en lekker zit en het zo’n gedoe is met terugsturen haha

 30. marlies 6 januari 2014 / 13:58

  Ik koop veel dingen offline en veel online.
  Maar ik heb bijna alle items die ik online bestel, offline al in een winkel aangehad.

  Ik koop bijna nooit een item wat ik niet al in mijn handen heb gehad.
  Maar soms laat ik iets liggen in de winkel en vind ik het een tijdje later in de sale online.

  Ik ben groot voorstander van offline winkelen. Zeker bij winkels waarvan ik weet dat ze merken verkopen die ik altijd leuk vind. Ik ga vaak winkelen bij winkels waarvan ik weet dat ze goede verkoopsters hebben die je smaak kennen en je echt goed helpen. Of je nu iets koopt op dat moment of niet. Ze weten dat je terug komt als ze je eenmaal goed geholpen hebben. Voor mij is dat ook echt zo.

 31. Danielle 6 januari 2014 / 14:17

  Wat een toffe uitdaging… en wat een toffe kleding heb je gevonden! Ik zou echt niet zonder offline winkelen kunnen, komend weekend naar de solden in Antwerpen… maar online winkelen is soms gewoon heel handig 😉

  • Lisanneleeft 6 januari 2014 / 14:23

   Oeh, dat lijkt me ook wel wat, saleshoppen in Antwerpen!
   Vind Antwerpen echt een onwijs leuke stad om te winkelen 😀

 32. Sanne Marlijn 6 januari 2014 / 14:58

  Leuke outfits zeg! Ik shop zelf eigenlijk nooit kleding online, omdat ik mijn maat altijd zo moeilijk vind. Ik vind je pumps ook super mooi!

 33. Loes 6 januari 2014 / 15:14

  Ik shop het liefst offline! Ik vind het juist zo fijn om (het liefst in mn eentje) tussen alle kledingrekken te wandelen haha. Online shoppen is ook leuk, maar weer als voorwerk voor het offline shoppen… Ik vind de linkeroutfit je veel mooier staan, ik denk doordat het jasje van rechts wat korter valt!

 34. Isabel Cristina 6 januari 2014 / 15:28

  Superleuke outfits! Ik hou van online maar ook offline shoppen. Één van de voordelen van online shoppen vind ik dat je de prijzen makkelijk kunt vergelijken. 🙂

 35. Sara 6 januari 2014 / 16:04

  Ik vind online winkelen ook echt ontzettend makkelijk en doe het regelmatig, maar niks kan op tegen de charme van offline winkelen ^^

 36. Zo simpel is dan geluk 6 januari 2014 / 16:11

  Ik vind je offline outfit het leukst! Ik ben zelf ook een voorstander van offline winkelen. Online winkelen doe ik eigenlijk nooit.

 37. Marije 6 januari 2014 / 18:42

  Ik kijk bij de H&M altijd online en ga dan vervolgens offline shoppen om het te scoren. 😀 Ik vind online kijken wel handig om ongeveer in te schatten wat er in de winkel hangt. Verder durf ik het nooit te kopen, want inderdaad bang dat het er anders uitziet dan verwacht. Het jasje ziet er trouwens wel heel tof uit. 🙂

 38. Biancaa 6 januari 2014 / 18:56

  Ik koop niet veel online maar ik vind het wel handiger want als ik de stad doorloop en dan ook nog is moet passen, kost gewoon heel veel energie. Ik moet toch maar is vaker online shoppen. Het houd me altijd tegen omdat ik dan wel een paar items tegelijk wil bestellen, want stel het past niet dan heb je niets.

 39. Esmée 6 januari 2014 / 19:31

  Wat een leuke opdracht. Ik koop best veel online, maar ik vind je offline outfit toch veel leuker. Offline kopen is wel veel gezelliger dan online. Maar de kortingscodes schelen natuurlijk wel! x

 40. Maaike 6 januari 2014 / 20:03

  Ik vind offline winkelen heel vervelend door de maten en verzendkosten, maar in winkels vind ik ook nooit heel veel leuks… Nu ik dit bedacht heb vraag ik me eigenlijk af hoe ik aan mijn kleren kom, haha. (nou ja, zowel online als offline vind ik weleens wat hoor) Ik vind die offline-outfit trouwens heel leuk!

 41. Ashleey 6 januari 2014 / 20:41

  Wat een super leuk artikel!! Ik vind offline winkelen VEEEEEEL leuker! 😀

 42. Kim 6 januari 2014 / 21:55

  Leuk artikel! Voor veel dingen is online shopping erg leuk. Maar voor kleding blijft offline shoppen toch het leukste 🙂

 43. Nathalie 7 januari 2014 / 01:44

  Leuke schoenen. Waar heb je ze gekocht en hoeveel waren ze?

 44. Anne 7 januari 2014 / 20:01

  Ik winkel absoluut het liefst online! Dan word ik niet geconfronteerd met rekken vol kleding die me toch niet zal passen (met kledingstukken die ik stiekem heel mooi vind). Ik vind het thuis passen ook veel fijner, dan kan ik het meteen combineren met dingen die ik al in de kast heb hangen, om te kijken hoe dat staat. Inmiddels heb ik wel een getraind oog als het gaat om het vaststellen van het uiterlijk/stof/etc. van een kledingstuk via een afbeelding. Ik kan steeds beter inschatten hoe een kledingstuk bij mij zal staan als ik een plaatje zie van het betreffende kledingstuk. Wanneer dat kledingstuk in een vol rek hangt is dat moeilijker om in één oogopslag te zien.

 45. Ianthe 7 januari 2014 / 20:32

  Je offline outfit is echt prachtig meid! Heel leuk gecombineerd 🙂
  Mijn voorkeur gaat ook uit naar offline shoppen. Ik vind het echt heerlijk om in de winkels tussen de rekken te struinen. Ik kan zelfs best tegen de drukte, als ik er een leuk koopje voor in de plaats kan kopen 😉 Als een item dat ik heb gezien er niet meer in mijn maat was koop ik het soms nog wel eens online, maar de enige sites waar ik echt vaak wat van bestel zijn Asos (echt een aanrader!) en eBay. 🙂

 46. Tamarah 8 januari 2014 / 09:43

  Ik winkel eigenlijk altijd online.. ik vind het fijn dat ik nog bedenktijd heb voordat ik een artikel terugstuur of houd en ik vind het ideaal om dan te kijken of het combineert met de kledingstukken die ik in mijn kast heb hangen en of die ene paar schoenen er leuk onder staan. Daarnaast vind ik offline winkelen tijdrovend en betaal je veel parkeergeld. Nee doe mij maar online winkelen :).

 47. Stephanie 8 januari 2014 / 17:33

  Wat een superleuke outfits ^^! Staat je heel goed!
  Ik kies voor offline, veel gezelliger, sneller beslissen, sneller passen, sneller indruk van het product 🙂 etc

 48. Liselotte 11 januari 2014 / 13:44

  Die offline outfit staat je geweldig!
  Zelf shop ik liever offline, gewoon omdat ik het leuk vind om overal te kijken en te passen (bij h&m gewoon bij de kinderen, bij de volwassenen is de rij te lang ;p)

 49. Whitney 12 januari 2014 / 12:19

  Ik heb geen voorkeur. Het liefst ga ik lekker een dagje winkelen. Al een lange tijd niet gedaan trouwens. Tijdens me zwangerschap had ik daar geen geduld voor. En nu wil ik het me kindje nog niet aandoen hihi. Dus online is dan echt een uitkomst.

 50. Fashion meets Beauty 15 januari 2014 / 10:28

  Deze challenge heb ik ook gedaan en onze voor/nadelen overzicht lijken best veel op elkaar, grappig om te lezen.. Mijn conclusie is ook dat ik offline shoppen toch prettiger vind dan online shoppen terwijl ik toch regelmatig online shop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.