Ontspannen, zo doe je dat!

Vandaag mijn tips om te ontspannen! Dat is een van de doelen van vakantie, toch? Zelf ben ik hier niet zo goed in, hoewel, eigenlijk is het mijn lichaam die hier niet zo goed in is. Een groot deel van mijn pijn komt van mijn gespannen spieren, dat komt door de fibromyalgie. Maar ook raak ik (extreem) snel gestrest, dus ik heb een heleboel maniertjes gevonden om te ontspannen de afgelopen jaren. En die deel ik graag met jullie!

Lekker niksen
Als je het altijd maar druk hebt is het heerlijk om gewoon een dagje in te plannen waarop je niets nuttigs doet. Ga gewoon lekker een film kijken, lees een boek (een lekkere chicklit?), neem een extra lange douche of een bad. Gun jezelf gewoon even rust.

Valeriaan
Hierover schreef ik al in het stuk natuurlijke wondermiddeltjes. Lukt het je nu echt niet om te ontspannen, dan kun je dit proberen. De laatste tijd neem ik ze weer, en ik merk echt dat het werkt. Het is een soort natuurlijke spierverslapper (natuurlijk veel minder sterk dan echte!), deze kun je gewoon bij de tuinen kopen. Ik neem 2 a 3 van deze pillen, 3 keer op een dag (op advies van een dokter). Het kan dus blijkbaar echt geen kwaad, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon minder nemen.

Ontspanningsoefeningen
Mijn eerste ervaring met een ontspanningsoefening was die die ik meekreeg van een psycholoog op een usb- stick. Haha! Tegenwoordig kun je gewoon hele fijne oefeningen op youtube vinden. Soms is het gewoon fijn om even je hoofd helemaal leeg te maken. Bij mijn kerstpakket van FES zat een cdtje met ontspanningsoefeningen, dat is op sommige momenten gewoon heel fijn!

Massage (en sauna)
Kijk je vriendje lief aan en vraag om een massage! Of ga gewoon naar een masseur, dat kan natuurlijk ook, haha. Zelf heb ik geen ervaring met de sauna, dat durf ik niet zo goed (iemand met fibromyalgie die daar ervaring mee heeft?). Maar dat is natuurlijk ook om even lekker te ontspannen.

Ga gewoon op vakantie!
Wat is er lekkerder dan een fijne vakantie, lekker warm. En dat midden in de winter? Naar Lanzarote bijvoorbeeld… haha, ik heb het jullie al verteld, maar vandaag is het zo ver! Vandaag ga ik met Tim op vakantie! Lekker in het zonnetje liggen en ontspannen…

Even over de vakantie! Ik heb vooruit geschreven, elke dag komt een (of meerdere) stukje online. We gaan een weekje weg, ik heb geen idee of ik daar wifi heb zodat ik de reacties kan bekijken, maar dat zie ik vanzelf wel. Jullie kunnen gewoon elke dag terugkomen voor een nieuw stukje dus! En uiteraard krijgen jullie na afloop uitgebreid verslag!

Dat waren mijn tips om je te ontspannen. Maar ongetwijfeld heb jij je eigen maniertjes! Wat doe jij voor de ultieme ontspanning? (afbeelding via weheartit.com)

11 reacties

 1. xx_Patries_xx 29 december 2011 / 08:15

  goeie tips 🙂 vaak als ik ontspannen iets wil doen gaat mn hoofd gewoon door met ratelen over dingen die ik niet (moet) doen soms is het gewoon heel moeilijk om je echt te ontspannen

 2. Dina 29 december 2011 / 09:47

  Hihi, massages ben ik inderdaad ook gek op om te ontspannen. Ik ben ook niet echt goed in het ‘niks’ doen. Vandaag ben ik van plan om koekjes te bakken, dat vind ik zo leuk om te doen. Bedankt voor je tips!

 3. Lieke 29 december 2011 / 10:34

  Misschien moet ik dat eens proberen, ik kan heel moeilijk ontspannen :’)

 4. Yara 29 december 2011 / 10:49

  Leuk geschreven, en heel handig. Ik kan écht niet ontspannend. ‘t Is altijd bij van hophophop. 😛 Heel veel plezier op vakantie meid!

 5. Annet. 29 december 2011 / 12:04

  Hele fijne vakantie samen met je vriend, geniet ervan !

 6. Liann. 29 december 2011 / 12:51

  Bedankt voor je tips.
  Ik wens je een hele fijne vakantie!

 7. Ilse 29 december 2011 / 13:32

  Ik hou van massages! Het wordt tijd dat ik weer een vent zoek die me mooi kan masseren haha.. Heel veel plezier op vakantie, hopelijk hebben jullie lekker weer! 🙂

 8. Amanda 29 december 2011 / 16:01

  Ik ga even bloggen en over beauty lezen, zo kan ik ontspannen van mijn drukke studie!

 9. Lenneke 29 december 2011 / 20:00

  Ik vind het heerlijk om te schrijven. Niet met de hand hoor, daar krijg ik kramp van. Gewoon lekker tikken en mijn hoofd legen. Ik heb ook laatst een kleurboek (ja, echt) gekocht. Kan namelijk absoluut niet tekenen, maar kleuren is echt heel rustgevend! En lezen blijft ook een ontspanningsfavoriet. Een boek lezen terwijl je met je voeten in een voetenbadje zit en je gezicht wordt gereinigd door een maskertje. Heerrrrrlijk!

 10. Charlotte 9 januari 2012 / 14:27

  Ik was ook een beetje onzeker over de sauna maar ik heb risico toch genomen en ben samen met mama naar ne wellness geweest.
  Daar heb ik vanalles getest en voor mij is een sauna van ons 65°C Wel te doen, maar voor een kleine tien minuutjes, niet langer. Maar een warmere sauna wekt voor mij flauwvalaanvallen uit.
  Infrarood sauna valt ook goed mee en is extra goed voor de spieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.