Onvervulde schrijfdromen

Ik roep het al jaren, ik wil een boek schrijven! Een echte onvervulde droom. Maar hallo, voor het schrijven van een boek heb je eigenlijk helemaal niets nodig. Ja, een computer waarop je kan typen en een goede dosis fantasie. Waarom doe ik dat niet gewoon?

Via weheartit.com

Nu ik toch tijd heb, waarom niet gewoon beginnen? Ik weet dat november een of andere maand is waarin heel veel mensen een boek/verhaal schrijven (of een poging doen tot), maar ik denk niet dat ik daaraan mee ga doen. Eigenlijk weet ik het nog niet. Ik wil het wel in een maand (of een korte tijd) doen.

Call me crazy, maar ik ga nu heel hard een leuk verhaal bedenken. Ik heb genoeg slechte chicklits gelezen, lekker ontspannend, en er kan er makkelijk nog wel eentje bij. Eentje van mij. Misschien gratis als e- book op m’n blog zetten?

Hopelijk is het meer dan alleen een plan of een voornemen en ga ik dit ook echt doen. Volgens mij zijn er veel meer mensen die ook graag een boek willen schrijven. Waarom doe je het niet?

18 reacties

 1. ioon 1 november 2011 / 07:49

  Ik wil eerst meer weten over hoe ik het beste een boek kan opbouwen, hoe ik het beste karakters kan ontwikkelen voor in het boek. En ik ben stiekem een beetje lui en ik wil te veel, dus zet ik alles op pauze omdat ik niet weet waar ik mee wil beginnen.

 2. Lieke 1 november 2011 / 09:04

  Ik zeg: GEWOON DOEN! & je dan niet zelf verplichten het in een maand af te hebben want dat is wel heel kort ;p begin gewoon op een datum, je zult zien dat het je veel voldoening oplevert 🙂

 3. Dokter Summertime 1 november 2011 / 09:06

  Ik schrijf al tien jaar aan een boek. Heb zeven onafgemaakte verhalen, puur omdat het mij ontbreekt aan talent en techniek. Wat zo eenvoudig lijkt, is voor mij een hele opgave.

 4. Susanne 1 november 2011 / 09:56

  Vandaag is de perfecte dag om te beginnen, want het is NaNoWriMo, google het maar is!

 5. Stéphanie 1 november 2011 / 11:03

  Doen! Mijn redenen om het niet te doen zijn het gebrek aan tijd en ideeën. Voor dat laatste eigenlijk, want als ik eens een goed idee krijg dan maak ik tijd!

 6. Sanne 1 november 2011 / 11:30

  Succes! Lijkt mij ook leuk om eens een boek op de wereld te zetten. Ga ervoor!

 7. darcy 1 november 2011 / 12:37

  ik wou dat ik het kon ! Mijn boeken zijn niet groter dan 1 A4tje

 8. Chantal 1 november 2011 / 14:57

  Tja… waarom niet. Faalangst?
  Ik schrijf gewoon een verhaal, nooit met het idee dat het een boek moet worden. Dan word de druk van presteren weer zo hoog. Zolang ik tegen mezelf zeg “Het is voor mezelf, het is oefenen, heb lol” dan gaat het beter.
  Word het ooit een boek… nja. Dan is dat leuk mee genomen.

 9. Simone 1 november 2011 / 15:37

  Had hier laatst ook een blog over geschreven. Althans, het ging over schrijven en ook het schrijven van een boek kwam erin voor. Maar bij mij is het dus altijd zo (geweest) dat ik niet verder kom dan een paar A4-tjes…

  Succes met het verzinnen van een verhaal! Lijkt me leuk om het ook op je blog te lezen. Iedere week een nieuw stukje ofzo?

 10. Hanna 1 november 2011 / 17:06

  Wat een leuk idee succes!! Ik zou er ook mee naar een echte uitgever gaan als het goed genoeg is, het is toch vet als je eigen boek in de winkels ligt?? En waarschijnlijk doe je het hier niet om, maar het levert misschien ook nog (een beetje) op!! Xxx

 11. natanja 1 november 2011 / 17:10

  hey lisanne

  ik zeg DOEN !!!! en wens je veel suces en fanatsie toe

  groetjes natanja

 12. Rianne 1 november 2011 / 19:18

  Ik zou graag mee willen doen aan NaNoWriMo maar heb geen tijd en op dit moment belangrijkere dingen om eerst aan te werken. Volgend jaar wil ik wel meedoen – als het kan – en in de tussentijd wil ik mijn techniek en schrijftempo verbeteren, want typen kan ik als de gekken maar nu nog bedenken wát haha

 13. Ilse 2 november 2011 / 02:25

  Succes, neem er de tijd voor en wie weet word je wel de nieuwe Sophie Kinsella! 🙂

 14. christa 3 november 2011 / 23:21

  Ik heb echt precies hetzelfde! ik zeg doen Lisanne! Gewoon omdat het kan! (:

 15. josine 14 februari 2014 / 20:44

  ik denk dat het mij vooral niet lukt omdat geen idee heb waar ik over moet schrijven. En graag wil dat het meteen lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.