Op deze manier doe ik zo lang mogelijk met mijn smartphone

Ik weet niet hoe het met jouw mobiele telefoon schermtijd zit, maar die van mij is hoog. Zo hoog dat ik het bijna niet durf te zeggen, ik zit namelijk gemiddeld zes(!) uur per dag naar mijn telefoonschermpje te staren. Dat kleine apparaatje is toch wel behoorlijk belangrijk voor mij! Hoe ik zo lang mogelijk mijn telefoon mooi houd en altijd blij ben met het toestel dat ik heb vertel ik je in deze blogpost.

Sim Only

Al sinds ik me kan herinneren heb ik een Sim Only abonnement. Dit zorgt ervoor dat ik zelf kan kiezen hoeveel belminuten en data ik per maand heb.

Maar een ander voordeel hiervan vind ik dat je elk moment kan kiezen om over te stappen van toestel. Vaak worden telefoons samen met een abonnement verkocht en dan na twee jaar (of zelfs al na één jaar) kun je weer een nieuwe telefoon uitkiezen. Doordat ik door de sim only wat dit betreft niet beïnvloed word doe ik graag drie jaar met mijn smartphones. Dat is alsnog best kort, maar ik heb écht een goede telefoon nodig voor mijn werk. Drie jaar is dus perfect voor mij! En ik word door de sim only niet verleid om na twee jaar al te wisselen.

Na drie jaar gaat de telefoon overigens gewoon naar een tweede eigenaar, ze zijn dan nog perfect te gebruiken! Die kan op zijn beurt ook weer perfect voor een sim only abonnement kiezen.

Bij de consumentenbond vind je vaak ook veel onafhankelijke informatie over wat nu voordeliger is, zoals bijvoorbeeld in dit artikel.

Beschermen

Dat mijn telefoon zo lang mee gaat heeft onder anderen te maken met hoe goed ik hem bescherm. Ik laat mijn telefoon ook echt weleens vallen (oeps, het gebeurt gewoon!), maar omdat hij goed beschermd is gebeurt er niets.

  • Het belangrijkste is (denk ik) de screenprotector. Die heb ik er áltijd op zitten. Zonder durf ik mijn mijn telefoon nauwelijks vast te houden, ik ben veel te bang dat ik hem laat vallen en het scherm barst! Altijd de screenprotector erop dus
  • Bijna net zo belangrijk is het hoesje voor mij. Telefoonhoesjes zijn niet altijd mooi, ik vind een telefoon zonder hoesje vaak het mooist. Gelukkig zijn er ook veel mooie hoesjes op de markt, wat het iets minder erg maakt om altijd een hoesje te dragen om je telefoon. Mijn hoesje kocht ik een paar maanden geleden (toen de winkels nog open waren) bij een lokaal telefoonwinkeltje.
  • Een plakring om te zorgen dat je je telefoon nog beter vast kan houden. Telefoons zijn tegenwoordig zo groot dat ik dat niet lekker meer vind om vast te houden. Toch weer bang dat ik hem laat vallen! Ik heb op mijn hoesje dus altijd een ring zitten waardoor ik mijn telefoon extra goed kan vasthouden. Mijne komt van Action, maar online kun je ze ongetwijfeld ook wel vinden.

Ik heb nog nooit een telefoon ter reparatie hoeven wegbrengen of opsturen. Dat gaat tot nu toe allemaal goed met deze trucs.

Mocht je je nog afvragen waar al die uren schermtijd vandaan komen op mijn telefoon: ik kijk graag serie (Videoland of Netflix) op mijn telefoon, ben lekker veel aan het Instagrammen, maar heb ook een nieuwe verslaving, waar ik ook over schreef.

Hopelijk heb jij ook iets aan deze tips! Hoe lang doe jij gemiddeld met jouw telefoon?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

1 reactie

  1. Naomi 3 maart 2021 / 19:52

    Kuch, ik geloof dat ik mijn schermtijd ook maar niet hardop uit ga spreken. Herkenbaar trouwens dat je je telefoon optimaal probeert te beschermen. Ik heb ook sim only en mijn huidige telefoon is bijna drie jaar oud, maar echt nog heel goed. Ik hoop dus stiekem dat ie nog een jaartje mee kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.