Op zoek naar boekentips!

Ik mag dan wel een enorm gelukkig mens zijn omdat ik bijna klaar ben met m’n examens. En omdat ik nooooit meer naar school hoef. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik nooit meer iets wil leren. Ik heb wel trek in wat interessant leesvoer! Tips iemand?


Via weheartit.com

En nu bedoel ik geen leesboeken, die heb ik er meer dan genoeg. Maar meer boeken waar je iets uit kan leren. Voorbeelden? The Secret en It’s not how good you are, its’s how good you want to be zijn goede voorbeelden van boeken die ik gelezen heb en die mij boeiden. Maar ook het e- book over easycratie vond ik erg interessant.

Boeken over social media, self improvement, bloggen en nog veel meer in die richting. Daar ben ik naar op zoek! Engels of Nederlands – dat maakt niet uit. En dan natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk, ik moet er natuurlijk niet arm van worden. Dat ik het bijvoorbeeld 2ehands op het internet kan scoren of in de bibliotheek kan lenen. Maar ik ben overal benieuwd naar! Wat zijn jouw aanraders?

DELEN:

22 reacties

 1. Olga 24 mei 2011 / 21:58

  Heb je ‘wij zijn ons brein’ van Dick Schwaab al gelezen?

 2. manja 25 mei 2011 / 07:11

  Ik vond de volgende twee boeken erg leuk en inspirerend om te lezen:
  “ja maar, wat als alles lukt” van Berthold Gunster
  “Whatever you think, think the opposite” van Paul Arden

 3. Sanne 25 mei 2011 / 07:12

  Ik heb een tijdje geleden ‘The Attractor Factor’ luisterboek geluisterd (is er ook in boekvorm hoor, maar ik wilde eens een luisterboek proberen). Ook heel interessant en inspirerend.

 4. Manon 25 mei 2011 / 07:32

  De boeken van Berthold Gunster zijn wel een echte aanrader vind ik!

 5. Debby 25 mei 2011 / 09:07

  I love me van Michèle Bevoort
  Aandacht – beter omgaan met het meest schaarse goed van deze tijd van Sjoukje van de Kolk
  SimplifyLife van Sjoukje van de Kolk

 6. Roselie 25 mei 2011 / 09:39

  Nou, uit leesboeken kan je anders ook het een en ander leren 😉

  Jonathan Safran Foer, Paulo Coelho, Milan Kundera en Murakami steken al hun levenswijsheid in hun boeken. Pluspunt is dat ze ook nog eens lezen als een trein. Lifechanging zijn ze.
  Om natuurlijk Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert niet te vergeten.

 7. Danique 25 mei 2011 / 09:57

  De boeken van Paulo Coelho vind ik prachtig. Er staan zo veel mooie quotes in zijn boeken waar wij echt wat van kunnen leren.

 8. Michael 25 mei 2011 / 10:39

  Rijke pa arme pa van Robert kyorisaki(vergeef me als ik het fout schrijf) gaat over het verschil in opvoeding van arme mensen en rijke mensen. Erg leerzaam en interessant. En er gaat een boekje voor je open.

  Ik kan hem je anders ook wel opsturen en als je hem uit hebt dat je hem weer terug stuurt. Of misschien hebben ze hem ook wel in een bibliotheek:)

 9. Desi 25 mei 2011 / 15:42

  Eat pray love natuurlijk, maar ik vind women, food and god ook een aanrader.
  Als je ook een keer geen zin hebt in boeken, maar wel inspiratie wilt: lees de happinez!

 10. Laura 25 mei 2011 / 16:35

  Er zijn ook leesboeken waaruit je kan leren, Paulo Coelho en Hermann Hesse. Ik ben nu ‘Veronika besluit te sterven’ van Coelho aan het lezen, meesterlijk, echt. Hermann Hesse: Siddartha (!!!!!) en Narziss en Goldmund.

 11. Eline 25 mei 2011 / 18:38

  Hoi! Ik volg je blog al een tijdje. Heel erg leuk 🙂 Maar over dat noooooit meer naar school, ga je geen vervolg opleiding doen? Gewoon intresse 🙂 Ik doe trouwens ook havo examen deze weken. Ik werk bij de bibliotheek en je kunt eens kijken bij de informatieve boeken, bij ons zijn er catogoriën over alle onderwerpen die je noemt. Gewoon eens wat rond kijken! Er staan heel veel leuke, intressante boeken in de bieb! Succes nog als je nog examens hebt! Liefs

  • Lisanneleeft 25 mei 2011 / 19:26

   Dankje! Ik zal weer eens een kijkje gaan nemen in de bieb dan. Eens kijken of ik wat leuks kan vinden 🙂 Ben er al zo lang niet meer geweest!
   Ik ga inderdaad niet studeren omdat dat (op dit moment) niet mogelijk is met mijn gezondheid. Ik heb nog 1 examen, jij ook nog succes (als jij ze ook nog hebt, haha)!

 12. Genesis 25 mei 2011 / 19:45

  Eat that frog – Brian Tracy.
  Goals – Brian Tracy.
  The Succes Principles – Jack Canfield.
  Chicken Soup for the soul – Jack Canfield
  Shift Happens – Jonathan Something (can’t remember)
  The 4-hour work week – Tim Ferris.
  The 4-hour body – Tim Ferris
  Podcasts by Gala Darling (www.galadarling.com) are definitely worth buying through paypal and an oldie but goodie is ‘You can heal your life’ by Louise Hay.

 13. Genesis 25 mei 2011 / 21:08

  Oh (sorry, I am an absolute selfimprovement-book junkie and I just thought of a few more) and Julia Hastings has some stellar books on visualisation, Dr Wayne Dyer and Deepak Chopra are pretty good too and Sark has some really interesting creative ones.

  But for the love of God, don’t get The Power (by Rhonda Byrne from the secret) . It’s a piece of crap.

 14. eveline 25 mei 2011 / 21:26

  Ik zou zeggen ga “flow” lezen. Het gaat erover hoe je een soort van optimale toestand van actief zijn kan bereiken, ongeacht je omstandigheden. Misschien leg ik het nu niet zo goed uit maar het is echt een aanrader. Ik ben van het lezen van dit boek echt gelukkiger geworden. Dat kan ik van weinig andere boeken zeggen.

  Verder kan ik je aanraden de websites van zen habits en steve pavlina te lezen. Bij zen habits staan ook wat gratis ebooks. Bij steve pavlina niet, maar die artikelen zijn best lang en kan je als “hoofdstukken” beschouwen. Ik vind ze erg informatief en interessant.

  (En als je handig bent met bittorent (en er geen principiële problemen mee hebt) dan zou ik daar op self-improvement zoeken)

 15. eveline 25 mei 2011 / 21:34

  En verder (kon het niet laten):
  -a short history of nearly everything (een soort ode aan de natuurwetenschap, het heelal, hoe alles in elkaar zit, en hoe wonderbaarlijk dat is, heel anders maar zooo mooi, )
  -the good book, a humanist bible
  -getting things done- david allen
  -the black swan (niet van die film)
  -predictable irrational
  -boeken van richard branson
  -boeken over de dode zee rollen/ de nag hammadi rollen, geeft je een compleet andere kijk op religie en de politiek die erbij hoort
  -freakonomics (leuk)
  -boeken van malcolm gladwell, blink, outliers etc.
  er zijn zoveel geweldige boeken!

 16. Charley 26 mei 2011 / 05:36

  Ik denk dat je van goede fictie ook wel iets kunt leren. Bijvoorbeeld in Lord of the Flies over groepsgedrag en de adolescentie.

 17. Denielle 26 mei 2011 / 11:35

  De boeken die mij nu inspireren zijn:
  – Op verhaal komen van Ernst Bohlmeijer & Gerben Westerhof
  – Stilstaan bij jezelf…en dan weer doorlopen van Marijke van den Hoonraad

  Het laatste heb ik in een PDF bestand op mijn pc. Als je m wilt, kan ik m evt wel naar je sturen per mail 🙂

  Groetjes,

  Danielle

 18. Annelies 23 juni 2011 / 19:30

  misslipgloss heeft een heel rijtje boeken op haar ‘persoonlijke’ deel van haar blog staan, als je daar nog niet gekeken hebt ; P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.