Operatie ontspanning

Afgepeigerd, kapot, gespannen maar toch vol wilskracht. Dat ben ik. En ik heb rust nodig! Er is een ding dat maar door mijn hoofd blijft spoken, m’n diploma. Wilskracht is niet altijd goed, ik word er moe van en nu wil ik rust. Maar ik moet nog zo veel doen…

Time to relax is when you don’t have time for it.
Sydney J. Harris

Goed, ik heb dus ontspanning nodig, hoe ga ik dit aanpakken? Ik heb nu vakantie, dus het is er een mooi moment voor. Ik ben niet iemand die doet aan ontspanningsoefeningen of meditatie, dat is simpelweg niets voor mij. Maar wat kan me wel helpen om rust te vinden?


Foto door Bethan op Flickr

Als eerste ga ik opruimen. Opruimen totdat mijn kamer netjes is. Opruimen totdat alles netjes geordend is en er nergens in mijn kamer meer troep is. Opruimen tot ik erbij neerval dus.

Plannen, want dat profielwerkstuk moet toch gemaakt worden in de vakantie. Ik ga met mezelf afspreken wanneer en hoe lang ik aan de slag ga. Als het goed gaat ga ik door, wanneer het niet echt wil lukken neem ik een half uurtje rust en pak ik het dan weer op.

Ik denk dat dit eigenlijk de twee belangrijkste dingen voor mij zijn, op dit moment. Plannen en opruimen. Misschien is het gewoon een beetje een rommeltje in mijn hoofd. Er wordt aan gewerkt! Alle ontspanningstips zijn trouwens van harte welkom.

3 reacties

  1. Kimberley 28 december 2010 / 14:16

    Oké, ik probeer deze tip kort te houden. Ik heb er zelf een hele pagina in word over geschreven, maar hier zal ik het kort houden. Trek comfortabele kleding aan (of een pyjama), zet een rustgevend muziekje op (bijv. piano muziek of fluitende vogels etc.), steek misschien een ontspannend geurkaarsje aan, ga op bed liggen (misschien met de dekens over je heen. Wat jij het lekkerste vind), ga in een lekkere positie liggen, sluit je ogen, kies een rustgevende plek (strand, bootje op een oceaan, open plek), (je kiest bijv. het strand), stel je voor hoe je daar ligt in het zand, voel de korrels op je lijf, hoor de zee, de vogels, probeer je voor te stellen hoe de lucht eruit ziet. Lichtblauw? Of lig je in het donker naar de sterren hemel te kijken? Lig zo even. Laat dan alles verdwijnen, blijf zo nog even liggen. Als je helemaal ontspannen bent open je, je ogen weer. Neem misschien nog een maskertje, luister je favoriete muziek (blijf bij het rustige) en drink wat thee. Tadaa!

  2. Illilise 29 december 2010 / 12:26

    Opruimen geeft mij altijd veel rust. Het is dan licht en rustig in de kamer en opruimen zelf werkt al therapeutisch voor mij. Een rommeltje in mijn hoofd los ik op door lijstjes te maken. Ontzettend veel lijstjes. Van mensen die ik even moet mailen(5 minuten werk maar als het in je hoofd zit lijkt ht een dag taak) grotere activiteiten van de komende tijd of simpelweg een boodschappenlijstje voor als je ergens die week naar het centrum gaat. Daarnaast heb ik deze vakantie zelf ervaren dat ondanks dat je weet dat je voor school moet werken, gewoon niets doen ook lekker is… Even surfen op internet, afspreken met vriendinnen. Gisteravond een geweldig diner gehad met vrienden, das voor mij genieten en het geeft me kracht om door te gaan! Maskertjes tussendoor en aandacht aan jezelf besteden is belangrijk om energie en kracht op te doen dat profielwerkstuk te maken!

    Hopelijk heb je er wat aan, kben zelf ook een stresskip/piekerhoofd en merk dat dit me helpt! Lekker mee zingen met je favoriete nummer of gewoon bidden!(want ja, ik ben een Christen!!!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.