Opruimblogje: boeken!

Soms heb ik van die momenten dat ik ineens zin heb om op te ruimen. En dan ook echt dingen die ik niet gebruik weg te doen. Met boeken is dat lastig, sommige mensen willen zo veel mogelijk boeken ‘sparen’. Ik heb dat helemaal niet zo, dus ik heb flink opgeruimd! Ik neem je mij in mijn opruimavontuur door middel van mijn opruimblogje…

boeken-die-ik-weg-doe

Hoe het er vóór het opruimen uitzag

De reden dat ik wilde gaan opruimen is eigenlijk omdat het niet goed meer paste. Ik heb een soort regel voor mezelf: als het niet meer in de kastjes past waar het in zat, dan moet ik iets weg doen. Dat is lang niet altijd handig natuurlijk, maar in dit geval kon het prima! Tijd om te gaan opruimen.

voor-boeken-in-kantoor2

De boeken in mijn kantoor aan de kant van mijn bureau

voor-boeken-in-kantoor

Aan de achterkant van datzelfde vakje. Hier kan ik niet zo goed bij omdat mijn lampen ervoor staan!

voor-boeken-in-de-woonkamer

En de boekenkast in de woonkamer.

In principe wil ik een beetje en scheiding hebben tussen boeken die ik bezit vanwege mijn blog en boeken die ik heb omdat ik die persoonlijk graag wil houden. En natuurlijk Tim zijn boeken die ook bij die laatste categorie (in de kast in de huiskamer) horen.

Hoe het er na het opruimen uitziet

En natuurlijk laat ik je graag zien hoe het er na het opruimen uitziet! Er is veel weg (ik laat verder in dit blogje zien wat precies) en het is wat verplaatst.

boeken-die-ik-het-meest-gebruik-voor-mijn-blog

Deze boeken pak ik het meest, dus die heb ik aan de kant van mijn bureau gezet

boeken-in-mijn-kantoor

Hier zie je boeken waarin ik genoemd word (Bikiniboost en Bloggen als een Pro), wat goedkope boekjes over geluk, geuren en timemanagement. Vervolgens een boek dat ik van mijn broer heb geleend: Het beslissende moment. Ooit in begonnen, nooit uitgelezen. En hetzelfde geldt voor De rechter vier boeken en ‘Het nieuwe nietsdoen’, allemaal boeken die ik nog (uit) wil lezen!

boekenvak-in-de-woonkamer-opgeruimd

En dan de kast in de woonkamer. Plaats gemaakt voor Tim zijn nieuwe boeken, het boek van Cynthia, een paar boeken van George Orwell die ik ooit van mijn broer kreeg maar nog niet gelezen heb (die moet ik dus ook nog lezen) en de woordenboeken zijn er gewoon blijven staan. Verder staat er nog een fotoalbum met foto’s van vakanties van Tim en mij.

Wat er weg gaat

Dat is best een boel!

boeken-die-ik-weg-doe

Dit gaat weg. Dit pak ik hetzelfde aan als met make-up, ik kijk gewoon wie in mijn omgeving interesse heeft en anders zorg ik dat het bij een goed doel terecht komt. Over de bovenste twee twijfel ik nog een beetje, ik denk dat dat ook komt omdat ik ze heb gekregen van de uitgevers. En misschien kan ik er nog wel iets mee, hmmm. Nog even over denken. Maar de rest gaat écht weg.

Sommige boeken van deze stapel heb ik nooit gelezen, andere heb ik wel gelezen, maar gun ik een tweede leven. Bijvoorbeeld het boek van Ester Jacobs is heel leuk, ik hoop dat die een nieuwe eigenaar krijgt! Ik ga het toch geen tweede keer lezen, dus waarom zou ik het bewaren? Het boek van Napoleon Hill heb ik ook helemaal uitgelezen, ik vond er weinig aan, maar bijvoorbeeld Jelle is er helemaal fan van. Dat boek krijgt vast ook een nieuwe eigenaar die er blij mee zal zijn!

terug-naar-papa

Boeken die terug gaan naar mijn vader, deze had ik geleend om te lezen. (het boek van Paul Arden, de schrijver die ik al eerder noemde in die blogje, kreeg hij ooit cadeau van mijn broer, haha!)

meegegeven-aan-mama

En omdat ik op het moment zelf niet zo goed kan lezen, maar mijn moeder op het moment wel graag boeken leest dacht ik dat zij deze misschien wel zou willen hebben!

En dat is het! Mijn opruimblogje. Ik vind opruimvideo’s altijd zo leuk om te kijken en vroeg me af of het ook in een blogje kan. Natuurlijk! Maar of het ook leuk is? Ehhhh, laat maar weten! Hoe ziet jouw boekenverzameling eruit?

DELEN:

45 reacties

 1. Denise 10 februari 2015 / 06:18

  Je hebt het weer mooi opgeruimd, wat gaat er veel weg!

 2. Celeste 10 februari 2015 / 06:24

  Ik zou hier juist echt heel veel moeite mee hebben haha. Ik ben echt zo’n typisch geval van ‘ik spaar boeken’. Natuurlijk lees ik ze ook wel, maar daarna gaan ze echt niet meer weg haha! Maar leuke blog hoor! 😉

 3. Marion 10 februari 2015 / 06:41

  Vroeger zag ik opruimen als een rotklus. Nu vind ik het heerlijk om te doen. Hoop dat veel van je boeken een tweede eigenaar krijgen. Boeken doorgeven is tof.

 4. Eva 10 februari 2015 / 06:51

  Wat goed dat je alles hebt opgeruimd, ziet er veel rustiger uit zo! Ik heb twee dozen met boeken nog niet uitgeruimd van de verhuizing.. Maar die Sophie kinsella lijkt mij ook erg leuk!

  Verder mooi om te zien dat de secret vlakbij je staat om zo te pakken.

  Liefs!
  Eva

  • Lisanneleeft 10 februari 2015 / 13:07

   Ik ben op dit moment een soort tegenhanger van The Secret aan het lezen (jaaa, ik doe een poging 😀 Het gaat best goed, het lezen!). The Secret vind ik mooi, maar is ook wel erg materialistisch en gericht op dingen bereiken.

   Het boek dat ik nu lees gaat veel meer in op gevoel, wel heel interessant 🙂 De boeken lijken erg op elkaar, maar zijn toch ook weer heel verschillend!

 5. Henny 10 februari 2015 / 07:02

  Zeker een leuke blog. Bij ons staan de boeken op zolder in dozen. Moet ze ook nodig opruimen. Nu krijg ik een idee hoe ik dat het beste kan doen.

 6. Darina 10 februari 2015 / 07:09

  Ik herken dit wel. Af en toe ga ik ook door mijn boekenkasten heen en wat ik niet meer in mijn verzameling wil hebben, geef ik ook weg.

 7. Lauriëtte 10 februari 2015 / 07:32

  Fijn is opruimen altijd he? Indien je Geen Filter ook besluit weg te doen, zou ik Geen Filter en Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus wel van je over willen nemen! Hoor graag van je Lisanne! 😀

 8. Frauke 10 februari 2015 / 07:35

  Ah, fijn als iets weer opgeruimd is hè! Er gaat inderdaad een heleboel weg, maar het ziet er ook wel veel netter uit zo. Ik spaar eigenlijk altijd boeken ‘om ze nog een keer te lezen’ maar dat gebeurt echt nooit haha … Beter ruim ik ze dus ook een keertje op! X

 9. Shifra 10 februari 2015 / 08:00

  Ooohh dit vind ik dus heel lastig! Boeken opruimen. Ik lees niet heel veel boeken meer, maar ik heb nog wel een hele doos boeken staan (met 3/4 studieboeken). Eigenlijk moet dat allemaal weg en de privé boeken ergens in een kast. En misschien ook een paar privé boeken weg.. Maar ik zou niet weten welke ik weg zou moeten doen. Voelt zo zonde! Het ging jou zo te lezen best makkelijk af(?) Zet je ze per kast ook uiteindelijk weer in een bepaalde volgorde? Kleur of alfabet?

 10. Just Femz 10 februari 2015 / 08:05

  Ik vind het leuk! Inspireert mij ook weer om hier eens de kast door te spitten en op te ruimen.

 11. Nienke 10 februari 2015 / 08:11

  Ik droom ervan ooit een mooie bibliotheekkamer te hebben dus ik bewaar wel veel boeken. Dat zijn dan vooral de klassiekers, non fictie en mijn schoolboeken die destijds ook een fortuin hebben gekost. Onlangs heb ik wel een stapel romans aan de bibliotheek geschonken. Sommige bibs hebben ook ruilstanden. Je kan er een boek leggen en een ander meenemen! Mijn bib is daarmee gestopt omdat er enkel boeken werden meegenomen, jammer

  • Lisanneleeft 10 februari 2015 / 13:04

   Oh ja, verschrikkelijk: schoolboeken! Mijn broers studeren allebei dus ik weet wel een beetje om wat voor bedragen dat gaat…… mijn jongere broer verkoopt ze altijd zo snel mogelijk als hij weet dat hij het niet meer nodig heeft, haha. Maar ik kan me voorstellen dat veel boeken ook heel handig zijn om te bewaren!

 12. Lisanne 10 februari 2015 / 08:30

  Wat ziet dat er fijn uit, zo opgeruimd! Ik kan echt nooit boeken wegdoen (twee dozen op zolder en in mijn kamer een kast van 1.4 meter breed.. het blijft te weinig) dus ben stiekem wel een beetje jaloers!

 13. Dina 10 februari 2015 / 08:33

  Jammer dat het jezelf nu niet zo goed lukt om te lezen. Soms heb ik er ook gewoon geen concentratie voor of ben ik gewoon te moe.
  Wel heerlijk zeg, zo’n opgeruimde kast!

 14. Anita 10 februari 2015 / 08:48

  Ik moet mijn boeken (en nog veel meer) echt op gaan ruimen. Maar ik heb zoveel nog echt niet gelezen. Maar ja wat heb je aan bewaren als er toch niets meer mee doet. Balen dat t je niet lukt om te lezen!

 15. Margot 10 februari 2015 / 08:55

  De laatste tijd heb ik heel vaak van dit soort opruimmomenten. Heerlijk!

 16. Deborah 10 februari 2015 / 09:01

  Knap dat jij dat kan, ik vind boeken wegdoen heel moeilijk! Mijn kasten zijn behoorlijk vol, er kan haast niets meer bij. Gelukkig werk ik in de bibliotheek, dus nu leen ik de meeste boeken die ik lees.

 17. Jenn 10 februari 2015 / 09:37

  Grappig dat je vraagt naar onze boekenverzameling, ik heb toevallig net een blogje geplaatst waarin ik een kijkje in mijn boekenkast geef. Leuk zo’n opruimblog, ik ben echt ontzettend slecht in het weg doen van boeken…

  • Lisanneleeft 10 februari 2015 / 13:01

   Leuk, ik ga eens kijken! Altijd leuk om in andermans kastjes te kunnen neuzen, hahaha.

 18. Lora 10 februari 2015 / 09:45

  Ik vind het knap dat je zo kan opruimen. Ik droomde vroeger ook van een wand vol boeken, maar op een goed moment deelde ik mijn leven met een boeken hater. En veel van mijn boeken ,(waar in ik eigenlijk vluchtte voor het werkelijke leven )deed ik voor de lieve vrede weg. Enkele verstopte ik op zolder, en die kwamen er niet meer van af.Op dit moment heeft het opruim virus ook bij mij toe geslagen, ook omdat ik ga verhuizen naar kleiner.En ik heb het niet nodig om op dit moment boeken te houden om in te vluchten voor de werkelijkheid.

  Liefs en een fijne dag!

 19. Daantje 10 februari 2015 / 10:34

  Sinds wij alle boeken hebben gerangschikt op kleur vind ik het een stuk minder rommelig ogen. Boeken wegdoen doen wij niet snel, maar we kopen er tegenwoordig ook weinig meer nieuw bij. Leve een grote bibliotheek in de buurt 😀

 20. Xaviera 10 februari 2015 / 10:43

  Fijn zo lekker opruimen! Ik hoop dat je andere mensen blij kunt maken met je boeken. Ik heb laatst ook flink opgeruimd in mijn boekenkast, een kleine 60 boeken konden weg. Heerlijk!

 21. Elize 10 februari 2015 / 11:10

  Ik zou dit echt super moeilijk vinden! Ik ben dol op kasten vol boeken waar ik af en toe lekker weer tussen kan snuffelen. Bestaat natuurlijk wel het gevaar dat mijn kasten ooit echt gaan uitpuilen. Misschien moet ik er dan wel echt een aantal wegdoen haha!

  • Jelle Derckx 10 februari 2015 / 11:30

   Hé Lisanne, ik ontvang heel graag het boek van Napoleon! En bedankt voor je link 🙂

 22. Shaz 10 februari 2015 / 11:36

  Ik heb mijn boekencollectie teruggebracht naar 10 boeken die ik altijd opnieuw lees. De rest heb ik verkocht of weggegeven.

  • Lisanneleeft 10 februari 2015 / 12:59

   Wow, dat is weinig! Tof zeg 😀 Leuk ook dat je ze steeds opnieuw leest 🙂

 23. Danella 10 februari 2015 / 12:05

  Ik kan echt nooit boeken weggooien haha. Heb zelfs nog alle boeken die ik als kind las. Misschien moet ik er toch een keer aan geloven. Heb je trouwens veel gehad aan die boeken over fibromyalgie? Ik heb het zelf ook, maar eerlijk gezegd nog nooit een boek over gelezen.

  • Lisanneleeft 10 februari 2015 / 12:58

   Ik heb er nooit eentje uit weten te lezen, haha! Vond het nooit zo fijn om er veel mee bezig te zijn, ik had zoiets van: ik moet al genoeg bezig zijn met mijn beperkingen, als ik dan ook nog boeken erover ga lezen word ik helemaal gek 😛 Was ik niet zo goed in dus! Dus kan er niet echt iets over zeggen

   • Danella 11 februari 2015 / 12:36

    Haha ja ik ken het. Ik doe meestal alsof ik nergens last van heb (ook niet altijd de beste methode;p).

 24. Milou 10 februari 2015 / 12:16

  Ik kwam afgelopen weekend thuis van mijn persreisje…. bleek mijn vriend het huis te hebben opgeruimd. Je wilt niet weten hoe blij ik was. Nu nog mijn eigen zooi een beetje uitzoeken en weggooien 🙂

 25. Eline 10 februari 2015 / 12:30

  Ik heb ruim 200 boeken en die staan gesorteerd per auteur. Ik ben een boekenwurm!

 26. Lifesabout 10 februari 2015 / 13:17

  Ik ruim ook regelmatig mijn boeken op. Boeken die ik nog een keer wil lezen of waar ik veel waarde aan hecht, houd ik en de rest verkoop ik via bol.com.
  Grappig dat je een boek van Emile Ratelband hebt gehad haha. Tjakka!

 27. Lies 10 februari 2015 / 13:47

  Heel erg leuk om te zien! Zelf heb ik ook heel vaak momenten dat ik van alles op ga ruimen, maar als het om boeken wegdoen gaat is dat toch wel een probleem voor mij. Ik zoek dan altijd wel weer een plekje om ze neer te zetten haha.

 28. Jasmijn 10 februari 2015 / 14:22

  Dat ziet er weer netjes uit! Ik herken het ook, die momenten dat je heel erg zin hebt in opruimen. Vooral als je net zoiets als dit hebt gelezen!

 29. Lieke 10 februari 2015 / 14:34

  Woow dat je dat zo makkelijk kan.. Ik denk altijd ooh maar dat kan dan of dan van pas komen of wat dan ook en aan het einde van de dag staat er nog hetzelfde alleen wat netter.. Maar ik wil ook meer gaan opruimen!

  Liefs Lieke
  robust-posch.blogspot.com

 30. Sofie 10 februari 2015 / 17:09

  Ik hou ook zo van opruimen. Zelf heb ik niet zo heel veel boeken omdat ik de meeste dingen toch maar één keer lees. Dus ga ik liever naar de bibliotheek. Bij ons zijn de meeste boeken van mijn vriend, maar ik heb hem intussen de bib ook al leren kennen 😉

  Haha, en die kleurboek van bij Action heb ik ook!

  Ik vond het wel leuk om te lezen hoor. Maar dat is dus omdat ik ook zo’n organiser ben.
  x Sofie

 31. Monique 10 februari 2015 / 19:54

  Zeker leuk om te zien! Ik hou ook van goed opruimen op z’n tijd. Moest wel lachen om dat boek van Dr. Phill. Die had ik ook ooit!

 32. PatriciaKleijn 10 februari 2015 / 21:46

  Netjes opgeruimd weer, ik heb niet zo veel boeken maar zou ze eigenlijk ook moeten uitzoeken want veel lees ik ook neit

 33. Nicky Monté 10 februari 2015 / 23:45

  Ik vind het maar knap dat je zo weinig over kan houden. Ik heb ongeveer twee jaar geleden mijn boekencollectie uitgedund van 2500+ naar ongeveer 150, en heb best wel veel gehuild enzo. :’)
  Als ‘t nu niet meer past, koop ik wel een nieuwe kast, of deel ik het anders in. (Ik had eerst altijd een auteurs-genaamd-John plank, en nu heeft elke John gewoon een eigen plank. Heh.)

  Ik ben zo benieuwd naar het boek dat je nu aan het lezen bent. Enig idee of/wanneer je er iets over kwijt kan?

 34. Saar 11 februari 2015 / 09:39

  Wow, wat heb je veel boeken weg gedaan. Opruimen doe ik ook regelmatig een keer. Het maakt mijn hoofd leeg, maar met boeken heb ik het altijd moeilijk. Vermoedelijk ga ik toch echt met de verhuis eens in mijn boekenkast gaan selecteren, want die boeken overal meesleuren is toch echt een rotklusje. Vooral als je ze eigenlijk niet meer leest!

 35. Annagreet 17 februari 2015 / 15:59

  Dit soort blogjes inspireren erg om op te ruimen! 🙂

  Wat knap dat je zoveel weggedaan hebt. Ik vind dat altijd erg lastig, om iets echt weg te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.