Ouder worden

Misschien schreef ik gisteren wel over Later als ik groot ben, maar wil ik überhaupt wel groot worden? Eigenlijk niet. Het allerliefst zou ik een dealtje sluiten met iemand die hierover gaat (als iemand hem kent, let me know!), dan kunnen we even bespreken dat ik voor altijd 19 blijf.

Hoe ouder je wordt, hoe meer er van je verwacht wordt. Als je 2 bent hoef je je eigen billen niet af te vegen. Als je 5 bent hoef je niet zelf naar school te lopen. Als je 8 bent hoef je je kamer nog niet schoon te maken. Als je 12 bent dan is het stom als je ouders je ophalen. Op je 15e sta je voor lul als je ouders je kleren nog kopen. Op je 18e kun je zo ongeveer alles zelf gaan doen, maar je kunt dan altijd nog doen alsof je 15 bent.

Maar wanneer je écht volwassen bent, dan moet je alles zelf doen. Want dat wordt er van je verwacht. En je bent raar als je dat niet doet. En als je dat niet kunt? Dan val je dus onder dat kopje raar voor de meeste mensen.

En ja, ik geef toe: ik kan niet alles zelf. Ik kan nog niet eens voor mezelf zorgen. Wat dat betreft ga ik niet in details treden, want dan vinden jullie me raar. Kijk jij uit naar volwassenheid?

7 reacties

 1. Rianne 22 juli 2011 / 15:36

  Daar ben ik het volledig mee eens. Laat mij nog maar lekker tiener zijn haha. Ook ben ik voor mijn leeftijd (bijna 16) echt nog onzelfstandig… Maar goed (:

 2. Nathalie 22 juli 2011 / 16:26

  Tja, dan moet je het toch echt gaan leren. Denk dat je een laatbloeier bent net als ik bij kwam dat ook pas op mijn 19de 😉

 3. Rianne 22 juli 2011 / 17:03

  Ik kon op mijn 12e niet wachten totdat ik op de middelbare school zat. Ik kon op mijn 16e niet wachten totdat ik het huis uit was en sinds ik op mijn 20e een appartement heb gekocht verlang ik weer terug naar de tijd toen ik nergens verantwoordelijkheid voor had; geen hypotheek, geen baan die ik moét behouden, etc. Best irritant ^^

 4. Aaf 22 juli 2011 / 21:34

  volkomen met je eens!
  haha..

 5. Suzanne 23 juli 2011 / 06:03

  Helemaal waar. Hoe graag zou ik weer 16 willen zijn en op de middelbare school zitten. De grootste problemen die we toen bespraken is wat je aan deed naar het schoolfeest. Die goede oude tijd…

 6. Renske 23 juli 2011 / 08:16

  Ik vind je niet raar, omdat je de dingen anders doet dan anderen. Dat maakt je eerder uniek en bijzonder.
  Maar wat het blijven plakken op een leeftijd: hier kan ik aan de ene kant wel inkomen, maar aan de andere kant moet je ook leven. En dit kun je, naar mijn mening, het beste doen door van elke dag wat moois te maken. Als je leeft, maakt het niet uit of je 19 of 90 bent. Mensen lijken vaak krampachtig te proberen hun jeugd te verlengen (en daar bedoel ik niemand in het bijzonder mee hoor;) ), maar als je er op je 70e achter komt dat je altijd maar hebt gebaald van het ouder worden, dan heb je er toch niets van geleerd en niets aan gehad? Dan word ik liever 60 en heb ik genoten en dingen gedaan waar ik achter stond, dan dat ik 103 word en steeds maar bang ben geweest voor het ouder worden.
  Zo, dat moest er even uit:P

 7. Olga 7 augustus 2011 / 22:19

  Misschien vervelend om op je 15e nog kleding van je ouders te krijgen, maar ik moet toegeven dat dat op je 21e toch wel handig is hoor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.