Patricia wordt vrolijk van…

Eerder deed ik een oproepje om mensen uit te nodigen om te schrijven voor de rubriek Ik word vrolijk van…. Vandaag is het Patricia die jullie gaat vermaken met haar verhaal. Lees mee over hetgeen waar zij vrolijk van wordt.

Toen ik het stukje las over ik word vrolijk van… schoot er een ding door mijn hoofd. Maar er zijn zoveel dingen waar ik vrolijk van wordt. Mijn vriend, een zonnige dag, een mooi grafisch ontwerp, een aflevering Gilmore Girls, een leuk boek, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar dat is niet wat er als eerste door mijn hoofd ging. Het meest vrolijke wordt ik van Donder. Nee niet donder van het dondert en het bliksemt. Donder mijn lieve eigenwijze kat.

Ik woonde een paar maanden op mezelf en vond het erg stil vooral als ik thuis kwam en de muren jah die praten niet terug. Dus begon ik na te denken over een huisdier, een konijntje of weer vissen want die had ik thuis ook. Een konijn wou ik niet vanwege het hooi en de stank en hij zit maar in een hokje. Vissen zeggen alleen maar blub en zwemmen rondjes. Op marktplaats tikte ik zomaar kitten in en een max aantal kilometers en daar stond hij dan helemaal bovenaan, met grote ogen me heel lief aan te kijken. Ik liet hem aan mijn vriend zien en die was er gelijk weg van. Nog nooit heb ik een kat gehad dus zat te twijfelen. Toch gebeld en gelijk gaan kijken. Ik hield hem in mijn armen en het voelde goed. Ik heb hem gelijk meegenomen en dat was op een zaterdag in juni om 5 uur. Zonder katten spullen in huis maar wel met kat.

Vanaf de eerste dag dat hij bij me woont is hij echt mijn maatje. ‘s Ochtends als ik opsta staat hij ook op gaan we naar beneden naar de badkamer, daarna samen het eten klaarmaken, aankleden, overal loopt hij mee naartoe. Is het weer tijd om naar bed te gaan en hij ligt heerlijk in de vensterbank, hij vliegt eruit en ligt als eerste op het bed. Als ik eemaal lig kruipt hij lekker tegen mijn benen aan en zo gaan we heerlijk slapen.

Een nare dag op het werk, een ruzie met iemand waar ik van hou, gewoon even me dag niet en dan kijk ik opzij of open ik de voordeur en daar is hij dan Donder dan vergeet ik al het rottige til ik hem op en knuffel met hem. Niets maakt mij vrolijker dan mijn kleine rode viervoeter.

Patricia

Bedankt voor je onwijs leuke stukje over Donder. En die foto’s! Super schattig. Ben jij de volgende die schrijft voor ik word vrolijk van…? Lees hier meer over het schrijven van een stukje voor Ik word vrolijk van…

7 reacties

 1. Lieke 9 januari 2011 / 09:53

  Wat fijn dat een kat zo je leven kan opvrolijken! Vooral als je net opjezelf woont lijkt mee en kat een heel fijn huisdier die altijd op je wacht.

 2. DalaLuz 9 januari 2011 / 12:36

  Wat een mooie tekening heeft je kat, echt een beau! Ik vind katten ook helemaal top, maar als cosmic joke ben ik helaas gruwelijk allergisch voor katten, go figure!

 3. RWNN' 9 januari 2011 / 13:29

  woooooooow die kat lijkt echt zó veel op mijn kat haha niet normaal!

 4. Patricia 9 januari 2011 / 14:58

  Wat gaaf dat mijn stukje is geplaatst!

  @DalaLuz bedankt dat je hem mooi vindt vindt ik zelf ook erg gaaf aan hem die tekening.

 5. Lisa 9 januari 2011 / 21:15

  Ahwww, wat een lieve foto’s van die kat 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.