Staat jouw Pensioen AAN?

Toen mij werd gevraagd om iets over pensioen te schrijven moest ik wel even goed nadenken. Eigenlijk júist omdat het iets is waarover ik zelf niet veel nadenk. Ik houd me daar helemaal niet mee bezig! Bij Pensioen AAN leggen ze op een heel makkelijke én leuke manier uit hoe het allemaal werkt. En ja, het is écht leuk, ik heb hardop gelachen.

Advertorial

pensioen-aan-

Waarom denk ik niet na over mijn pensioen?

Dat is eigenlijk heel simpel: ik vind het niet leuk. Ik ben ondernemer, heb geen flauw idee hoe oud ik word met al die rare ziekten van mij. En nouja… het lijkt zo ver weg!

Niets is blijvend, behalve verandering

De video die bij de campagne hoort zie je hierboven. Wat voel ik hierbij? Hoe denk ik erover?

Ik denk dat ik door de video heel erg stil sta bij het feit dat niets blijvend is, behalve verandering. Je weet nooit hoe je leven gaat lopen, een van die jongens kan elk moment écht achter een rollator moeten lopen. Dat is niet alleen iets voor ouderen, in mijn beleving. Ik ken genoeg jonge mensen die een rollator gebruiken als ondersteuning bij het lopen. Daarom staat de video voor mij ook zo symbool voor verandering. Het loopt allemaal altijd anders dan je denkt. Ik denk dat iedereen dat wel ervaren heeft?

Maar wat als je altijd met de dag leeft en wel ziet wat er op je pad komt? Op een dag ben je oud en moet je kunnen leven van je pensioen. Dan is het toch wel handig als je vooruit gedacht hebt.

aan-kinderen-beginnen

Waar ik hardop om gelachen heb? De website PensioenAAN.nl. In het bijzonder het stukje dat je in de afbeelding hierboven ziet! Als je door de site scrollt zie je een compleet verhaal voorbij komen, en op sommige momenten is dat gewoon heel grappig. Maar tegelijkertijd is het ook interessant, vooral als je jong bent en/of je net als ik helemaal niet bezig bent met je pensioen. Want stiekem is het natuurlijk best wel iets waar we over na moeten denken.

Denk jij weleens na over je pensioen?

DELEN:

11 reacties

 1. Elize 14 december 2015 / 17:52

  Grappig dat je hierover schrijft. Ik heb een paar jaar voor een pensioenverzekeraar gewerkt als bijbaan. Hoewel ik weinig met financiële dingen heb vond ik dit toch wel interessant werk. Ik heb inmiddels dus al best veel over m’n pensioen nagedacht, en ik werk nog niet eens haha!

 2. Aileen 14 december 2015 / 17:52

  Oh ik heb er ook altijd zn hekel aan om me met zulke dingen bezig te houden. Voor mijn gevoel doen we tegen de tijd dat ik zo oud ben al niet meer aan pensioen haha. Maar misschien toch eens naar kijken binnenkort.. ik weet er echt niks vanaf namelijk.
  Dit artikel is wel een goede reminder!

 3. Mieke 14 december 2015 / 18:05

  Op het moment zijn wij hier wel mee bezig ja. Mijn pensioen is nu geregeld via mijn werkgever, de ons en out weet ik hier eigenlijk niet van. Wel interessant om toch eens naar de kijken. Voor mijn man is momenteel niks geregeld, hier zijn we dus voor aan het kijken. Want wat doe je en hoe wat waar. Ons is een lijfrente rekening geadviseerd, maar we zijn er nog niet uit. Iemand ervaring mee?

 4. Margot 14 december 2015 / 18:27

  Hmm, ja dit is zoiets dat je voor je uit blijft schuiven als je niet uitkijkt. Oeps!

 5. Vivian 14 december 2015 / 19:36

  Ik ben er ook echt totaal niet mee bezig haha, snap wel dat het belangrijk is maar ik studeer nog, heb net als jij geen idee of ik ooit zal kunnen werken en hoe oud ik zal worden… nee, dat is een ver van mijn bed-show.

 6. Bianca Ronday 14 december 2015 / 20:37

  Het gebeurd wel regelmatig dat ik stil sta bij mijn pensioen, maar dan meer met de vraag, hoe ga ik die halen en haalt de generatie van nu het wel. Ik werk fulltime en dat doe ik ook al behoorlijk wat jaartjes en blijf ik ook nog wel heel wat jaren doen, dus die opbouw dat zit wel enigszins goed. Of er een extra potje bij moet komen, ik denk het wel. Heb ik de energie om me daar in te verdiepen, nee, ik ben er echt te lui voor. Zoals ik al zei, ik vraag me af of ik het haal. Het zal me niks verbazen dat de leeftijdsgrens tegen de tijd dat ik mag op 70 a 75 ligt, zie dat dan nog maar op een normale manier te behalen.

 7. Darina 14 december 2015 / 20:37

  Heb de dingen wel geregeld maar ben er verder echt niet mee bezig 🙂

 8. Miriam 14 december 2015 / 22:10

  Pffff ja….ik vind het maar een gedoe ofzo. Totaal niet interessant, maarja zal wel moeten.

 9. Patricia Schmitz-Heres 15 december 2015 / 07:11

  Ik ben eigenlijk ook niet echt met mijn pensioen bezig. Meer ook omdat ik gewoon in loondienst ben en me er verder inderdaad nooit in verdiept heb. Het lijkt inderdaad zo ver weg

 10. Vandaagismooi.nl 15 december 2015 / 11:18

  Haha ik ben nu echt zeer benieuwd naar de site, ik ga zeker even kijken! En ik vind het wel goed dat je er over schrijft. Ik ga ook voor mezelf beginnen en dan is het zeker handig om hier aan te denken. 🙂

 11. Leonie 15 december 2015 / 11:52

  Ik vind pensioen een lastig iets, omdat ik wajong krijg en dus standaard niks opbouw. Ik stort iedere maand 40 euro naar een beleggingsrekening in de hoop dat ik daar iets aan over houd, maar een veel hoger bedrag dan de standaard AOW zal het niet worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.