QUOTE: People are just as happy as they make up their minds to be

Eerst vroeg ik me af of deze quote wel passend was voor op mijn blog. Maar toen bedacht ik me dat dit iets is wat ik belangrijk vind en wat misschien wel niet vaak genoeg naar voren kan komen. Want een mooie vraag is, hoe word je gelukkig? En wat moet je ervoor doen om gelukkiger te worden (of eigenlijk vooral: om je gelukkig te vóelen)?

Bron

Volgens mij willen we allemaal gelukkig zijn, nietwaar? En hoe kan het dat de een met vrijwel niets gelukkig kan zijn, terwijl de ander bij een ‘geweldig leven’ nog steeds ongelukkig is?

Het is bizar om te bedenken dat we zo gelukkig zijn als ons hoofd ons laat zijn. We denken soms dat we gelukkiger worden van een betere baan, een mooier huis, leukere vrienden, enzovoort. Natuurlijk heeft het ook daarmee te maken, maar bedenk je dat dat absoluut niet het enige is.

Komende week komt er in elk geval een blog online over een makkelijke manier om je gelukkiger te voelen. Maar het is goed om eens over na te denken: zou gelukkiger kunnen zijn dan je nu bent met de dingen die je nu hebt?

26 reacties

 1. Lifesplash 3 maart 2013 / 07:39

  Mooi artikel! Mmmm, ik denk dat gelukkig zijn in je hoofd zit, en dat je van bepaalde dingen – zoals cadeautjes – maar tijdelijk gelukkiger bent.

 2. Monique 3 maart 2013 / 07:40

  Ik zou zeker gelukkiger kunnen zijn, maar ik ben op dit moment ook gelukkig met wat ik heb. En ik denk juist dat ik gelukkig word van het vechten voor wat ik wil. Dan zal ik uiteindelijk gelukkiger zijn als ik weet dat ik er voor heb gewerkt en gevochten.

  • Lisanneleeft 3 maart 2013 / 12:07

   Dat herken ik ook wel hoor! Als je niets hebt om naar te te werken en naar te verlangen dan zou het ook maar saai worden (voor mij dan he!).

 3. Kelly Caresse 3 maart 2013 / 07:49

  Daar ben ik het helemaal mee een! it is all about the mindset 🙂 als je wil dan kan je 🙂 en geloof je in positiviteit en geluk dan komt het naar je toe, wanneer je alleen maar in de negatieve spiraal blijft hangen dan zal je het geluk ook niet zomaar vinden.

 4. Ashleey 3 maart 2013 / 08:34

  Ik ben het er echt mee eens! Je wordt juist gelukkig als je al een beetje gelukkig bent!

 5. Martina 3 maart 2013 / 08:40

  Soms kan het in je hoofd heel erg rot voelen terwijl je dingen goed voor elkaar hebt, lastig!

 6. Anouk 3 maart 2013 / 09:35

  Maar het is wel zo. Dat blijkt ook wel uit mijn boek ‘stoornissen’. Cognitieve therapie wordt veel toegepast.

 7. Jennifer 3 maart 2013 / 10:35

  Vind ik een goede mindset om de dag te beginnen. De knop moet weer om, schouders eronder en weer gaan leven. 🙂

 8. Suzanne 3 maart 2013 / 11:09

  Wat een mooie quote. Ja ik denk dat je zo gelukkig bent als je zelf zou willen. Als je altijd maar eisen stelt en niet geniet wordt gelukkig zijn een stuk moeilijker. Genieten van de kleine dingen laat je een stuk gelukkiger voelen.

 9. Natasja 3 maart 2013 / 11:22

  Goed artikel. Ik ben ervan overtuigd dat het met je mindset te maken heeft. Ik kan snel nogal negatief denken maar als ik probeer om daar op te letten en denk aan wat ik heb voel ik me een stuk beter. 🙂

 10. Juliette 3 maart 2013 / 12:01

  Wat een mooie quote om zo over na te denken… Ik merk zelf wel wanneer ik ergens positief insta het vaak ook veel beter gaat dan wanneer ik al van te voren heb: het lukt toch niet.

 11. Rosalie 3 maart 2013 / 12:26

  Ik probeer heel vaak te kijken naar de dingen die ik al heb de quote: ‘ do what you can, with what you have, where you are’ past ook heel erg bij mij. Ik geloof er niet in dat ik gelukkiger ben met alle dingen die ik niet heb. Want op een gegeven moment wil je alleen maar meer.

 12. Roxanne 3 maart 2013 / 12:37

  Ik denk dat ik wel gelukkiger zou kunnen zijn en dat ik me nu teveel laat beïnvloeden door de stress die ik voel als het gaat om mijn studie.

 13. Lizzy 3 maart 2013 / 12:41

  Heel mooi artikel, en het is helemaal waar. Hoe gelukkig we zijn ligt ook een deel aan onze gedachtes. Positief denken is daarom erg belangrijk in het leven. Ik ben erg benieuwd geworden naar het artikel.

 14. annouska 3 maart 2013 / 13:02

  Mooi blogje. Ik heb soms moeite om positief te blijven, maar dat maakt mij niet ongelukkiger. Maar het is wel een leerpunt voor mij!

 15. Jamie 3 maart 2013 / 14:01

  Ik denk dat als je dingen positiever in gaat zien, dat je dan ook gelukkiger wordt. ‘enjoy the little things’. 🙂

 16. Ilse 3 maart 2013 / 14:24

  Die quote is zeker waar en ik zou inderdaad gelukkiger kunnen zijn.

 17. LounaBeauty 3 maart 2013 / 14:45

  Oe ben heel benieuwd naar het artikel. 🙂 Gelukkig zijn heeft niet alleen met materialistische zaken te maken. Soms…… heel soms…. moet ik eerlijk toegeven dat ik dit soms wel zo voel. Niet dat het alleen daarom draait, maar ik word hier altijd wel heel vrolijk van. Nu ik dit zo typ…. vind ik mezelf toch een beetje raar. haha.

 18. Brechtje 3 maart 2013 / 17:03

  Mooie gezegd! Soms moet je even die knop om zetten in je hoofd en de dingen wat positiever bekijken. Daar wordt je inderdaad veel vrolijker van! 🙂

 19. miesemuis 3 maart 2013 / 18:46

  Dit is wel een quote om over na te denken ja! Ik denk dat je absoluut ongelukkiger kunt zijn dan je zou toelaten, maar gelukkiger kan bijna niet. Je moet het jezelf wel gunnen!

 20. Anne 6 maart 2013 / 16:20

  Ik denk niet dat je “positief zijn” en “gelukkig zijn” door elkaar moet halen. Alles is fijner, mooier, beter wanneer je er op een positieve manier naar kijkt. Blij zijn met wat je hebt is van onschatbare waarde. Maar dat staat niet gelijk aan geluk, als in psychisch welbevinden. Ik sta positief in het leven én ik ben chronisch depressief. Mijn positieve houding heeft wel een goede invloed op mijn stemming, maar het stopt ergens. Dan kun je twee dingen doen: dit niet accepteren en dus niet tevreden zijn met wat je hebt. Daar help je alles weer mee om zeep. Of je accepteert het en dan heb je het maximaal haalbare bereikt met positief denken.

  • Lisanneleeft 6 maart 2013 / 17:27

   Denk dat het vooral als je zoals jij chronisch depressief bent daar een erg groot verschil in hebt. Maar daardoor is het wel extra knap van je dat je ondanks dat toch positief in het leven staat!
   Voor mij blijft dat wat je zegt wel ingewikkeld hoor, ik denk dat je het moet ervaren om het echt goed te kunnen begrijpen. Maar wel heel goed dat je het zegt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.