Persoonlijk bloggen, interessant?

Uiteindelijk ben ik dan toch uitgekomen bij het persoonlijke bloggen, denk ik. Eerst vond ik dit niets voor mij. Ik vond mezelf niet boeiend genoeg. Ik maak namelijk niets mee, woon in Den Helder, en verlaat Den Helder bijna nooit. Alleen voor uitstapjes naar het ziekenhuis. Niet echt boeiend he? Maar misschien zijn de gedachten van een blogger wel een veel grotere rol dan enkel de belevenissen.

Ik ben begonnen met bloggen door Dutchproblogger. Met zijn startgids ben ik al een eind gekomen. Maar bij punt 2 van zijn startgids stond het volgende:

Je kan natuurlijk ook over ‘van alles’ bloggen. Dan wordt het wel lastiger om lezers te binden. Het enige wat je blog dan interessant maakt, ben je zelf. En dan moet je wel een heel boeiend figuur zijn.

Dus voor een persoonlijke blog moet je een boeiend figuur zijn. Maar is dit wel waar? Sinds ik zelf een blog heb volg ik verschillende persoonlijke blogs. En wat verschrikkelijk leuk is dat!


Foto door ashleigh290 op Flickr

Misschien is het wel juist makkelijker om lezers te binden, omdat je blogt als persoon. Misschien willen mensen dan wel steeds meer over je weten. En voel je je langzamerhand vrienden worden met de blogger? Zou best kunnen toch?

Daarnaast denk ik dat persoonlijke blogs wel succesvol kunnen zijn. Ik vind bijvoorbeeld de blog van Annemerel een hele leuke persoonlijke blog. Het blijft simpelweg interessant om over haar te lezen. Volgens mij heeft ze ook aardig wat lezers!

Wat denken jullie, kunnen persoonlijke blogs succesvol worden of heeft dutchproblogger gelijk? Wat zijn volgens jullie de bekendste persoonlijke blogs, of welke vinden jullie de leukste?

21 reacties

 1. Allungaa 11 november 2010 / 18:47

  Ik vind persoonlijke blogs de leukste. Jij bent ook één van de weinige waarvan ik lappen tekst kan hebben, en wil lezen, gewoon omdat ik weet dat het over jou gaat.Ik vind mensen gewoon interessant. Ik vind 5 alinea’s over 1 lippenstift écht drie keer niets om te lezen, dus die sla ik dan ook graag over 🙂

 2. Laura 11 november 2010 / 19:03

  Ik sluit me aan bij Allungaa: persoonlijke blogs zijn het leukst, mits goed geschreven. Geen opsomming van: en verder en toen ging ik daar heen en een opsomming van wat je in het weekend deed. Nee, leuk, vlot geschreven. Oh en graag witregels en goed gebruikte leestekens. Anders haak ik af 🙂 Beautyblogs haak ik trouwens als eerste bij af, net zoals mensen die hun outfits om de haverklap tonen.

  Aanraders: check mijn blog (www.laurapics.nl) en dan die je rechtsonder een lijstje van blogs die ik o.a. volg

  • lilly 5 januari 2012 / 17:19

   Dat is ook erg leuk hoor om te lezen wat iemand gedaan heeft, een vlot artikel kan ook leuk zijn!

 3. Renate 11 november 2010 / 21:37

  Persoonlijke blogs zijn een hele ‘scene’ onder het bloggen, dus volgens mij vinden een heleboel mensen dat wel leuk om te lezen 🙂 Ik in ieder geval wel. Het helpt natuurlijk wel als je leuke stukjes kan schrijven

 4. Jorien 11 november 2010 / 22:20

  Persoonlijke blogjes zijn erg leuk, vind ik zelf. Maarrrrr, ik ben een ramp in het schrijven over mijn eigen leven. Eigenlijk net als jij doe ik niet heel veel bijzonders hihi, dus wat moet je dan schrijven? Ik ga die startgids maar eens bekijken 😉

 5. Gonny 14 november 2010 / 19:54

  Ik vind niet dat dutchproblogger gelijk heeft. Ik heb zelf ook een site met van alles en nog wat en er blijven toch aardig wat bezoekers ‘hangen’ 🙂

 6. mariska 23 november 2010 / 14:56

  Persoonlijke blogs vind ik leuker dan blogs over bijvoorbeeld fashion. Dat voelt zo onpersoonlijk en kan ik zelf ook wel opzoeken. Ik vind het leuk om te lezen wat een ander meemaakt.

 7. Annemerel 4 december 2010 / 17:08

  Wat lief dat je mijn blog als leuk voorbeeld noemt! Ik denk dat het soms wel lastiger is om een publiek aan je te binden met een persoonlijke site.. Vooral omdat het ook lastig is om je blog bij PRbureaus te droppen omdat je dus meerdere onderwerpen hebt. Maar aan de andere kant is het voor jezelf wel makkelijker, tenminste als je vaak wat te vertellen hebt zoals ik!

 8. lilly 5 januari 2012 / 17:45

  Ja heel leuk, dat zijn de leukste blogs 😀

 9. Nashua Indigo 8 april 2013 / 09:00

  Het leuke en goede van een persoonlijk blog is dat je alles er op kunt zetten, je bent niet gebonden aan 1 onderwerp wat soms wel eens dood kan lopen omdat er simpel weg niets meer over te schrijven valt.

  Wel vind ik dat een persoonlijk blog niet te persoonlijk moet worden, emotionele gevoelens en dergelijke kunnen beter achterwege gelaten worden, dit vooral omdat er comments geplaatst kunnen worden. En je weet het internet zit vol gekken.

  Natuurlijk moet je ook kunnen schrijven, ik schrijf voornamelijk in het engels, en jij in het Nederlands.

  Ik vind je blog erg leuk en goed geschreven.

 10. Luc Herbergs 30 juli 2013 / 19:53

  Ik vindt je blog erg leuk, en voorral jouw concept. Zelf schrijf ik ook gewoon over mijn dagelijks leven, en dat vind ik het leukste om over te schrijven.

  lucherbergs.blogspot.nl

 11. Lies 9 februari 2014 / 12:20

  Je schrijft heel erg leuk en persoonlijk blogs vind ik de fijnste om te lezen. En nu doe ik mee aan jullie Happy Challenge dus kom ik hier zeker vaak lezen!

 12. Mervin 23 december 2015 / 11:20

  Ik kom er niet onderuit. Persoonlijk bloggen sluipt er af en toe toch wel in. Soms ben ik op de hele persoonlijke toer. Maar weet je, we zijn allemaal mensen. Je kunt het zakelijk en strikt houden, maar naar mijn mening zijn we ook wel een beetje op zoek naar de persoonlijke kant of herkenning van de mens.

 13. Diana en Ellis 5 januari 2016 / 23:12

  Ik zelf maar ik denk dat ik ook voor Ellis spreek vinden JUIST persoonlijke blogs het fijnst het warmst om te lezen. Het persoonlijke verhaal van iemand . Een blog moet je aanspreken , ik hou van schrijven vanuit je hart . Want vaak zijn dat unieke verhalen en is een blog over bv Fashion vaak een beetje hetzelfde . Groetjes Diana

 14. Daphne 28 februari 2016 / 18:36

  Ik vind het juist prettig om persoonlijke verhalen te lezen. Sinds kort zelf begonnen met een persoonlijke blog, ben nog wel aan het puzzelen, wat zet je wel en niet op internet.

 15. Monique 25 september 2017 / 09:04

  Ik ben begonnen met bloggen over van alles en nog wat: DIYowns, travel, food etc. Toen ik sinds mei dit jaar thuis kwam te zitten met een burn-out ben ik daarover gaan bloggen en de weg naar herstel. Sindsdien vind ik het makkelijker omdat er altijd wel iets is om over te bloggen, dus minder druk, en heb ik veel meer lezers / volgers.

 16. Dieter Ohler 11 juni 2018 / 16:12

  Je moet geen boeiend leven hebben. Je moet boeiend kunnen schrijven. Mensen vinden het interessanter dat je koffie op uw broek hebt gemorst als dat vlot geschreven is, dan dat je met uw auto in de gracht bent gereden als dat hakkelend en onsamenhangend geschreven is. Kleine gebeurtenissen; daarin herkent iedereen zich. De kleine mislukkingen in het leven. Hoeveel mensen zijn er die dagelijks spectaculaire dingen meemaken? Iedereen herkent wel een lekke band, een stofzuiger die steeds weer omslaat en daar dan ligt te spartelen als een onnozel speenvarken. Iedereen heeft al eens slechte seks gehad. Die pint teveel.
  Ik kijk uit mijn raam en zie iets.

 17. LavieMamsElle 11 juni 2018 / 21:45

  Bloggen op zich is niet makkelijk. Niet als je het persoonlijk wil houden en ook niet als je een review wil geven over een product bijvoorbeeld. Ik zit met mijn blog ergens tussenin. Ik blog over persoonlijke dingen maar dan ook bv over een recept dat ik uitprobeerde. chapeau voor alle bloggers. Het is een kunst.

 18. Charlotte 6 september 2018 / 18:34

  Hallo! Ik ben een meisje van 20 dat mezelf niet echt interessant vindt. Voel me een beetje overbodig. Ik dacht misschien om te starten met een persoonlijke blog. Is dit een goed idee? Ik voel me soms gewoon zo alleen of opgekropt en ik dacht dat ik het misschien op deze manier het beste kan uiten…

 19. Yoni 22 november 2018 / 17:28

  Wat goed dat je zo open vertelt over jezelf! Ga zo door!! Xx Yoni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.