Persoonlijke update + mededeling

Ik heb even een mededeling en ik wil jullie graag even een aantal dingen uitleggen. Vandaag even deze persoonlijke update. Ook zal ik meteen even uitleggen waarom ik vandaag geen video over fibromyalgie klaar heb staan.

Video’s over fibromyalgie

Zoals je misschien wel weet ben ik de afgelopen weken bezig geweest met video’s over fibromyalgie. In mijn hoofd speelde al een tijdje het idee om daarmee te stoppen. Ik praat niet graag over fibromyalgie en de ongemakken die daarbij horen. Eigenlijk doe ik het alleen om andere mensen te helpen, zelf word ik er niet blijer van. (ik word dus alleen blij van het feit dat ik andere mensen blij maak)

Nu had ik voor vandaag wel een video opgenomen die ik zelf wel heel leuk vond. Maar deze was onscherp. Vorige keren kreeg ik al opmerkingen over onscherpe video’s en nu was het dus weer zo ver. Ik had geen fut meer om het nog een keer opnieuw op te nemen. En ook niet om een video te bewerken en online te zetten waarvan ik wist dat ik er weer opmerkingen over ging krijgen.

Daarom deze keer geen video. Misschien volgende keer weer, misschien ook niet. Ik ga er even over nadenken! Misschien vind ik het toch ook niet zo goed bij mijn blog passen.

Ik ben naar de kapper geweest

Kun je je het ombre artikel nog herinneren, waarin ik jullie mening vroeg? Ik ben naar de kapper geweest en die heeft er een subtiele ombre van gemaakt. Vandaar de foto bovenaan, je ziet het niet heel goed, maar wel een beetje!

(En jep, het is een shot uit de onscherpe video…)

En zit niet zo heel lekker in mijn vel

Ik heb mijn dagen niet zo. Jullie weten dat ik maar 6 uurtjes in de week echt aan het werk ben (buiten het thuis-werken dan). Tegenwoordig heeft mijn moeder ook veel last van pijn (in haar nek en armen, maar eigenlijk overal) en is dus ook veel thuis.

En om heel eerlijk te zijn heb ik hiervan veel last. Niet omdat mijn moeder nou zo vervelend is (helemaal niet), maar omdat ik niet gewend ben aan deze situatie. Het neemt weer een stukje structuur weg en daar kan ik met mijn lijf en hoofd gewoon niet zo goed tegen. Het is in mijn hoofd, mijn ritme en daardoor in mijn lijf een enorme rotzooi. (en in mijn kamer trouwens ook :P)

Wat dit betreft voel ik me altijd net een beetje autistisch. Hoe kun je hier nou zo veel last van hebben? Maar blijkbaar kan het echt…

De planning uitdaging

Je kunt misschien afleiden uit de vorige alinea’s afleiden dat mijn planning challenge ook niet helemaal soepel verloopt. Het wil gewoon nog niet lukken… (een mislukt filmpje, nog een mislukt filmpje en nog een, een extra kopje thee met mama, een rondje wandelen met mama, enzovoort) Maar ik geef nog niet op!

persoonlijk

Afbeeldingen via weheartit.com

Keep smiling!

Na een potje chaggo doen, zielig zijn en een paar lieve berichtjes van Suzanne en Tim gekregen te hebben voel ik me beter. En uiteraard doet ook een nachtje slapen wonderen! Terwijl ik een oplossing bedacht voor mijn mislukte filmpje kwam ik die blije meloen van hierboven tegen. Die moest op mijn blog!

En het leek me ook wel eens goed om aan jullie te laten zien dat ik ook maar een mens ben. Ik heb ook weleens mijn dag niet! Voor mijn gevoel ging alles gisteren fout wat ik ook maar fout kon gaan. En dan te bedenken dat ik niet eens groen haar heb! Gelukkig heb ik vandaag een leuke dag waarop ik weer lekker aan het werk kan. Ik ga er weer tegenaan!

DELEN:

17 reacties

 1. Hester 18 oktober 2012 / 07:30

  Ach wat vervelend! En vooral dat van je camera ook, heeft niemand anders met een spiegelreflex daar ooit last van? Ik zat trouwens echt op play te drukken bij die printscreen, hahaha 🙂 Ik herken dat ‘autistische’ wel, als ik had gerekend op een dag niets doen en ik moet opeens duizend dingen doen en overal heen, daar kan ik ook echt niet tegen, ook al zijn het allemaal leuke dingen. Niet hetzelfde voorbeeld, wel hetzelfde ‘gevoel’ denk ik. Heeft je moeder ook fibromyalgie, of niet?

 2. Karin 18 oktober 2012 / 08:32

  Heel eerlijk gezegd vind ik het wel een soort van fijn om te lezen dat zelfs de meeste positieve personen ook af en toe hun dag niet hebben. Gewoon dat ik weet dat iedereen daar dus wel eens last van heeft. Dat je een echt mensje bent en niet een engeltje of zo ;p. Overigens zou ik het wel jammer vinden als er geen fibrofilmpjes meer kwamen want persoonlijk vind ik ze het leukst van je hele blog.

  • Lisanneleeft 18 oktober 2012 / 19:52

   Dat is ook een reden waarom ik er eigenlijk niet mee wil stoppen! Nog even nadenken wat ik er verder nog mee kan 🙂

 3. Jolien 18 oktober 2012 / 09:36

  Dat autistische herken ik echt heel erg! Als plannen wijzigen, word ik daar echt lastig van. Of wanneer we bijvoorbeeld op een ander tijdstip eten, dan ben ik ook ongemakkelijk. Stom he? Maar ik heb daar echt last van. En logisch dat je je eens wat minder voelt, je bent ook maar een mens he 🙂 xx

 4. LounaBeauty 18 oktober 2012 / 09:52

  Kop op meid!! Goed hoe je hiermee omgaat.. tis gewoon af en toe heel naar allemaal!! Kus x

 5. Sanne 18 oktober 2012 / 10:28

  Hey Lisanne,

  Het is toch helemaal niet erg om eens een paar *** dagen te hebben. Je bent ook maar een mens. Ga eens doen waar jij je goed bij voelt. Ik geloof dat je een hele lange tijd geleden een artikel over schilderen had gepost (sorry als ik me vergis) en dat je dat leuk vindt. Ga schilderen of films kijken of weet ik veel wat je allemaal leuk vindt. Las een paar Lisanne verwen dagen in. En ga vooral niets forceren. Dat wil ik zelf nog wel eens doen want dat moet ik vooruit en ik zal iets nuttigs doen maar dat maakt het alleen maar erger.

  Kop op meid!

  liefs

 6. Lianne 18 oktober 2012 / 10:53

  Heee Lisanne!
  Wat ontzettend naar dat het nu allemaal even niet gaat! 🙁 Ik vind het wel ontzettend fijn dat je ook dit durft te delen met ons. Forceer niets, doe even lekker rustig aan en hopelijk gaat het gauw weer wat beter!
  Kop op! xx

 7. Fien 18 oktober 2012 / 11:07

  Hopelijk voel je je snel weer zo blij en positief, zoals je altijd bent!<3
  Liefs!

 8. Suzanne 18 oktober 2012 / 12:09

  Meid! Ik hoop dat je lekker hebt kunnen slapen vannacht. Goed je rust gepakt hebt en er vandaar weer tegen aan kan. Keep your head up! Dikke kus & knuffel krijg je volgende week 😉 haha XX

 9. Simone 18 oktober 2012 / 16:43

  Het kan niet altijd goed gaan. Bij niemand niet. Dus ook niet bij jou. En das absoluut geen schande. Geef er lekker aan toe, pak een dekentje en een goed boek. Steek een lekker geurkaarsje aan. Kom even tot rust.

  Het komt wel weer goed! 🙂

 10. Anne 18 oktober 2012 / 16:58

  Ah jammer joh! En vervelend voor je moeder dat ze veel thuis moet zijn vanwege pijn. Ik heb hetzelfde meegemaakt. Ik zat zelf al een hele tijd thuis toen mijn moeder fibro kreeg. Ze heeft nog een hele tijd aangemodderd, tot ze een burn-out kreeg en toen zaten we dus allebei tussen. Mijn moeder en ik kunnen elkaar soms behoorlijk op de zenuwen werken (omdat we enerzijds heel erg verschillen, maar ook ‘vervelende’ dingen bij elkaar herkennen) dus ik was erg bang voor ruzie. Dit viel uiteindelijk wel mee. Mijn moeder is nu weer parttime aan het werk en ik heb ook weer dagbesteding. Dus het is helemaal goed gekomen, bij jou komt het ook wel weer!

 11. Liann. 18 oktober 2012 / 17:04

  Vervelend dat het even niet zo lekker gaat. Maar dat hoort er ook bij. Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt!

 12. anouk 18 oktober 2012 / 18:21

  balen als het even niet gaat zoals je wil, helaas hoort dat ook bij het leven. je haar is mooi geverfd! ben geen ombre fan maar dit is subtiel en daardoor vind ik het wel mooi 🙂

  • Lisanneleeft 19 oktober 2012 / 01:00

   Klopt! Daarom ook wel eens goed om te vermelden, ik ben geen supervrouw met altijd een enorme lach op haar gezicht 😛

   En dankjewel, dat is nog eens een goed compliment! 😀

 13. Ellen 18 oktober 2012 / 21:36

  Lieve lieve lisanne, ik ken je niet persoonlijk. Helemaal niet. Ik wil je alleen even zeggen dat je moet doen wat JIJ wilt. Als jij filmpjes over fibromyalgie wil maken, dan doe je dat, als je het niet meer wilt, dan doe je het niet. Dat is helemaal jouw keuze.

  Ik vind het heel tof en knap van je dat je mensen wilt helpen, je blog is een grote inspiratiebron voor veel mensen (met of zonder fibromyalgie).

  Heb je rust nodig? Neem die dan, je blog is misschien dan jouw werk, maar je moet ook aan je eigen gezondheid (en die van je familie) denken, dat gaat voor. Verder wil ik nog even zeggen dat ik je blog heel inspirerend vind, en jij volgens mij écht een topwijf bent!

  Liefs 🙂

 14. Milou 19 oktober 2012 / 18:18

  Ik vind dat je, ondanks je wat mindere dag(en), toch een hele positieve draai geeft aan deze post. Aan je blog moet je juist met plezier werken. Kost iets (te)veel energie, dan moet je het vooral niet doen. Je gezondheid gaat voor en dan kun je beter een post/filmpje maken waar je wél plezier aan beleeft!

  ps die meloen is echt geweldig! 😀

 15. Anouk 19 oktober 2012 / 23:22

  Als je de filmpjes niet wilt doen, moet je het niet doen. Jij moet wel blij worden van de dingen die je doet. En natuurlijk heeft iedereen zo zijn dagen die niet zo fijn zijn, helemaal logisch! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.