Persoonlijke update (School, werk & gezondheid)

Het is alweer een tijd geleden dat ik jullie een persoonlijke update gaf! Natuurlijk vertel ik af en toe wel iets in mijn fotodagboek elke week, maar dat is toch anders. Nu geef ik even goudeerlijk antwoord op de vraag: hoe gaat het? En ja, ik heb ook wel iets te vertellen!

School

Leuk is dat, dat ik weer kan vertellen hoe het met school gaat! Dat is alweer bijna 2 jaar geleden, haha.

Maar goed, ik ben nu begonnen met mijn MBA opleiding (moderne bedrijfsadministratie) journaalposten. Ik doe het thuis, aangezien de opleiding waarvoor ik me hier in de buurt had ingeschreven niet doorging wegens te weinig aanmeldingen. Dus… dan maar bij de LOI!

Hoe ik het tot nu toe vind? Best lastig. Mijn manier van denken is heel erg anders dan wat in de opleiding verwacht wordt. Ik probeer altijd alles te onthouden aan de hand van logische verbanden, terwijl deze studie uitgaat van regeltjes die je maar op moet volgen zonder ergens ook maar een verband te zien. Nu is het stomme dat die verbanden juist vrij makkelijk zijn (waarom leggen ze ze niet gewoon uit?!), maar die moet je nog wel zelf leggen. En daar heb ik heel erg veel moeite mee doordat ik me slecht kan concentreren op de tekst.

Dus… ben ik gewoon veel langer met iets bezig. Maar goed, ik denk dat het ook wel zal wennen! Tot nu toe vind ik het leuk, ik ben benieuwd naar wat er nog meer komen gaat. Ik vind het in elk geval heel erg leuk om weer te leren! Zoals jullie gisteren zagen is mijn eerste cijfer al binnen πŸ˜€

Werk

Zoals jullie misschien nog wel weten werk ik 3 middagen in de week, in totaal 10,5 uur. Normaal begon ik altijd om half 2, maar komende week ga ik een poging doen tot beginnen om half 11. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat gaat uitpakken, maar ik denk dat ik rekening moet houden met mijn lichaam en het rustig aan proberen te doen verder.

Stiekem hoop ik dat ik daarna ook kan opbouwen met mijn uren en proberen meer te werken… Maar dan loop ik alweer op de zaken vooruit, haha. Eerst dit maar eens proberen!

Gezondheid

Op dit moment gaat het voor het grootste deel goed met mijn gezondheid, hoewel ik natuurlijk even moet afwachten hoe het zal gaan met het vroeger opstaan. Verder is er alleen een ding waar het wat minder goed mee gaat. Ik twijfelde een beetje over het aan jullie vertellen, vooral voordat ik wist wat het was, want ik voelde me echt een weirdo, hehe.

Wat er mis is? Ik zal het proberen uit te leggen… Alles gaat langs me heen en ik kan me totaal niet meer concentreren, dat waren/zijn mijn klachten. Dat is nu al een tijd zo en ik dacht echt dat ik gek werd, maar ik had geen idee wat er dan zou kunnen zijn. (ik had het gesprek met mijn huisarts al gevoerd voordat ik er uberhaupt geweest was, dat kan blijkbaar als je er zo vaak bent geweest). Conclusie? Niet psychisch. Kom maar eens met die vage klachten van mij aan bij de huisarts, wedden dat hij je naar een psycholoog stuurt?

Nouja, die van mij dus niet. Die dacht aan chronische hyperventilatie (dat is verkeerd ademen maar heeft niets met de welbekende hyperventilatie aanvallen te maken). En ik denk dat hij gelijk heeft dus daar gaan we de komende tijd ook mee aan de slag bij mensendieck therapie!

Nog meer drukte dus, maar het is voor een goed doel. Deze 3 dingen zijn heel erg belangrijk voor mij, maar ik hoop dat ik ook gewoon dagelijks zal kunnen blijven bloggen. Maar als het eens iets minder is, dan weten jullie hoe het komt. Hopelijk is dat geen probleem! Gezellig, goed dat ik jullie weer bijgepraat heb (ik vind het wel een beetje gek zo hoor, haha).

DELEN:

43 reacties

 1. Kelly Caresse 10 maart 2013 / 07:53

  Wat fijn zo’n persoonlijke update, ik vind het fijn om neer van je te weten en vooral ook je eerlijkheid bewonder ik πŸ™‚ mba lijkt me wel een pittige opleiding maar wel heel nuttig. Ik had nooit gehoord van chronische hyperventilatie, hopelijk kan de mensendieck je goed daarmee helpen πŸ™‚

 2. Martina 10 maart 2013 / 08:07

  Soms is prioriteiten stellen lastig; je zou natuurlijk het liefste alles doen! Goed naar jezelf kijken en veel succes met je doelen πŸ™‚

 3. Ashleey 10 maart 2013 / 08:15

  Heel veel succes met je doelen!!! Wat ontzettend leuk om weer even echt zo meer over jou te lezen! Wat heb ik bewondering voor jou!

 4. Deborah 10 maart 2013 / 09:16

  Wat leuk dat je weer bent gaan studeren, en dat je nu die verbanden nog niet ziet geeft niet. Dat komt echt allemaal wel goed!
  Hoop dat door die therapie het beter zal gaan met je ademhaling!

 5. Monique 10 maart 2013 / 09:23

  Gaaf dat je bent gaan studeren, en ik hoop echt dat de opleiding je goed afgaat :)!

 6. Manja 10 maart 2013 / 09:24

  Heel veel mensen ademenen verkeerd, zoek maar eens op hartcoherentie. Ik vind het echt goed van je huisarts dat hij je doorstuurt! Verkeerd ademen kan uiteindelijk (dus als het chronisch is) voor veel klachten zorgen zelfs voor burnouts ed. Er is een boekje over geschreven dat heet, verademing. Erg interessant, zeker de moeite waard om te lezen! Succes met alles!

  • Lisanneleeft 10 maart 2013 / 10:48

   Hartcoherentie heb ik ook al eens gehad, maar dat hielp geen drol. Dat was niet echt gericht op het goed leren ademen (ik adem juist in rust verkeerd en ze konden me daar niet goed leren hoe ik het anders moest doen :P)
   Vond het ook super dat mijn huisarts zo goed luisterde en dit inderdaad zag!
   Ik zal eens kijken naar het boekje, heb eigenlijk nog helemaal geen research gedaan, hehe πŸ™‚ Dankje!

 7. Hester 10 maart 2013 / 09:27

  Wat vervelend dat je je niet zo goed kan concentreren! Dat is heel normaal voor de meesten, maar ook heel erg nodig dus als het dan opeens niet meer lukt is het wel zo fijn als er wat aan gedaan kan worden. Ik vind het echt heel knap van je dat je meer/vroeger wil gaan werken en weer aan de studie gaat!

 8. Nancy 10 maart 2013 / 09:59

  Hopen dat de therapie gaat helpen πŸ™‚ Fijn dat het verder goed met je gaat :D!

 9. Josephine 10 maart 2013 / 10:17

  Wow, ik ben juist het tegenovergestelde van jou. Ik vind verbanden juist moeilijk en heb liever regeltjes. Ruilen? Al mijn examens zijn namelijk met verbanden haha. Wat fijn dat jouw huisarts de vage klachten begrijpt, hopelijk is dat het wat het is, dan weet je tenminste wat het is in plaats van dat je het nog steeds niet weet. Succes met alles πŸ™‚

 10. kirsten 10 maart 2013 / 10:53

  Fijn om te lezen dat het over het algemeen goed met je gaat. Ook wel goed van je huisarts dat hij dacht dat het niet psychisch was maar iets anders. Hopelijk helpt de therapie!

 11. LounaBeauty 10 maart 2013 / 10:54

  Goed om te lezen dat het op school zijn gangetje gaat. Je cijfer bevestigd dat je keihard moet doorzetten πŸ™‚
  Ik hoop dat het met je gezondheid allemaal een betere kant op gaat. Je werkt er hard voor en zo’n verkeerde ademhaling is rot.

 12. Simone 10 maart 2013 / 11:08

  Ik vind het super goed van je dat je toch maar weer een opleiding bent gaan doen. Naar mijn mening is een te makkelijke opleiding ook niks aan, ik zoek altijd naar uitdagingen. Succes!

 13. Biancaa 10 maart 2013 / 11:15

  Fijn zo’n update. Ik moest een jaar geleden eigenlijk ook naar mensendieck (omdat het ook mindergoed met mij ging) maar ik ben nooit meer door hun gebeld, zal wel verkeerd zijn gecommuniceerd haha. Ik hoop dat de therapie gaat helpen!

 14. Kelly 10 maart 2013 / 11:20

  Gelukkig gaat het goed met je! Ik hoop dat je concentratie ook snel weer zal verbeteren!

 15. Bianca 10 maart 2013 / 11:32

  Erg vervelend de klachten, maar ik herken het.
  Mijn huisarts had me ook doorgestuurd naar fysiotherapie, omdat ze dacht dat ik chronische hyperventilatie had. Helaas heb ik er geen baad bij gehad.

  Ik neem aan dat je huisarts/internist/endocrinoloog naar de volgende vitamines en mineralen etc heeft gekeken:
  -Vitamine B12 minimaal 300nmol/l
  -Vitamine D minimaal 80nmol/l (hier heb ik erg veel baad bij gehad)
  -Schildklier
  TSH 0,4 – 3mU/l
  F(Vrij)T4 10 – 23pmol/l
  F(Vrij)T3 4 – 8pmol/l
  T3 1,35 – 2,60nmol/l
  -Magnesium minimaal 1,5 mmol/L(volgens WHO) Dit heeft mij ook erg geholpen.

  • Lisanneleeft 10 maart 2013 / 11:36

   Bedankt voor je uitgebreide comment Bianca, lief van je!
   Ik heb toevallig al een B12 tekort en een autoimmuunziekte aan mijn schildklier, dus daar wordt altijd wel naar gekeken (en aan ‘gewerkt’, hihi).
   De rest is ook allemaal goed!

   Dus… ik hooooop dat het bij mij wel echt aan de hyperventilatie ligt, hehe πŸ˜›

   • Bianca 10 maart 2013 / 11:59

    Dat zeiden ze tegen mij ook, totdat ik mijn bloedwaarden zelf onder ogen kreeg. Naar research en overleg met de specialisten, gaven ze zelf toe dat de Nederlandse Medische Wetenschap nog niet zo ver is. Dat ze achter lopen met World Health Organization. Zoek maar op oa Vitamin D en fibromyalgia. Magnesium en fibromyalgia dan krijg je best wel interessante onderzoeken;) Het kan geen kwaad om de bloedwaarden op te vragen en te vergelijken πŸ˜‰

    • Lisanneleeft 10 maart 2013 / 17:11

     Je wordt er inderdaad niet vrolijk van als je kijkt naar hoeveel artsen daar (geen) verstand van hebben! Gelukkig heb ik in de afgelopen 7 jaar wel iemand getroffen (kan je nagaan, 1 persoon :p) die dat allemaal uitgebreid heeft uitgeplozen bij mij. Magnesium helpt me niet, vitamine D is bijzonder hoog bij mij! πŸ™‚

     • Bianca 17 maart 2013 / 16:12

      Dat is mooi dat je iemand hebt gevonden die het helemaal heeft uitgezocht πŸ˜‰ Helaas moest/moet ik het helemaal zelf doen. Ik loop momenteel nog in de medische molen πŸ˜‰ Ik ben benieuwd of je een andere ademhaling methode leert, dan ik heb gehad. Als die heeft gewerkt ben ik erg benieuwd welke methode je hebt gehad;) Heel veel succes gewenst!

 16. Suzanne 10 maart 2013 / 11:53

  Wat fijn te horen dat het goed gaat met school en werk. Het zal wel even wennen zijn, met de studie al het nieuwe en met werk wat eerder het bed uit. Maar dat gaat je vast en zeker lukken. Ik ben heel erg benieuwd hoe het straks gaat met het ademhalen, als het helpt zal ik er ook eens naar kijken. Hou me op de hoogte! x

 17. Anouk 10 maart 2013 / 12:03

  Succes met de drie doelen, het lukt je vast wel!

 18. Jennifer 10 maart 2013 / 12:09

  Hyperventilatie is geen pretje, hopelijk gaat de therapie je helpen en gaat je concentratieprobleem over.

 19. Kimberly 10 maart 2013 / 12:31

  Fijn dat het goed gaat met school en werk! Ik probeer ook altijd verbanden te leggen als ik moet leren, maar soms gaat dat zo lastig! Ik hoop dat de therapie gaat werken, hou ons op de hoogte! Veel succes!

 20. Anne 10 maart 2013 / 14:59

  Heel erg leuk om te lezen en WAUW, wat een mooie foto!

 21. Wendy 10 maart 2013 / 15:34

  Fijn om te lezen dat het alsmaar beter gaat! Ik doe de opleiding Accountancy (HBO), dus als je eventueel vragen hebt mag je ze best stellen!

 22. Gerrianne 10 maart 2013 / 17:39

  Ah, zo’n studie zou vast wennen voor je zijn + je vroegere werktijden, haha. Niet leuk dat je iets hebt met hyperventilatie waarschijnlijk, maar oh my, wat is het goed dat de huisarts naar iets anders keek, dan psychisch. Dat doen er na mijn idee Γ©cht niet veel! Mijn ademhaling heeft ook een poosje verkeerd gezeten, maar ben d’r weer met therapie vanaf gekomen, gelukkig! Jij heel veel succes, zeg! Je komt er wel met school, werk en gezondheid! X

 23. Debbie 10 maart 2013 / 17:52

  Fijn te lezen dat het in het algemeen best goed met je gaat, lekker druk ben je en hoop voor je dat het goed gaat om s,morgens te gaan werken, en het daarna langzaam op te bouwen. Respect voor je wat je allemaal doet.

 24. Astrid 10 maart 2013 / 18:32

  Oef, MBA, succes! Het is het vrij lastig inderdaad.. Ik studeer bedrijfseconomie, en met het vak management accounting (het bedrijfseconomische deel van MBA) krijgen we soms stukken uit oude MBA tentamens van de Associatie als tentamens. :p
  Het boekhoudkundige deel van MBA ligt me wel veel beter. ^^

  • Lisanneleeft 10 maart 2013 / 19:31

   Ik doe eerst het boekhoudkundige deel van MBA, hopelijk ligt dat mij ook goed/beter, hihi!

 25. Annelies - Boekboetiek 10 maart 2013 / 19:04

  Ik heb ook last van chronische hyperventilatie. Ik heb heel veel gehad aan ademhalingskine en aan het boek Hyperventilatie Ontmaskerd en Hyperventilatie actief loslaten van Chris Lenaerts.

 26. Ilse 10 maart 2013 / 21:49

  Leuk om het weten, een leuke uitdaging lijkt me dat om weer een opleiding te starten. Veel succes met je werk en met je therapie. Hopelijk is dit het zodat het gauw weer opgelost kan worden en je daar geen last van hebt. πŸ™‚

 27. Lianne 11 maart 2013 / 10:25

  Zo’n update is is helemaal niet gek, Lisanne! Echt waar niet πŸ˜‰
  Heel, heel veel succes met alles hoor! Zal voor je duimen dat het lukt! πŸ˜€ (En je houdt ons wel op de hoogte he?)

 28. Kelly 11 maart 2013 / 10:29

  Wat goed dat je huisarts het zo serieus neemt! Ik heb CVS en een paar maanden geleden ben ik ook naar een Mensendieck therapeute verwezen omdat ik niet goed adem. Het scheelt echt! Ik ben ook minder moe nu πŸ™‚ Succes ermee!

 29. Zo simpel is dan geluk 11 maart 2013 / 12:27

  Heel veel succes met school en werk. En sterkte met je gezondheid. Ik hoop dat je de chronische hyperventilatie snel onder controle hebt!

 30. Miranda 11 maart 2013 / 12:32

  Ik vind zo update als dit hartsikke leuk en juist vanwege je eerlijkheid…. fijn dat het redelijk goed gaat op lichamelijk gebied… heel veel succes met je studie! , ik heb mijn thuisstudie even op laag pitje gezet, kan me nu niet concentreren en ben te druk, dus dan word het alleen maar frusterend..

 31. Lifesplash 11 maart 2013 / 13:01

  Zo fijn om zo’n artikeltje te lezen! Je bent een powerwoman baby! Veel succes met je studie, ik hoop echt dat het je lukt want ik gun het je. Daarnaast hoop ik dat je werk ook weer wat meer kunt doen (maar teveel is ook slecht) en dat je gezondheid ook wat beter gaat. Ik vind zowel verbanden als regeltjes vaak wel chill, haha. Ligt aan bij welk vak, sommige vakken zijn verbanden makkelijker (wiskunde) dan andere (geschiedenis). :p

 32. annouska 18 maart 2013 / 21:56

  Poeh dat zijn wel wat dingen die je van je vraagt. Studeren, meer werken en dan ook nog therapie. Respect en ik hoop dat het goed uitpakt komende tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.