Mijn mening over de nieuwe Philips Wake-up Light!

Zoals beloofd, de review van de Philips Wake-up Light! Ik wil niet te veel meteen verklappen, maar och… wat is dit ding geweldig!

wake-up-light

Wat is een Philips Wake-up Light?

Een Philips Wake-up Light is een wekker. Je wordt alleen niet gewekt door middel van geluid, zoals bij de meeste wekkers, maar licht speelt een ontzettend grote rol.

Wanneer je in slaap wil vallen stel je in wanneer je gewekt wilt worden. Vervolgens kun je het licht langzaam uit laten gaan. Hierbij wordt een natuurlijke zonsondergang nagebootst. Je kunt deze instellen op 5 minuten (fijn voor als je meteen wilt slapen) tot een uur (fijn als je lekker wilt lezen om slaperig te worden). Ja, dit werkt voor mij heel erg prettig!

Een half uur voordat je gewekt wilt worden gaat de lamp langzaam aan en wordt een zonsopgang nagebootst. Wanneer het tijd is om op te staan is je hele kamer verlicht en gaat de wekker af, een geluid dat je ook zelf kunt instellen. Het is heerlijk om wakker te worden en een compleet verlichte kamer te hebben. Vaak word ik door mijn niet zo diepe slaap alleen van het licht al wakker. En het licht zorgt ervoor dat ik me minder snel omdraai en nog even blijf liggen, het licht is immers toch al aan!

En ja, thats it! Dat is hoe deze wekker werkt.

wake-up-light-2

De wekker zet je dus op je nachtkastje met de voorkant richting je bed. Zo schijnt het licht precies in je gezicht! Oja… mooi is ie he?

Verder doet hij dus ook zijn werk perfect als nachtlampje! Je kan kiezen voor ontzettend fel licht, maar ook een heel klein beetje licht. Precies waar je op dat moment zin in hebt!

wake-up-light-3

Het model dat ik heb (HF3550) wordt volledig bestuurd via een iPhone app. ‘s Nachts zet je je telefoon op de standaard en stel je al je voorkeuren in. En slapen maar! Terwijl je slaapt wordt je iPhone opgeladen.

In de app kun je overigens ook je statistieken terugzien, dus wanneer je hoe lang geslapen hebt. Dat vind ik zelf niet zo heel boeiend, maar misschien denken andere mensen daar anders over!

wake-up-light-4

Een voordeel van de wekker vind ik absoluut de vormgeving. Misschien heb je het oude model weleens gezien? Deze vind ik veel mooier!

De prijs van deze Philips Wake-up Light (model HF3550) is 179,00 euro. Verder zijn er nog twee andere modellen in deze serie, de prijzen daarvan liggen iets lager. De HF3510 kost 119,00 en de  HF3520 139,00. Deze laatste twee modellen bestuur je niet met een iPhone, maar gewoon via de Wake-up Light zelf.

Laat duidelijk zijn dat ik fan ben! Ik weet zeker dat ik hierdoor veel beter in slaap kom. Voor het wakker worden helpt hij ook goed, wat ik vooral heerlijk vind is de grote hoeveelheid licht als je wakker wordt. Dan heb je meteen het gevoel dat het dag is! Dat is natuurlijk extra fijn als het buiten nog donker is ‘s ochtends. Ja, deze Wake-up Light heeft mij ontzettend geholpen.

Nu heb ik een review exemplaar dat gewoon weer terug gestuurd gaat worden, dus ik moet gaan kijken welke versie ik graag wil kopen! Hebben jullie ooit weleens een Wake-up Light geprobeerd?

Wil je ook graag een wake-up light? Hier op Bol.com zijn veel verschillende soorten te vinden!

54 reacties

 1. Ashleey 8 januari 2013 / 07:25

  Het ziet er echt heel gaaf uit en ik kon ze wel, maar niet de Iphone versie zegmaar. Alleen ik laat hem wel liggen vanwege de prijs!

 2. Ingeborg 8 januari 2013 / 07:39

  Ik kende het wel maar weet niet of et iets voor mij is. Ik vind het juist fijn als mn kamer donker is als ik wakker word. Anders ben ik gelijk chagrijnig haha

 3. Hannelore 8 januari 2013 / 08:32

  Ik wil deze al zo lang hebben, het oude model ziet er inderdaad niet uit, deze ziet er echt heel leuk uit.

  • Lisanneleeft 8 januari 2013 / 11:15

   Hehe, het is natuurlijk gewoon een electronisch apparaat, dan logisch dat ze niet zo op het design gelet hebben. Maar wel heel erg fijn dat ze dat bij deze wel gedaan hebben 😀

 4. Kimberley 8 januari 2013 / 08:37

  Wat fijn. Het lijkt me eigenlijk wel iets voor mij, aangezien ik een moeilijke slaper ben. Ik kom moeilijk in slaap en ‘s ochtends eenmaal wakker, kan ik moeilijk goed wakker worden. Even sparen dus.

 5. Irene 8 januari 2013 / 08:44

  Toevallig heeft mijn vader er één gekocht een paar weken terug en volgens mij bevalt ie nog steeds heel erg goed! Hij zat erover na te denken ook een voor m’n zussen en mij te kopen, dus daar hoop ik op haha 😀 Het lijkt me gewoon heel fijn en relaxed, vooral bij het wakker worden.

 6. Femke 8 januari 2013 / 08:45

  Ik heb al een hele tijd een wake-up light en dus een ouder model. De vormgeving van deze vind ik inderdaad veel mooier! Maar oh.. wat is zo’n ding fijn hè! Bevalt mij ook al jaren heel goed!

 7. Milou 8 januari 2013 / 09:16

  Superhandig dat dat gewoon met de iPhone kan! Nou, dit lijkt me wel wat!

 8. Yara 8 januari 2013 / 09:19

  Ik wil hem ontzettend graag hebben maar de prijs houdt mij een beetje tegen… Haha!

 9. Danielle 8 januari 2013 / 09:26

  Wauw hij is echt heel mooi ik wil hem ook wel graag. Jammer van de prijs, maar zo was die vorige uit.

 10. Deborah 8 januari 2013 / 09:29

  Ik heb zelf ook een wakeup wekker alleen een andere variant! Maar dat ding is ook zeker een aanrader! Ik wordt er zelfs minder humeurig wakker van.

 11. Simone 8 januari 2013 / 09:46

  Ik heb zelf al een paar jaar een wake-up light. Al geef ik toe dat ik hem nu niet meer als wekker gebruik. Dat was omdat hij al een half uur voor wektijd aanging met licht en daar werd ik al wakker van. Misschien toch maar weer eens proberen 🙂

 12. Jet 8 januari 2013 / 09:55

  Ik wil deze graag ook hebben! Als het buiten licht is kom ik gewoon veel sneller mijn bed uit, met deze donkere dagen draai ik me vaak nog even om waardoor ik vaak te laat kom 🙁

 13. Aleida 8 januari 2013 / 10:15

  Ik heb er een! Welliswaar een simpel model waar je geen IPhone aan kan hangen, maar het is echt zo heerlijk wakker worden. In de zomer ben je in het begin echter wel wakker zodra het licht is, dat is dan wel weer jammer

 14. MySuperSweetLife 8 januari 2013 / 10:33

  Nog nooit geprobeerd, ik dacht altijd dat het onzin was maar het klinkt toch wel goed!
  Liefs

 15. Esmée 8 januari 2013 / 10:51

  Ik zou hem zelf ook wel willen hebben maar wat mij tegenhoudt is toch echt de prijs. En goedkopere (andere na-maak lampen, van andere merken) hebben niet zo een goede kwaliteit en werken niet zo goed, voor zover ik gelezen heb. Ik houdt het toch maar fijn bij mijn wekkerradio & telefoon die mij wekken ‘s morgens en dan maar zonder licht. Haha!
  Wel een goede review trouwens.
  Liefs, Esmée

  • Lisanneleeft 8 januari 2013 / 11:18

   Ik heb ook eens naar de namaak exemplaren gekeken, maar inderdaad zitten daar wel veel meer nadelen aan!

 16. Miranda 8 januari 2013 / 10:54

  Het klinkt wel heel erg goed, en vind het erg mooi eruit zien, zeker met je iphone ernaast.. maar voor mij zou het niet werken… ik slaap soms zo diep, dat ik het niet eens merk als de kinderen de lamp aan doen, ook al wisselt dit natuurlijk, alf fm patient ken ik ook de niet in slaap kunnen komen, veel wakker periodes….

 17. Laura 8 januari 2013 / 11:02

  Een vriendin van mij heeft deze ook (voordeel van ouders die bij Philips werken) en ze vind ‘m super! Ze wordt helemaal rustig wakker, haha. Ik schrik altijd uit mijn slaap door mijn keiharde muziek die uit mijn telefoon knalt.

 18. Renate 8 januari 2013 / 11:11

  Hij is echt heel mooi vormgegeven! Ik hoor van iedereen die ‘m heeft dat dit echt een aanrader is 🙂

 19. LounaBeauty 8 januari 2013 / 11:13

  Nice ding!!! Zou hem wel willen hebben, maar wel een beetje prijzig. Daarom zou ik hem toch overslaan, want dat bedrag heb ik er niet voor over. HUP gewoon je gordijnen opengooien. Beetje lastig met die donkere dagen… Moet je eerlijk zeggen ik heb naast mijn bed een lampje staan. Die zet ik altijd aan en dan moet ik er verplicht inkijken. BAH haha. Maar ben wel wakker. 🙂

 20. Ise 8 januari 2013 / 11:21

  Ik heb nog het oude lelijke model en voor zover ik weet kan die niet ‘s avonds het licht voor het slapen gaan instellen (ga ik wel even uitzoeken zo!) maar het werkt wel heel fijn vind ik 🙂

 21. Alyssa 8 januari 2013 / 11:48

  Wauw dat klinkt zo gaaf! Ik wil er echt snel eens eentje uitproberen.

 22. Roxanne 8 januari 2013 / 12:28

  Ik heb zelf het oude model. Na het reviewen mocht ik hem met 50 euro korting kopen en ik was er zo enthousiast over dat ik dit gedaan heb!

 23. Sylvia 8 januari 2013 / 12:38

  Heb het nog nooit geprobeerd, maar hoor er goede dingen over. Helaas past het niet in mijn studentenbudget 😉

 24. Wendy 8 januari 2013 / 13:02

  Nog nooit geprobeerd, maar ik denk wel dat ik er baat bij zou hebben. Ik ben in de zomer namelijk altijd vroeg wakker. Rond 7 uur soms. Nu is het ‘s ochtends nog donker en lig ik soms wel tot 10/11 uur te slapen. Zo zonde van mijn dag. 🙁

 25. Rosa 8 januari 2013 / 13:15

  Wat leuk dat je de kans hebt gehad deze uit te proberen! Vind het heerlijk klinken zoals je het beschrijft. Vooral dat er ook een inslaap-modus op staat, ideaal voor mij aangezien ik een moeilijke inslaper ben en altijd in bed nog wat lees oid. Maar voor mij is 179 op dit moment echt te veel geld…
  Ik heb trouwens nog wel een vraag, wat vond je van de toon van de kleur? Was het een mooi warm licht, niet te fel?

 26. Lenneke 8 januari 2013 / 13:55

  Dit ding wil ik al heel lang zo graag! Maar het is echt een rib uit mijn lijf. En ik weet niet of het voor mij zal werken… Hm… Fijn artikel wel!

 27. Janna Kooistra 8 januari 2013 / 14:05

  Wauw, wat een gaaf ding. Ook super handig dat je Iphone meteen wordt opgeladen. Helaas houdt de prijs me tegen 🙁

 28. Kelly 8 januari 2013 / 15:03

  Dit klinkt heel goed. Ik wil er misschien ook wel 1.

 29. annouska 8 januari 2013 / 15:46

  Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik ben al heel erg lang fan van deze lamp. Maar helaas nog geen geld kunnen vrij maken, hopelijk lukt mij dat deze zomer wel..

 30. Anne 8 januari 2013 / 15:56

  Wauw, wat een handige uitvinding! Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Het zou echt iets voor mij zijn, maar ik vind de prijs wel een beetje hoog.

 31. Tamarah 8 januari 2013 / 16:42

  Wauw! Ziet er mooi uit zeg! In deze donkere dagen is het heerlijk om met licht wakker te worden! Fijn dat je er baat bij hebt!

  Wij hebben ook een Philips wakeup light gehad (wel een ouder model). Maar mijn vriend vond het niets en heeft uiteindelijk besloten het te verkopen. Ik vond het wel jammer maar ja als je samenwoont moeten er soms concessies gedaan worden.. 🙂 dus ik word nu wakker met de radio van mijn oude HEMA wekker :).

 32. Hester 8 januari 2013 / 16:56

  Ohhh dit lijkt me echt fijn! Gewoon een soort van zomer nabootsen met dat licht, heerlijk!
  Wel vervelend dat je ‘m weer terug moet sturen, haha, ik moest wel lachen toen ik dat las ^^

 33. Ilse 8 januari 2013 / 17:15

  Hij klinkt goed zeg, nu maar weer eens doorsparen.

 34. Anouk 8 januari 2013 / 17:23

  Dat klinkt inderdaad heel leuk, werkt het ook met een Android app? Voor mij zit het er niet in binnenkort, wij zullen het moeten doen met mobieltjes en een wekkerradio!

 35. Biancaa 8 januari 2013 / 20:14

  Ziet er inderdaad mooi uit, ik zou hem zelf ook wel willen alleen ben ik bang dat ik er niet echt wakker van word haha.

 36. Michelle 8 januari 2013 / 20:31

  Erg mooi! Jammer dat ‘ie zo duur is, want ik zou ‘m heeel graag willen hebben hihi. Liefs

 37. Lianne 8 januari 2013 / 20:53

  Lijkt me helemaal niet fijn omdat ik van elk kleine lichtje al wakker wordt en dan ben ik dus al standaard een half uur eerder wakker :p

 38. Dina 8 januari 2013 / 23:36

  Ik heb ook een wake up light. Niks is lekkerder wakker worden in de winter dan met dat apparaat. Heerlijk.

 39. Olga 9 januari 2013 / 02:28

  Ik zweer op dit moment nog gewoon bij het dragen van oordoppen en een slaapmasker, werkt ook prima. Ik hou niet zo van licht in mijn kamer namelijk 😉

 40. Dave 9 januari 2013 / 07:50

  Geeft ie echt veel licht dan? Want ik stel me dan voor dat als ik met mijn rug er naar lig dat ik dan niet wakker zou liggen. Of deels warm onder het dekbed gekropen. En je slaapt toch met je ogen dicht, dan zie je toch geen licht? Ik heb er nog steeds mijn twijfels bij om één te kopen want het is wel een flinke hap geld.

 41. Anne 9 januari 2013 / 08:53

  Lijkt me ook wel wat… Alleen dan niet de iPhone versie. Scheelt ook weer een paar tientjes zie ik. Zou ‘m wel graag eerst willen uitproberen, straks werkt het voor mij helemaal niet. 😉

 42. Kimberly 9 januari 2013 / 13:52

  Ik vind hem er echt mooi uitzien! Een hele verbetering in vergelijking met die andere.

 43. Jildou 9 januari 2013 / 16:02

  Hij is echt heel mooi, maar dat het dan weer perse voor een iphone is dat vind ik dan wel weer een beetje jammer

 44. Jolien 9 januari 2013 / 22:44

  Jammer dat het zo duur is, want het lijkt me een heel fijn ding!

 45. Denise 9 januari 2013 / 22:53

  Lijkt me een geweldig ding!
  Leuk omschreven ook.

 46. Cindy 13 januari 2013 / 20:57

  Ermee in slaap vallen!! Dat wil ik ook wel, ik zit nu aan de slaapthee, of hoe je het ook wilt noemen! Maar ik heb een wake-up light die nog van prima kwaliteit is, wel al 6 jaar oud ofzo.. Maar ik vind het nog steeds heerlijk om met de golven van de zee wakker te worden, heb minder last van een ochtendhumeur..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.