Pinsparen met ABN AMRO

Dit is een advertorial

Hoe fijn is het als je een laptop kunt kopen als de jouwe kapot is? Of als je zin hebt om jezelf te verwennen, als dat nodig is of als je dat verdiend hebt? Helaas laat ons banksaldo dit niet altijd toe. Soms is het moeilijk om geld opzij te zetten. Zelf besteed ik om eerlijk te zijn weinig moeite aan het opzij zetten van geld, dat is een beetje luiigheid, geef ik eerlijk toe. ABN Amro heeft daar echt iets heel slims op bedacht!

Hoe werkt het?

Het idee is dat je onopgemerkt, zonder dat je er moeite voor doet, veel spaart. Elke keer dat je een bedrag pint, gaat er iets naar je spaarrekening. Dus als je voor 100 euro pint en je hebt het op 5 procent staan, dan gaat er 5 euro naar je spaarrekening. Zo gebeurt dat bij elke keer dat je pint. Dat is super makkelijk, zo hoef je nooit na te denken over hoeveel geld je een bepaalde maand over maakt naar je spaarrekening!

Je kan ook een maximaal bedrag per dag instellen. Als je bijvoorbeeld een grote uitgave doet, laten we zeggen een laptop van 1000 euro en je hebt het sparen op 10% staan. Dan wil je misschien geen 100 euro naar je spaarrekening over laten boeken, je hebt immers het geld dat je nog over hebt op je bankrekening hard nodig de rest van de maand! Hierop is dus een maximum in te stellen, dat stukje controle is wel zo fijn!

Pinsparen doe je letterlijk elke keer dat je pint. Bij de bakker, de supermarkt, de H&M en zelfs bij de flappentap. Vrijwel elke keer als je iets uitgeeft zorgt het pinsparen er automatisch voor dat je ook wat spaart!

Je kunt zelf kiezen op welk percentage je dit instelt, 1%, 5% of 10% behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast hoef je niet bang te zijn om rood te staan op je bankrekening, als dit het geval is schrijft hij automatisch geen bedragen meer over naar je spaarrekening.

Op deze manier hoef je geen moeite meer te nemen om elke maand een bedrag over te maken. En zo zorg je er vanzelf voor dat je niet zo veel uitgeeft dat je niet meer kunt sparen! Ik vind dit het heel erg slim bedacht eigenlijk! Voor meer informatie over pinsparen kun je hier op de ABN Amro site kijken. Hoe spaar jij? Boek je elke maand handmatig een bedrag over naar je spaarrekening, afhankelijk van je saldo? Of heb je een ingepland vast bedrag, hoe doe jij dat?

8 reacties

 1. Anneke 18 augustus 2012 / 16:15

  Lijkt me niet zo handig, maar ik spaar sowieso elke maand al een vast bedrag. Ik vind sparen gelukkig niet zo moeilijk.

 2. Dave 18 augustus 2012 / 17:51

  Oh neen dit vind ik zelf helemaal niks. Dan kies je zelf niet wat je kunt sparen en je rekening gaat zo ‘leeg’ zonder dat je er zelf controle over hebt?
  Ik weet op een maand ongeveer wat ik op doe en voor mijn loon gestort wordt schrijf ik het resterende bedrag over. Dit kan per maand variëren van 100 tot 1000 euro…

 3. Irene 18 augustus 2012 / 19:31

  Ok dit is dus iets voor mij 😛 Ik vind het moeilijk om te sparen en om telkens een bedrag over te schrijven naar m’n spaarrekening, want ik wil gewoon lekker shoppuhh! Met deze methode gaat sparen vrijwel onopgemerkt en dat lijkt me echt fijn! Maar uiteindelijk moet ik het wel leren om op de normale manier te sparen vind ik. 🙂

 4. Harmke 18 augustus 2012 / 23:13

  Dit lijkt mij echt handig. Al ga ik na de vakantie eerst zelf proberen te sparen. Maar als dat niet lukt, is dit zeker een optie!

 5. Madelon 19 augustus 2012 / 11:14

  Heel handig. Hopelijk komt de Rabo ook snel met zoiets :).

 6. Hester 19 augustus 2012 / 12:46

  Ik geef nu nog bijna niks uit eigenlijk, lekker handig dus :’)

 7. Roxanne 20 augustus 2012 / 11:36

  Ik vond dit wel een handig idee ja. Zelf heb ik geen rekening bij de ABN, maar mijn vriend wel en dat is echt zo’n pinner. Het geld vliegt soms de bankrekening af. Daarom heb ik hem dit ook in laten stellen, want volgens mij gaat hij die kleine beetjes niet missen, maar kleine beetjes zorgen uiteindelijk wel voor een groter geheel. Zelf spaar ik een klein bedrag per maand, dat maak ik handmatig over op het moment dat mijn geld gestort is. Als ik een keer een meevaller heb, maak ik wat meer over, zodat ik dat later weer kan gebruiken voor iets nuttigs of leuks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.