Pretshoppen bij IKEA: De verlanglijst

Er zijn twee manieren waarop je de IKEA binnen kan lopen:

 1. Je hebt iets nodig dus dat ga je kopen
 2. Je gaat pretshoppen

In beide gevallen kom je met meer thuis dan dan gepland. Meestal dan he. Goed, ik wilde heel erg graag naar de IKEA, want we moeten weer het hele land door crossen, het is ook zo zonde om dan naar de dokter te gaan en meteen weer naar huis. Dan moet je gebruik maken van het feit dat je al zo’n ontzettende tocht hebt gemaakt. Dus wat doe je dan? Dan ga je naar de Primark! En wat doe je als je kort geleden nog bij de Primark bent geweest? Dan ga je naar de IKEA! Ik heb een verlanglijst gemaakt met allemaal dingen die ik heel hard nodig heb.

doe-mij-maar-een-ikeaatje

pretshoppen-bij-ikea

FOTO € 9.99 – VANADIN € 19.95 – FILLSTA € 19.95

Een hanglamp voor in de slaapkamer

In onze slaapkamer hangt nog steeds een lampje van de vorige bewoners. Niet dat dat erg is, maar ik vind hem niet zo heel erg leuk. Dus ik wil nog altijd een nieuwe, eentje die wel leuk is! Ik denk dat de middelste hierboven favoriet is voor bij ons in de slaapkamer.

kussentjesfeest

ÅKERKULLA € 4.99 – MALIN FRANSAR € 12.95 – GURLI € 3.49 – GULÖRT € 4.99

Kussentjesfeest op de bank

Ik wil heel graag leuke kussentjes op de bank. Neutrale die overal bij passen en een paar vrolijke. Dat je ernaar kijkt en dat je dan blij wordt (drie keer raden welke ik het liefste mee zou nemen van hierboven als we het daarover hebben? Hihi). Dus, ik ga kussentjes kijken!

vrolijke-bloemen-en-planten

Vrolijke bloemen (het liefst zo veel mogelijk)

Ik hoop met een hele lading bloemen en plantjes thuis te komen. Omdat ik daar zo vrolijk van word!

twee-lack-tafels

Lack lack lack

Voor mijn plekje bij mijn lampen op zolder mis ik echt een tafeltje! Ten eerste zodat ik hier foto’s op kan maken, maar ook zodat ik daar mijn laptop en camera op kan zetten als ik ga filmen! En ook nog misschien om de spullen op te zetten als ik een shoplog doe. Nouja, ik heb gewoon een tafeltje nodig! Ik ben er nog niet helemaal uit welke het wordt, maar ik denk dat ik voor een van deze twee hierboven ga (of… allebei?!)

vaasjes-en-nepbloempjes

Honderdduizend vaasjes en (nep)bloempjes

Dat kijken op de website van IKEA is echt niet goed joh. Ik heb nu oneindig veel nepbloempjes en leuke vaasjes gezien. Ze zijn zo heerlijk vrolijk voor de lente! Ok, ik kan mezelf prima bedwingen, maar als het om dit soort spulletjes gaat is het jammer dat het dichtstbijzijnde filiaal zo ver weg is (minimaal een uur rijden). Het lijkt me heerlijk om regelmatig lekker tussen al die fijne prulletjes te neuzen, haha.

dingen-die-vet-leuk-zijn-maar-die-ik-niet-ga-kopen

Wat ik in elk geval niet ga kopen

De rest van de IKEA. Ik blijf bij IKEA altijd bij heel veel dingen staan en dan zeg ik: ‘ooooh dit is vet cool!!!’ Maar dan heb ik het niet nodig dus dan koop ik het niet. Denk aan een coole vrolijke plaat voor op de muur, een tafel speciaal voor op een balkon (maar 20 euro!) en een stoere dip dye bestekset met pastelkleuren voor 12 euro. En de complete papierafdeling.

Ik heb me kostelijk vermaakt met het maken van dit blogje, dat snap je denk ik wel, haha. Misschien had ik er ook nog geurkaarsen bij moeten zetten… wat koop jij graag als je bij IKEA bent?

DELEN:

35 reacties

 1. Healthy Mommy 4 maart 2014 / 06:14

  Leuk Ikea.. Alleen altijd ZO druk. Normaal vind ik dat geen probleem maar nu ik 31 weken zwanger ben kan je mij beter niet als klant hebben in de Ikea. Voor niemand leuk 😉 Heb wel heeeel veel zin om daar weer een keer heen te gaan; guilty pleasure; softijsje stiekem toch nog een keer bijvullen. Ik ben een klein kind. Haha!

  • Carina 4 maart 2014 / 09:18

   Dat softijsje bijvullen kan al ruim een jaar niet meer. Je hebt een muntje nodig voor het ijs-apparaat! Wel beter want nu is het een stuk hygienischer.

   Ik kwam vroeger bijna elk weekend bij de Ikea om te snuffelen, wonen ook vrij dichtbij dus dat is fijn 🙂

 2. Martina 4 maart 2014 / 06:19

  Ik kan altijd wel iets vinden bij de Ikea wat ik echt “nodig” heb 🙂

 3. Jess 4 maart 2014 / 06:50

  Fijne lijst zeg. Ik ben dol op Ikea en de XL winkel is ook nog eens 10 minuten rijden bij mij vandaan. Slecht haha! Die rechterlamp hebben wij ook op de kamer van mijn zoontje. Net als een wit Lack tafeltje in de woonkamer. I like!

 4. Lidewij 4 maart 2014 / 06:53

  Haha, wat grappig! Ik zie ook altijd van alles van Ikea dat ik echt nodig heb 😀 vooral geurkaarsen, maar ook opbergsystemen, kussens, inpakpapier en eten 😉

 5. Hannah 4 maart 2014 / 07:03

  Ikea is leeeeeeeeeuk! Dat balkontafeltje lijkt me serieus heel handig haha. 🙂

 6. Petra 4 maart 2014 / 07:10

  Ik ga alleen naar de Ikea als ik echt iets nodig heb en met manlief, dat is beter voor de portemonnee. Momenteel is de kinderafdeling hier favoriet.

 7. Kelly Caresse 4 maart 2014 / 07:12

  Ik ben dol op ikea en met dit artikel maak je me helemaak enthousiast om weer te gaan. We gaan over een maand verhuizen dus het begint dan ook te kriebelen om de ikea weer op te zoeken. Wat een leuke kleurrijke items zie ik, daar ben ik dol op!

 8. Frauke 4 maart 2014 / 07:13

  Ah zo typisch he! Ik moet Ikea echt vermijden wegens dat pretshoppen haha. Leuke wishlist, het zijn ook typisch de dingen die ik bij Ikea zou halen. Met name dan kussens en bloemetjes/vaasjes – too addictive :).

 9. MySimplySpecial 4 maart 2014 / 07:37

  Wat een leuke post! Volgens mij komt iedereen altijd met meer de Ikea uit dan ze van plan waren te kopen. Oeps! Ik vind het in elk geval een heerlijke winkel!

 10. Manon 4 maart 2014 / 07:56

  Leuk artikel Lisanne! Je hebt allemaal hele leuke dingetjes uitgezocht 😀 Vooral al die accessoires vind ik geweldig.

 11. Aukje 4 maart 2014 / 08:20

  Uit zelfbescherming kom ik niet vaak meer bij Ikea. Ik kom ook altijd met teveel thuis. Daarom gaat manlief met een lijstje naar Ikea en komt terug met precies dat wat op het lijstje staat.

  Maar in jouw lijstje hierboven zie ik al weer een hoop leuke dingen! Dan krijg ik spontaan zin om toch te gaan shoppen 🙂

 12. Dionne 4 maart 2014 / 08:24

  Oeeh, er staan echt heel veel leuke dingen tussen!

 13. Lauriëtte 4 maart 2014 / 08:28

  Wauw dat is een flinke lijst met leuke spulletjes! Ben benieuwd wat je allemaal gaat kopen! Veel plezier vandaag!

 14. Svenja 4 maart 2014 / 08:36

  Erg leuke items, ik vind de rechterlamp van Ikea heel mooi!

 15. Stella 4 maart 2014 / 09:00

  Ik kende de benaming nog niet, maar bij deze ben ik dan een echte pretshopper! Ik vind de accessoires van de Ikea altijd erg leuk; zoals de plantjes en kaarsjes en kussentjes! Ik ga helaas niet vaak naar de Ikea! ): Liefs, Stella.

 16. Susanne 4 maart 2014 / 09:17

  Haha ik herken het! Maar zelf al heb je echt iets nodig en ga je speciaal daarvoor naar de Ikea kom je altijd nog terug met dingen die je niet écht nodig had, maar toch wel een beetje kon gebruiken. Haha. Half pretshoppen alsnog. Vaak heb ik dan ook iets in m’n hand wat ik niet nodig heb en denk ik op het einde ‘Nee susan, je hebt het niet nodig en het is toch weer 10 euro, leg maar terug’. Dan ben ik weewr even bij zinnen :P. Maar het is ook zo leuk allemaal! Ik vind het vaak jammer dat je met veel dingen (glazen, kopjes, placemats etc) nog best lang doet en dus niet vaak wat nieuws hoeft te kopen.

 17. Elize 4 maart 2014 / 09:45

  Van de rechterlamp heeft m’n vriend er net twee voor een prikkie tweede hands overgekocht. Ideaal! En ze zijn vooral als ze aanstaan erg leuk 🙂
  Enneh, die balkontafel ga ik even aan hem tippen! Was ie nog naar op zoek haha!
  Je ziet het, nu mijn huis al helemaal vol staat ‘help’ ik iemand die nog een leeg huis heeft graag aan nieuwe spullen, haha! 😛

 18. Geertje 4 maart 2014 / 10:00

  Wat een gezellige spulletjes… heerlijke vrolijk! Ik koop vaak kookspulletjes en gezellige accessoires voor in huis…

 19. Simone 4 maart 2014 / 10:05

  Ik ben groot Ikea fan. Bijna alles in huis komt daar vandaan. Dat is dan ook wel zo’n beetje de eerste winkel waar ik heen ga als ik iets nodig heb voor in huis.

 20. Tiff - The Little Cinephile 4 maart 2014 / 10:27

  ik begin altijd met kopen wat ik nodig heb en daarna word het toch echt onbedoeld pret shoppen :’) Het is ook moeilijk om hard door te lopen langs al die leuke spulletjes haha

 21. Stephanie 4 maart 2014 / 11:03

  Wat een super leuke dingen allemaal zeg! Ik wordt hier heel hebberig van, mijn huisje kan nog wel wat aankleding gebruiken dus ga snel eens op de website kijken.

 22. Manon 4 maart 2014 / 11:16

  Ik moet echt weer eens een keer naar de Ikea wat een leuke dingen zeg!!

 23. lapurevie 4 maart 2014 / 12:49

  Haha, dit staat ook wel op mijn to do lijstje, ik hou van de IKEA!

 24. Pauline 4 maart 2014 / 14:21

  Die flesjes-vaasjes <3
  Het scheelt voor mij dat ik mijn studentenkamer niet vol kan bouwen met accessoires, anders zou ik ook echt iedere keer te veel meenemen!

 25. Mandy 4 maart 2014 / 14:54

  Ik heb de hanglamp ook op mijn ikea lijstje staan! Hij is super leuk. Ik ga zaterdag een kijkje nemen. Hopelijk kan ik me inhouden hihi.

 26. Ilse 4 maart 2014 / 15:59

  Dat kussen met die uilen!! <3 Maar goed dat ik vorige week al naar de IKEA was om m'n MOPPE-ladekastje op te halen. Ik heb al teveel geld uit gegeven deze maand. En het is pas de vierde… xD

 27. Geanne 4 maart 2014 / 16:47

  Ja, pretshoppen is het leukste! Ik ga binnenkort ook weer even naar Ikea. Want die ontbijtjes zijn ook wel erg leuk voorafgaand aan het shoppen! En de geurkaarsen ontbreken inderdaad. Eigenlijk horen die er wel bij hoor! 😉

 28. Tiffany 4 maart 2014 / 17:33

  Ik vind de derde lamp heel leuk! Ziet er zo’n designerstuk uit, erg mooi. Haha, doorheen heel dit artikel was ik aan het denken: en waar blijven de geurkaarsen dan? Ze hebben eentje perfect voor de lente Lisanne, met mandarijntjes-achtige geur. Zeker meenemen als je die lekker vindt!

 29. Fleur 4 maart 2014 / 17:56

  De ikea is geweldig en blijft steeds leuke dingen in hun assortiment hebben!

 30. Miranda 4 maart 2014 / 19:36

  Ik kom eigenlijk nooit bij de ikea, maar heb wel tafeltjes ervan gehad. Ook mijn witte vakkenkast in mijn oude huis kwam er vandaan. ( kocht ik over van iemand)

 31. Michelle 4 maart 2014 / 23:22

  Zwaar balen dat het voor ons als Nieuwediepers zo’n eind weg is! Ik kom er graag om een nieuwe Billy te kopen of handige kleine dingen zoals rietjes (perfecte maat) en de diepvrieszakjes.

 32. LNNK 5 maart 2014 / 15:59

  Vreselijk herkenbaar. Ik neem altijd meer mee dan nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.