Q&A Persoonlijk #2

Onlangs beantwoordde ik jullie eerste persoonlijke vragen in dit blogje. Nu is het tweede deel aan de beurt en dan zijn alle vragen beantwoord. Vragen over studies die ik nog zou willen volgen, of ik fulltime zou willen werken en wat mijn lievelingsfilm is. Je leest het in dit blogje!

Mijn vraag: Als je 1 dag alles mag doen wat je altijd al hebt willen doen, wat zou je dan allemaal doen?

Even denken hoor… iets met sport denk ik! Surfen op een vakantie? Of misschien gewoon lekker een lang stuk hardlopen?

Als je één ding mag meenemen op vakantie, wat zou dat dan zijn?

Mijn pillendoos, kan niet zonder, haha!

Is er nog een bepaalde studie die je zou willen volgen?

Oh ja, zo veel studies! Ik ben echt iemand die onwijs veel dingen leuk vindt, als ik op dit moment de kans kreeg om aan een HBO studie te beginnen, dan zou ik niet kunnen kiezen! Technische bedrijfskunde was mijn laatste optie toen ik nog dacht misschien te kunnen gaan studeren. Maar ik denk niet dat ik nog ooit een echte HBO studie ga doen.

Wat ik me afvraag is waar je in gelooft. Ben je atheist, christen of iets anders? En wat denk je dat er na het leven is?

Ik ben niet gelovig, maar ik vind het geloof wel onwijs inspirerend. Vind het heel erg mooi om te zien hoe veel hoop en kracht mensen uit een geloof kunnen halen. Dat klinkt misschien een beetje stom als niet-gelovige, hehe, maar meen het wel!

Zelf heb ik geen flauw idee wat er na het leven is, ik kan er oneindig lang over denken, maar ik kom niet tot een conclusie. Het lijkt me een heel raar idee dat het na de dood opeens klaar/afgelopen is, dat het überhaupt ooit afgelopen is. Maar aan de andere kant, hoe kun je nou tot in de oneindigheid doorgaan?

Wat zou je op dit moment willen eten? (beetje gekke vraag misschien )

Niks, ik heb net een bolletje en een kaasstengel gegeten, dus mijn buik zit vol!

Hoe sta je tegenover alternatieve geneeswijze? Geloof je hierin, heb je het weleens geprobeerd? (bijv. ‘communiceren’ met je onderbewustzijn door spierspanning in je arm te meten)

Nouja, er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten alternatieve geneeswijzen. Ik denk dat de standaard medische wereld niet altijd even effectief is als het had kunnen zijn. Als je bijvoorbeeld kijkt naar geneeswijzen waar gekeken wordt naar de waardes in je bloed en die te optimaliseren door middel van supplementen… ik denk dat dat een heel positief effect kan hebben! (ik dacht dat dat ook meerdere malen is bewezen)

Maar er zijn natuurlijk ook alternatieve geneeswijzen die eigenlijk niet kunnen werken (en ook dat is bewezen). Verder heb ik dingen als (zelf)hypnose en dat wat jij noemt nog nooit geprobeerd, maar dat vind ik wel heel interessant!

Wat is je lievelingsfilm en waarom?

Oh, dat is echt heel slecht… Ik denk dat ik geen lievelingsfilm heb!

Heb je nog een specifiek iets wat je echt wilt bereiken in je leven?

Er is niet perse een ding dat ik graag wil bereiken. Er zijn veel verschillende dingen waarvan ik het tof zou vinden als ik dat kon bereiken, maar als dat niet kan is het ook geen ramp.

Voor mezelf kunnen zorgen, dat is iets wat ik heel graag zou willen bereiken. Dat is wel echt het belangrijkste. En een kindje opvoeden uiteindelijk!

Hoe zie jij je toekomst? Fulltime werken? Parttime werken? Eigen huis? Samenwonen? Misschien een kindje?

Als het ooit zou kunnen zou fulltime werken natuurlijk geweldig zijn, maar met een leuke parttime job is ook niets mis! In elk geval wil ik heel erg graag blijven werken, maar als ik eerlijk naar mezelf kijk denk ik dat fulltime werken er niet in zit. Maar dat geeft niet, dat vind ik oké.

En ja, zoals ik al eerder verteld heb, Tim en ik zijn op zoek naar een huisje. En kindjes wil ik ook wel, maar dat mag nog wel eventjes wachten, hihi.

Ben jij milieubewust en/of houd jij je bezig met ethische zaken als kinderarbeid, eerlijke prijzen?

Vind het een heel moeilijk onderwerp, doordat je vaak gewoon veel niet weet, aangezien je het niet met eigen ogen hebt kunnen zien en nooit weet wat er achter een bepaald merk schuilt. Wat is nu wel eerlijk en wat niet? Zeker als je geen groot budget hebt is het moeilijk om hier echt goed mee bezig te zijn, denk ik. Wat ik wel merk van mezelf is dat ik de laatste tijd überhaupt veel minder koop. Én tweedehands steeds meer. Dat kan geen kwaad, lijkt mij! (hoewel… dat is dan weer slecht voor de economie natuurlijk!) Ik ben wel benieuwd, hoe denken jullie hierover? Laten jullie je hierdoor beïnvloeden?

DELEN:

29 reacties

 1. Kelly Caresse 27 mei 2013 / 07:13

  Ah wat mooi en eerlijk beantwoord, leuk om te lezen! Leuk jouw combinatie van dromerig en creatief zijn, maar ook het nuchtere
  Met het antwoord van je bolletje kaas 🙂

 2. LounaBeauty 27 mei 2013 / 07:42

  He leuk dit en wat een originele vragen!! 🙂 Leven na de dood,,, ja… dat blijft altijd een nadenkertje. 🙂 lastig!

 3. Hester 27 mei 2013 / 08:04

  Leuk weer om te lezen! Mijn vraag (over die alternatieve geneeswijzen) heb je ook beantwoord, yay 😀

 4. Beautydagboek 27 mei 2013 / 08:07

  Leuk om te lezen :). Ik probeer wel bewust dingen te kopen. Als het kan een beetje tweedehands, dat vind ik zelf ook erg leuk qua meubels. Beetje opknappen en je interieur is uniek!

 5. Lianne 27 mei 2013 / 10:06

  Pfjew, ben ik niet de enige zonder lievelingsfilm! haha.
  Leuk stukje weer 🙂

 6. Laura 27 mei 2013 / 11:58

  Leuk om op zo’n manier wat meer over je te weten te komen 🙂 Goede antwoorden heb je ook gegeven, haha!

 7. Monique 27 mei 2013 / 11:59

  Mooi om te lezen. Altijd leuk om bloggers een beetje persoonlijker te leren kenen via dit soort dingen.

 8. Danielle 27 mei 2013 / 13:00

  Wat leuk om te lezen. Ik vind het ook lastig om over het geloof na te denken. Ik geloof wel, maar niemand heeft een bevestiging. Daarom heet het natuurlijk ook een geloof, maar het is inderdaad raar om erover na te denken

 9. Monique 27 mei 2013 / 15:52

  Leuke vragen en leuk om te lezen! Je antwoorden zijn heel duidelijk!

 10. Manja 27 mei 2013 / 19:06

  Leuk om te lezen 🙂
  Je laatste vraag, daar zit ik ook een beetje mee. Geld moet rollen, anders gaat het niet goed met de economie. Ik probeer dus mijn geld wel goed uit te geven en niet aan action dingen bijvoorbeeld. Cadeautjes koop ik bij ‘Waar’. Schoenen vaak van el naturalista (al moet ik wel zeggen dat ik ze in de uitverkoop koop want ze zijn nieuw echt veel te duur!). Ik kijk ook vaak bij etsy.com zelfgemaakte dingen vind ik ook erg leuk. Maar ja, dan stimuleer je de economie bij anderen en niet Nederland. Dus lastig!

 11. Debby 28 mei 2013 / 16:00

  Wat leuk om van je te lezen meis! Vind ‘t knap van je dat je doet wat je doet en dat je je grenzen kent qua kunnen 🙂 (dat is moeilijk, dus daar heb ik bewondering voor 🙂 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.