Q&A Persoonlijk #1

Het is echt alweer een tijd geleden dat jullie mij vragen konden stellen voor een Q&A. Jullie vragen, ik geef antwoord! Eerder kwam al de blog-versie waarin ik al jullie vragen over het bloggen beantwoordde. Ook waren er veel persoonlijke vragen, vandaag beantwoord ik deze!

Als je 1 iemand in je leven mocht bedanken, wie en waarom?

1 iemand?! Pfoeh, als het maar een iemand zou mogen zijn dan zou ik Tim bedanken! Omdat hij er altijd voor me is 🙂 Maar dan zou ik stiekem toch ook mijn ouders bedanken hoor!

En wil je later kinderen, en hoe zie je ze dan voor je?

Ja, als dat kan heel graag! Het is natuurlijk niet zo ‘simpel’ als wanneer ik gezond zou zijn, maar ik denk (eigenlijk: hoop) dat ik later 2 kindjes krijg. Het perfecte plaatje is een jongetje en een meisje, maar daar heb je natuurlijk weinig over te zeggen, haha! En zo belangrijk is dat ook weer niet.

Wat is je lievelings eten?

Dat verschilt eigenlijk heel erg, het is maar net waar ik zin in heb. Maar een lekker visje met friet gaat er altijd wel in!

Ik las pas een artikel over iemand met fibro en zij vertelde dat het haar enorm helpt om 1x in de 3 weken zich te laten masseren en acupunctuur te laten doen. Heb jij dit wel eens geprobeerd?

Nee, dat heb ik (nog) niet geprobeerd! Er zijn ontzettend veel behandelingen en therapieën voor fibromyalgie. Het vervelende is alleen dat het ontzettend verschilt per patiënt wat er nu precies helpt.

Ik krijg vaker de mailtjes met mensen die dé oplossing hebben voor mijn gezondheidsproblemen, maar helaas is dat dus niet zo simpel. Maar ik vind het altijd heel lief als ik zulke mailtjes krijg, soms kan ik er wel iets mee! Maar vaak dus ook niet.

Ik lees wel eens dat je ‘s avonds (laat) nog op bent… hoe houd je dat vol? Slaap je wat langer in de ochtend of…? Want als ik te laat naar bed ga, ben ik moe de volgende ochtend en ik heb geen fibromyalgie. Niet dat dit negatief tegenover jou is, maar ik vroeg het me gewoon af. De aandoening lijkt me vermoeiend.

Leuke vraag! Dat zou ik me ook afvragen als ik jou was, haha. Leuk dat je lekker eerlijk die vraag gewoon stelt, ik zal het proberen uit te leggen!

Het zit zo: ik slaap erg slecht, van elk geluidje, lichtje of iets anders kleins kan ik niet in slaap vallen. Mijn slaappatroon wordt dus aangepast aan de geluiden die ik hoor, pas als het helemaal rustig is dan kan ik inslapen. Nog steeds moeilijk (ook vanwege de pijn), en het duurt dan nog vrij lang, maar het lukt wel. De mensen hier in huis die slapen wel makkelijk, dus die gaan gewoon om (bijvoorbeeld) 12 uur slapen. Dan lig ik in bed, word ik wakker gehouden, en met geluk val ik dan een uur daarna pas echt in slaap. Mijn lichaam heeft daar echt de tijd voor nodig!

En ja… ik moet inderdaad wel genoeg slapen! Wat je zegt, ik voel me ook heel erg slecht als ik te weinig slaap, dus dan slaap ik ‘s ochtends iets langer. Ik probeer elke nacht tussen de 8 en 9 uur te slapen, ik merk dat ik dat gewoon nodig heb.

Voorheen was mijn ritme nog veel meer verdraaid, soms lag ik wel tot 8 uur (‘s ochtends ja!) wakker. Dat kwam niet alleen door de geluiden maar ook heel erg door de pijn en andere gezondheidsproblemen. Gelukkig gaat dat nu wat beter met slapen, ik ben ook actief bezig om dit te verbeteren! Maar het gaat vrij moeilijk door die geluiden waardoor het heel moeilijk lukt om in slaap te komen en daarnaast kom ik ook slechter in slaap als ik meer pijn heb. ‘t Blijft ingewikkeld!

Heb jij in je huis / kamer net zoveel roze als op je blog?

Nee hoor, dat valt best mee! Hoewel… ja, ik heb een roze muur.

De volgende keer beantwoord ik de rest van de vragen! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

DELEN:

32 reacties

 1. Paulien 9 mei 2013 / 07:17

  Super leuk om op deze manier wat meer over je te weten te komen! Wat vond je trouwens van ‘Je zal het maar hebben’ met dat meisje met fibromyalgie erin? Liefs

  • Lisanneleeft 9 mei 2013 / 20:15

   Vond het erg leuk! Het duurde me alleen te kort, haha 😛 Maar ik ken Yvette van het vrijwilligerswerk bij de FES, dus echt objectief kan ik er niet naar kijken, haha.
   Maar vind het sowieso heel goed als fibromyalgie weer wat media aandacht krijgt, dat maakt het ook wat meer bekender (en hopelijk daardoor meer erkend 🙂 )

   Wat vond jij ervan? 🙂

   • Veerle 11 mei 2013 / 11:45

    wat toevallig! Ik heb bij Yvette in de klas gezeten! Ik kon er daardoor ook niet objectief naar kijken! Maar erg goed dat al haar ziektes een keer in de spotlight staan, wat meer bekendheid kan nooit kwaad 🙂

 2. Kelly Caresse 9 mei 2013 / 07:38

  Wat leuk om te lezen! Goede vragen en leuke antwoorden, interessant om meer over fibro te lezen 🙂

 3. Miranda 9 mei 2013 / 08:24

  Leuk om te lezen! Zo zie je maar weer dat elke fibromyalgie patient, en dat klachten zelf ook steeds kunnen wisselen, ik zit momenteel in mijn ik lig in coma fase slapen, slapen als een blok, zo diep, dat ik wakker word en gevoel heb dat ik niet heb geslapen, ook erg vermoeiend, want dan ben je dus heel de dag echt nog meer moe als anders.

 4. Linda 9 mei 2013 / 08:58

  Wat tof om te lezen! Je laat echt veel van jezelf zien op je blog, echt gaaf!
  Ik probeer dat zelf op m’n blog ook te doen, maar da’s best lastig soms. (http://leentjegerritdina.wordpress.com/)
  Ik heb sowieso echt respect voor je hoe jij je leven aanpakt met fibro. (:

 5. Ilse 9 mei 2013 / 09:01

  Leuk om te lezen, interessante vragen en interessante antwoorden.

 6. Alyssa 9 mei 2013 / 09:22

  Leuk om te lezen! Zo leren we je weer wat beter kennen 🙂

 7. Hester 9 mei 2013 / 10:00

  Leuk om te lezen, ik ben nu ook heel benieuwd naar de volgende lading vragen en antwoorden, haha!

 8. Natasja 9 mei 2013 / 10:10

  Erg leuk om te lezen meis! 🙂 Wat vervelend van dat slapen, maar gelukkig heb je nu meer een ritme gevonden. Haha die roze muur, geweldig.

 9. LounaBeauty 9 mei 2013 / 10:58

  He leuke vragen zeg! 🙂 Dat van je slaap is best herkenbaar. ik hoef ook maar kleine dingen te horen en ik lig wakker. Irritant is dat!!

 10. Joyce 9 mei 2013 / 13:25

  Leuke vragen, leuk om je antwoorden te lezen. Over het slapen was ik inderdaad ook wel benieuwd haha!

 11. Anouk 9 mei 2013 / 15:29

  Wat vervelend van je slaapproblemen! Tegenwoordig is het bij mij zo dat ik binnen een paar minuten weg ben als ik echt wil gaan slapen, omdat ik gewoon erg druk ben overdag. Lijkt me lastig als je niet kunt slapen 🙁 Bedankt voor je antwoorden!

 12. Keytothefuture 9 mei 2013 / 19:50

  Heel leuk om te lezen!
  Ik herken wel wat je zegt over het slapen. Doordat ik echt rust nodig heb voordat ik in de goede slaap terecht kom… Voorheen schoot ik dan in de stress waardoor de pijn en onrust alleen maar groter werd. Tegenwoordig probeer ik ook gewoon te rusten door te liggen en dit hou ik ook wel redelijk vol (totdat de pijn te erg wordt haha).

 13. Suzanne 9 mei 2013 / 21:11

  Ik herinner mij dat ik ook mijn antwoorden moet gaan geven! hihi morgen maar mee aan de slag

 14. Lianne 10 mei 2013 / 10:27

  Ik vind jouw Q&A echt heel erg leuk om te lezen altijd 😉 Ik moet toegeven dat ik het me ook afvroeg hoe je dat deed, dat laat slapen. Aangezien ik bij laat slapen mezelf helemaal niet meer vooruit gesleept krijg, haha. Het blijft vervelend dat slaapgedoe als ‘t niet wil enzo 🙁

 15. Nancy 10 mei 2013 / 11:34

  Leuk beantwoord! Fijn dat het slapen steeds beter gaat :)!

 16. Rosalie 12 mei 2013 / 10:21

  Gelukkig lig je nu niet meer zo lang wakker. 8 uur is wel heel erg.

 17. Anne 15 mei 2013 / 18:28

  Leuk om te lezen! Misschien kun je eens oordopjes proberen ‘s nachts? Vaak zitten ze op de lange duur niet lekker, maar ik heb toevallig gisteren bij een online shop advies gevraagd wat voor mij het beste zou zijn. Er zijn ook “dreamgirl oordopjes”, speciaal voor vrouwen met gevoelige oren en zijslapers. Ik ga zelf in ieder geval weer eens experimenteren. Ik heb namelijk twee konijntjes (nachtdieren) gekocht en die leven in dezelfde ruimte als waar ik slaap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.