QUOTE: Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op

Op dit moment ben ik bezig met het lezen van het boek ‘Denk groot & word rijk’, ik zal jullie daarover nog wel een update geven als ik het boek uit heb. Maar hierin kwam ik een quote tegen die ik wel heel goed vond. Misschien voor de hand liggend en een klein beetje cliché, maar het hele verhaal eromheen was goed.

een-opgever-wint-nooit-een-winnaar-geeft-nooit-op

Het mooie bij dit advies in het boek vond ik dat het niet ging om ‘doorgaan tot je omvalt’. Sommige mensen hebben het weleens over doorzetten en doorgaan totdat je je doel bereikt hebt. En anders ben je een verliezer. Heel leuk op papier en als alles goed gaat, maar wanneer het tegen zit valt het niet meer toe te passen. En laat het nu net zo zijn dat het niet altijd goed gaat, eigenlijk bij niemand.

Maar juist wanneer je een winnaar bent zie je ook je eigen fouten. Wanneer je merkt dat je te maken krijgt met tegenslag, waren de plannen die je misschien had niet zo geweldig. De kunst is in dat geval om dat toe te geven en andere plannen te maken om op een andere manier dichter bij je doel te komen. En zo is ’t maar net!

Wat het boek adviseert over deze quote: ‘Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op. Onderstreep deze zin, schrijf hem met grote letters op een stuk papier en hang dat op een plek waar u het elke avond voor het naar bed gaan en elke ochtend voordat u naar uw werk gaat kunt zien.’

Ik vind het een strak plan. Wat vind jij van deze quote?

DELEN:

12 reacties

 1. Mariska 4 augustus 2013 / 08:12

  Ik vind de quote wel heel mooi, er zit toch de waarheid in!

 2. Marijn 4 augustus 2013 / 09:43

  Ik vind dit altijd zo’n mooi onderwerp. Je hebt helemaal gelijk. Ook al win je een wedstrijd, dan ben je nog niet meteen een winnaar. Een ware winnaar gaat om hoe je tot het eindresultaat bent gekomen! Inspirend dit!

 3. Hester 4 augustus 2013 / 11:54

  Ik vind dit soort quotes ook altijd inspirerend! Ze zetten je echt even aan het denken. Winnen is maar een relatief begrip.

 4. Resy 4 augustus 2013 / 16:35

  Erg mooie quote inderdaad en goede tekst erbij ook

 5. Lieze 4 augustus 2013 / 23:26

  Deze quote kende ik nog niet, supermooi!

 6. rosalie 5 augustus 2013 / 16:30

  Soms is het wel heel moeilijk om door te gaan hoor.

 7. Anne 9 augustus 2013 / 11:23

  Het is inderdaad maar net wat je onder opgeven verstaat. Soms moet je je plan aanpassen. En of het dan lukt… tja, dat kun je gewoon niet weten. Om dan toch weer de moed te vinden om verder te gaan, is sterk. Of je alleen een winnaar bent als je die tactiek toepast, dat durf ik niet te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.