QUOTE: Embrace the current season of your life

Onlangs had ik het met iemand over het weer en favoriete seizoenen. Ze vertelde me dat haar favoriete seizoen op dit moment de winter is. Maar tegelijkertijd wist ze ook zeker dat wanneer het straks zomer is dat ze er dan weer heilig van overtuigd zal zijn dat de zomer haar favoriet is.

Meestal hoor je het omgekeerde, mensen die hebben het in de winter te koud, en in de zomer is het weer te heet. Het lijkt wel of we altijd iets te zeuren hebben over het weer en het seizoen. Ik hoor het mensen al zeggen: ‘Ik zal blij zijn als de winter weer voorbij is, kan niet wachten tot het straks weer zomer is!’, en een half jaar later ‘ik ben blij als straks de zomer eindelijk weer voorbij is!’.

Bron

Waarom kunnen we niet allemaal van het huidige seizoen onze favoriet maken? Gewoon genieten van de voordelen van dit seizoen en de minpunten maar voor lief nemen? We kunnen er toch weinig aan veranderen…

Deze quote draait natuurlijk niet om het letterlijke seizoen, maar om de periode of fase van je leven waar je nu in zit. Gewoon tevreden zijn met wat er nu, op dit moment is en wat je nu hebt!

Stop dus met wachten op het volgende seizoen, maar geniet van het huidige seizoen in jouw leven. Hoe zit het bij jou… ben jij iemand die uitkijkt (of terugblikt) op andere fasen/seizoenen, of liever geniet van het huidige?

28 reacties

 1. Lifesplash 17 februari 2013 / 07:12

  Oké, dat is wel true. Met zeuren kom je niet verder.. maar mag ik dan wel zeggen dat ik veel zin heb in de lente? Haha. Nee, maar gisteren was het weer best lekker, dus mij hoor je niet klagen!

 2. Kelly Caresse 17 februari 2013 / 07:26

  Helemaal waar! Waarom zijn mensen niet gewoon tevreden met het seizoen waarin we zitten, winter heeft zo zijn charme, en dat geldt ook voor lente, zomer en herfst. Het zou zo saai zijn als het altijd maar zomer of winter zou zijn!

 3. Hester 17 februari 2013 / 07:53

  Je pikt er altijd van die mooie quotes uit! Deze is inderdaad ook mooi. Desondanks heb ik wel héél veel zin in de zomer, maar als je het op je eigen leven betrekt is het meer van: geniet van het nu, kijk niet teveel terug/vooruit. En da’s waar.

 4. Josephine 17 februari 2013 / 08:38

  Inderdaad! Dit doe ik ook steeds meer, al vind ik regen en sneeuw iets minder leuk. Gelukkig kan ik in het najaar ook veel leuke kledingstukken aandoen 😀

 5. Ashleey 17 februari 2013 / 08:57

  Heel herkenbaar en wat een mooie quote! Ben het helemaal ermee eens! Altijd het mooie eruit halen en de negatieve dingen maar voor lief hebben. Al is dat soms wel erg lastig!

 6. Suzanne 17 februari 2013 / 09:23

  Ik probeer te genieten van het huidige seizoen. Al ligt mijn voorkeur wel bij de lente. De overgang van de koude winter naar de vrolijke lente, met alle vogeltjes en bloemetjes. Maar toch hou ik ook van de zomer, herfst en winter (maar heb een hekel aan de kou).

 7. Anneke 17 februari 2013 / 10:19

  Tsja… Ik heb zelf geen moeite met alle seizoenen, maar bijvoorbeeld mijn vader die kijkt het hele jaar uit naar de zomer, omdat hij zich dan gewoon zóveel beter voelt. Hij heeft nu al de hele winter een vervelend hoestje en heeft al meerdere antibioticakuren gehad. Terwijl hij in de zomer nooit ziek is. Dus dan kan ik best begrijpen dat je naar een bepaald seizoen verlangt.

 8. Annouska 17 februari 2013 / 11:26

  Nee sorry ik neem de mindere punten van de winter niet voor lief. Ik heb geen problemen met de herst, lente en zomer. Maar de winter blijft een haat liefde verhouding met mij hebben. Die mag van mij lekker blijven in gebieden die het hard nodig hebben.

 9. Lydia 17 februari 2013 / 11:28

  Ik ben hiermee in balans, denk ik. Ja, ik kijk heel erg uit naar een volgende fase in mijn leven, maar weet ook dat dit niet het juiste moment is om bepaalde dromen achterna te gaan. Dus ik probeer vooral te genieten van de positieve kanten van deze fase.
  Daarnaast ben ik het ook eens met Anneke; in de lente en zomer voel ik me simpelweg beter dan in de herfst en winter. Ik kijk er dan ook heel erg uit naar de periode waarin het lichter en warmer wordt. Klagen heeft niet zo veel zin, maar verlangen, dat doe ik graag. 😉

 10. Semir 17 februari 2013 / 11:31

  Al jaren probeer ik anderen te overtuigen dat negatieve energie meer moeite en tijd kost dan positieve energie. Blij zijn met wat je hebt, wat er is en hoe het gaat geeft je meer energie en maakt het leven ineens aangenamer dan het geklaag over van alles en nog wat. Mooi artikeltje!

 11. Isabel 17 februari 2013 / 11:33

  Tja, da’s wel heel erg waar. In die zin is dit seizoen natuurlijk het leukst! Maar als je het over zomer/winter hebt dan vind ik zomer toch het leukst 😀

 12. Kimberly 17 februari 2013 / 11:40

  Ik ben het met je eens! Gewoon genieten van het seizoen dat nu is! En tevreden zijn met je leven nu, misschien lijken sommige dingen nu niet bijzonder, maar over een paar jaar realiseer je dat het wel degelijk bijzondere dingen waren!

 13. Mariska 17 februari 2013 / 12:26

  Ieder seizoen heeft natuurlijk zijn ‘charmes’ om het zo maar te zeggen en ik denk dat als je bijvoorbeeld zoals nu veel sneeuw hebt, dat je het op een gegeven moment wel gezien hebt en iemand zo een uitspraak heeft 🙂

 14. SamJohanna 17 februari 2013 / 14:59

  Mooie quote! Ik vind alle seizoenen leuk! Juist de veranderingen steeds maken ook dat het leuk blijft.

 15. ilse 17 februari 2013 / 16:15

  Ik zeur niet veel over de seizoenen, ieder seizoen heeft wel iets! 🙂

 16. Anne Solveig 17 februari 2013 / 16:40

  Mijn favoriete seizoen is de winter! Ik ben zooooo gek op sneeuw en kou en gezellig binnen zijn!

 17. Gerrianne 17 februari 2013 / 17:44

  True! Maar toch zeur ik altijd d’r over. Het is nooit goed. Haha, laatst scheen de zon in de klas. Ik zou, *** zon! Leraar keek me echt even aan van ;ehm. Zeg Sorry zon! Terwijl ik juist de zon lief heb. Maar het is gewoon nooit goed. Gheghe, maar inderdaad – we mogen niet klagen. Net zoals vandaag, best lekker weer vond ik! Even wat foto’s buiten gemaakt, om te genieten! Ik ben iemand die het liefst geniet van het huidige… en kijkt naar de toekomst! Ik leef met de dag. Yep, fibro hé hihi!

 18. Charlotte 17 februari 2013 / 18:31

  Prachtige quote!
  Ik ben nu heel happy met het moment en het seizoen:)
  Morgen ga ik naar Parijs en daar word het 10 graden! YAY., hallo lente haha

 19. LounaBeauty 17 februari 2013 / 20:04

  Je hebt hierin sowieso helemaal gelijk. We zouden allemaal denk iedere dag wat meer moeten genieten van alle momenten!

 20. Rosalie 17 februari 2013 / 20:12

  Ik kletste laatst ook met een jongen, en die zei ook dat hij heel erg van de winter hield. Hij vindt dat koude juist lekkerder.

 21. Lianne 17 februari 2013 / 20:13

  Ik geniet van elk seizoen. Sneeuw, heerlijke vrieskou, zonnetje, fluitende vogeltjes, tikkende regen, geur van gras en bloeiende bloemen, goudgekleurde bladeren: Ik embrace elk seizoen! 🙂

 22. Suikerspinsels 17 februari 2013 / 20:30

  Dit is echt zo waar! Ik probeer me er zelf ook bewust van te worden dat mijn gedachten niet steeds focussen op het negatieve, maar juist op het positieve. Wees tevreden met wat je hebt! (en dat betekent niet dat je niet mag blijven dromen)

 23. Jolien 17 februari 2013 / 22:27

  Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, maar ik verlang nu toch echt wel naar de zomer. Ik heb nood aan zon!

 24. Kelly 17 februari 2013 / 23:47

  Kijk, da’s nou een mooie quote! Ik ben gelukkig een positief ingesteld mens en ik kan me dus ook wel herkennen in wat dat meisje over seizoenen zei. Ik ben er op dit moment zeker van dat de winter mijn favoriete seizoen is, maar straks zal dat wel weer lente zijn en in de zomer de zomer, haha!

 25. Kim 18 februari 2013 / 10:13

  Ik kijk heel erg uit naar de volgende fase van mijn leven. Ik zit al ruim 8 maanden werkloos thuis. Ik probeer te genieten van de vrijheid die ik nu heb, maar ik wil zo graag werken en geld verdienen!

  • Lisanneleeft 18 februari 2013 / 11:11

   Ah, dat is vervelend 🙁 Snap dat je daar niet constant heel blij mee kan zijn… Hopelijk vind je gauw iets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.