QUOTE: Er zijn twee manieren om genoeg te krijgen

Vanwege persoonlijke omstandigheden is mijn diary verplaatst naar morgen. Vandaag dus de quote die normaal op zondag online komt. Excuses voor het ongemak!

Vandaag is alweer de laatste dag van de week over minimaliseren. Nu post ik op zondag altijd een quote, maar er zijn ook genoeg prachtige quotes over minimaliseren te vinden. De volgende is er een;

quoteminimaliseren

 

Afdrukken van deze prachtige afbeelding zijn hier te koop.

Iets wat we soms weleens vergeten in de wereld van drukte en materialisme. Waarom blijven we toch maar steeds verlangen naar meer? Afgelopen week ging over het meer praktische deel van minimaliseren. Maar vergeet dat stukje gevoel niet, dat er ook bij hoort!

Hoe ik erover denk? Ik denk dat het altijd goed is om bezig te zijn met je grote dromen. Maar continue verlangen naar iets mooiers of iets beters is niet gezond. Terwijl we – ik maak me er ook schuldig aan – dat vaak wel doen. Dat wat je hebt is oké, daar tevreden mee leren zijn is een kunst. Een kunst die veel meer waard is dan het hebben van een stapje meer. Want wanneer je dat beetje meer hebt, dan wil je nog meer. En nog meer. En nog meer. Het zal nooit genoeg zijn! Tevreden leren zijn, dat is pas echt belangrijk.

Je hebt al genoeg, je moet het alleen zelf nog leren zien

Hoe denk jij hierover? Verlang jij ook altijd naar meer, of heb je het gevoel dat je genoeg hebt?

DELEN:

23 reacties

 1. Kelly Caresse 15 juni 2013 / 07:13

  Wat een orachtige quote! Het leert je om te genieten van de kleine dingen die het doen 🙂

 2. Manja 15 juni 2013 / 07:53

  Soms loop ik door de stad en zie ik allemaal leuke kleding en schoenen en denk ik, had ik maar veel geld, dan zou ik het allemaal kopen. Maar als ik een keer echt ga winkelen dan vind ik juist niks leuks, dan denk ik bij alles, heb ik het nodig, ga ik het dragen, en dan heb ik vaak geen zin meer om het te kopen. Beter voor mn portemonnee maar maakt winkelen wel minder leuk.

 3. Paulien 15 juni 2013 / 08:09

  Klopt helemaal! De belangrijkste dingen in het leven zijn immers geen ‘dingen’.

 4. Isabel 15 juni 2013 / 08:19

  Hele mooie quote. Maar ik heb een vraag over minimaliseren; stel dat je een inloopkast hebt met heel veel kleren, moet je die dan allemaal weg doen (totdat je een ‘normale’ kast overhoud) of moet je dan alleen de dingen die je niet draagt weg doen? Geld natuurlijk niet alleen voor kleding maar om even een voorbeeld te noemen.

  • Lisanneleeft 15 juni 2013 / 18:40

   Nouja, je moet helemaal niks! Dat is het mooie, je kan helemaal zelf oordelen hoe ver je ergens mee wil gaan wat betreft minimaliseren 😀
   Maar bijvoorbeeld: als je 5(?!) little black dresses hebt, dan zou ik er 1 of 2 kiezen en de rest weg doen. Waarschijnlijk heb je (onbewust) al een favoriet! En zo kun je naar al je ‘soorten’ kleding kijken. Gewoon even kritisch naar kijken 🙂

 5. Suzanne 15 juni 2013 / 09:30

  Ik heb momenten dat ik tevreden ben met wat ik heb maar ik kan ook momenten hebben dat ik erg materialistisch ben. Ligt ook een beetje aan de situatie denk ik. Maar mensen zouden over het allemaal niet zo materialistisch moeten zijn en tevreden met iets minder!

 6. Mariska 15 juni 2013 / 10:47

  Mooie quote! Tevreden zijn met wat je hebt geeft veel meer voldoening als je daar bewust van bent. Alles wat mooier en groter is wat naar je toe komt is dan alleen maar een hele grote verrassing..en daar wordt je dan weer blij van 🙂

 7. Estrella 15 juni 2013 / 11:22

  Heel goede quote! Inderdaad sluit ik me ook aan wat betreft tevreden zijn met wat je hebt. Ik heb daar onlangs nog een discussie over gehad met iemand. Die vroeg wat voor cijfer ik de kwaliteit van mijn leven zou geven en dacht vervolgens dat ik een grapje maakte toen ik een 8 zei. Want je bent slechtziend, je hebt geen werk, geen vriend, nauwelijks vrienden en ook nauwelijks geld. Geen van de dingen waar aan ander vaak zijn of haar ‘geluk’ aan ontleent. Het kostte me wat moeite, maar ik heb die persoon er uiteindelijk van overtuigd dat geluk in alles kan zitten. In het maken van een mooie foto (ik fotografeer veel), een leuke film zien, een lekker rondje fietsen, een mooie bloem en zoveel meer. Mensen vinden het altijd nogal cliché klinken dat je geluk of in elk geval tevredenheid uit de kleinste dingen kan halen, maar het is echt zo. Waarom zou het altijd groots en meeslepend moeten zijn…

 8. Kelly 15 juni 2013 / 15:12

  Helemaal waar en toch wil ik altijd meer beter enz.

 9. Sylvia 15 juni 2013 / 16:57

  Ligt er een beetje aan waar het over gaat. Materiële dingen heb ik genoeg, maar als het op mezelf uitdagen qua studie, hobby’s e.d. aankomt, wil ik toch altijd een tandje erbij om er nog net even dat kleine beetje extra eruit te halen, voor mijn gevoel kan het toch altijd nog beter.

  • Lisanneleeft 15 juni 2013 / 18:38

   Maar wanneer ben je dan tevreden?
   Of heb je het gevoel dat dat tegelijkertijd kan? Altijd op zoek zijn naar meer, maar tegelijkertijd ook tevreden zijn? (ik vraag me af of dat kan, ik denk het wel!)

 10. rosalie 16 juni 2013 / 17:03

  Soms moet ik dat echt even tegen mijzelf zeggen hoor, maar ik wil altijd méér Chocolade! Want het is zo lekker.

 11. Anne 21 juni 2013 / 20:36

  Praktisch en materialistisch gezien heb ik genoeg en dat voelt ook zo. Alleen als persoon voel ik me nooit genoeg. Daar werk ik wel aan, want tevreden kunnen zijn met mezelf zou zo veel fijner zijn!

  • Lisanneleeft 21 juni 2013 / 21:41

   Zonde is dat, want je bent zo leuk en lief Anne! 🙂 Hoop dat er ooit een moment gaat komen dat je tevreden kan zijn met jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.