QUOTE: 'I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday'

Dit blogje gaat niet alleen over iets dat ik graag aan jullie wil vertellen, maar is ook een soort reminder voor mezelf. Ik heb een hekel aan de uitspraak ‘stilstand is achteruitgang’. Binnen een bedrijf werkt het misschien, maar op persoonlijk gebied vind ik het een stomme uitspraak. Wanneer beoordeel je nou of je stilstaat of niet? En die onzichtbare ministrapjes die je maakt, tellen die niet mee?

Iedereen blijft altijd maar doorgaan. Studeren, werken, sociale contacten, men heeft hoge verwachtingen, volgens mij wordt er meer van de jongeren verwacht dan ooit.

Maar vooral als je ziek bent, als je een keertje niet meedoet op die enorme snelheid die men tegenwoordig normaal lijkt te vinden. Dan voel je je al gauw alsof je stilstaat. Alsof jij stilstaat, en dat de rest maar doorgaat. En dat is meteen waarom ik zo’n hekel heb aan die eerder genoemde uitspraak. Het is niet dat wanneer je niet mee kan doen met de rest dat je dan meteen ‘minder’ bent, of achteruit gaat, toch?

Het voelt soms misschien alsof jij stil staat terwijl de wereld doordraait. Maar let eens op die kleine dingen. Soms lijkt het alsof al die stappen vooruit maar normaal zijn, en dat we die vergeten wanneer we een keertje niet meer kunnen. Maar we lopen allemaal onze eigen weg, dat de buurman met volle snelheid doordraaft terwijl jij in bed ligt, dat hoeft toch eigenlijk niks over jezelf te zeggen? Je eigen kleine stapjes vooruit, ook al zijn ze nog zo klein, zijn de moeite waard.

En dat iemand anders 10 keer zo hard loopt, dat heeft er niets mee te maken. En dat iemand iets beters van je verwacht dan dit ook niet. Maar om de invloeden van buitenaf en je eigen gevoel los van elkaar te zien, dat is een kunst, vind ik. Het lukt mij op het moment niet om te doen wat er van me verwacht wordt, dus bij mij voelden de mini stapjes van de afgelopen tijd als achteruitgang. Maar de tijd is voorbij, ik heb dingen gedaan en ik heb écht niet stil gezeten. En ik ga vandaag weer vrolijk verder met mijn stapjes (al zijn ze nog zo klein), want ik ben dichter bij mijn doel dan ik gisteren was!

DELEN:

23 reacties

 1. Kimberly 19 mei 2013 / 07:43

  Deze quote vind ik echt heel mooi, mijn moeder stuurde hem laatst naar me toe omdat ze hem zo goed vond passen bij me! Ik voel ook vaak dat iedereen om me heen maar voorruit gaat, en ik stil sta. Maar eigenlijk zet ik mini stapjes om er te komen, ondanks dat het niet hard gaat, ik kom er wel

 2. Yara 19 mei 2013 / 08:47

  Wat een mooie quote! Ik vind dat mensen niet moeten kijken naar grote sprongen, maar de kleinste stapjes moeten meetellen. Die zijn het belangrijkst 🙂 Afgelopen jaar is er bij mij zoveel gebeurd, het leek alsof ik niet voor uit kwam. En als ik nu terug kijk op wat er allemaal gebeurd is denk ik… Wauw, toch best wat!

  En als ik naar jou kijk, dan weet ik ook dat je veel bereikt hebt! Maar dat komt omdat ik jou en je blog natuurlijk al wat langer ken… Je mag trots zijn op jezelf 🙂

 3. Martina 19 mei 2013 / 09:24

  Ik moet gelijk denken aan de uitspraak; life is what happens to you while you are busy making other plans

 4. Ashleey 19 mei 2013 / 09:44

  Heel mooi gezegd en uitgesproken! Ben het met je eens en wat een mooie quote!

 5. Beautydagboek 19 mei 2013 / 09:51

  Ik ben het volkomen met je eens. Het lijkt alsof je stilstaat in vergelijking met anderen, maar dat is juist iets wat je niet moet doen. Ieder maakt zijn eigen stappen en sprongen. Dat is niet met elkaar te vergelijken. Misschien maak jij wel emotioneel gezien sprongen en die ander niet. Het is jammer dat ‘grote’ stappen vaak alleen samenhangen met de buitenkant, terwijl de binnenkant net zo hard of misschien nog wel harder telt! 🙂

 6. Hester 19 mei 2013 / 09:53

  Ja, deze is zo mooi! Of je er nou een dag of tien dagen over doet om bij je doel te komen: je komt dichterbij, en daar gaat het om, lijkt me!

 7. Suzanne 19 mei 2013 / 10:06

  Ik ben het meer dan eens met je. En vooral in mijn (ons) geval, ziet niet iedereen die kleine stapjes die ik (wij) maken. En die tellen juist mee! Ik snap heel goed wat je hier mee bedoeld. En zo ervaar ik het zelf (helaas) ook.

 8. Sonja 19 mei 2013 / 10:21

  Heel mooi, en fijn om te lezen:)
  Ik ben het er helemaal mee eens. Het mooie van het leven is juist dat je de moed niet opgeeft, ook al lijkt het misschien soms alsof je niet verder komt. Als je erin blijft geloven kom je er uiteindelijk wel! Dankjewel dat je me dit weer even liet realiseren! XX

 9. Lizzy 19 mei 2013 / 10:28

  Hele mooie quote. Klopt helemaal. Heel mooi uitgelegd hoe jij er over denkt. 🙂

 10. LounaBeauty 19 mei 2013 / 12:29

  Jaaa mooie dit!! 🙂 Ik maak mezelf er wel een beetje schuldig aan. Ik verwacht en stel hoge eisen aan mezelf. Ik moet alles halen, kunnen en bijhouden. Legt veel druk op mij en ben prestatie gericht. Ik heb de afgelopen 20 weken hierop proberen te letten en ik moet zeggen dat het al veel beter gaat. Alleen moet ik erop letten dat het nu weer niet omslaat naar de andere kant. 😉
  Jij doet het echt top, twijfel niet en wees trots op jou (kleine) stappen! x

 11. Ilse 19 mei 2013 / 19:43

  Wat een prachtige quote met een mooie uitleg. Ik merk zelf dat ik mezelf heel erg aan het vergelijken ben met anderen en dat ik precies gelijk of voor wil lopen qua school en dergelijke betreft. Alleen ik heb geleerd dat ik er op mijn eigen manier wel kom en dat dat ook prima is. 🙂

 12. Vivian 21 mei 2013 / 16:17

  Ik vind het een supermooi citaat, ben het er helemaal mee eens! Rome is niet in één dag gebouwd 🙂

 13. Anne 25 mei 2013 / 09:24

  Baby steps 😀
  Dan denk ik altijd aan zo’n schattig chubby kindje die heel wiebelig zijn eerste stapjes zet. Van die baby zeg je ook niet dat hij stil zit, al zal hij voorlopig nog niet de marathon lopen.

  Dankjewel voor dit blogje. Ik heb vanavond een concert waar ik erg tegenop zie en ik ben bang om te falen. Maar ik heb er wel – op mijn manier – hard voor gewerkt en dat probeer ik te beseffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.