QUOTE: If you can't change it, change the way you think about it

De quote die ik vorige week tegen kwam was ‘meant to be’ op dat moment, dit is wederom een quote die onwijs goed past op dit moment. Eigenlijk past hij altijd wel bij mij, maar op dit moment nog net eventjes meer. Ik vind het namelijk leuk om dit te oefenen, haha (maar alleen als het moet hoor).

als-je-iets-niet-kan-veranderen-verdander-dan-de-manier-waarop-je-erover-denkt

En ja… het is gewoon een reclame afbeelding… maar zelfs dan blijft de quote erop goed!

Als je deze uitspraak zo leest is het simpel, maar ik denk dat het niet  zo simpel is. Volgens mij is het voor veel mensen verdraaid moeilijk om dit toe te passen. Ik kan je ook niet vertellen hoe je dit doet, een stukje acceptatie, een stukje veerkracht, een boel positief denken en mogelijkheden blijven zien? Voor mij blijft het een mysterie, hoe werkt dit? (als je het weet, let me know! :D) Hoe goed ben jij hierin?

DELEN:

19 reacties

 1. Dagmar 25 augustus 2013 / 08:02

  Ik ben er zeker geen held in, maar alle beetjes helpen. Ik denk dat elke poging tot het bereiken van een positieve gedachte al erg goed is, want je doet immers je best. Ik vind het een prachtige quote en als iedereen het in ieder geval zou proberen, dan zou het de wereld weer een stukje mooier maken. Leuk artikel!

 2. Fabianne 25 augustus 2013 / 09:29

  Mooie quote! Ben er zelf alleen ook niet zo goed in, haha.

 3. Kimberley 25 augustus 2013 / 10:13

  Ik probeer het ook altijd, maar is inderdaad niet altijd even makkelijk. Ik probeer vooral te relativeren waardoor het niet meer zo’n groot probleem lijkt en positief te blijven 🙂

 4. Resy 25 augustus 2013 / 10:43

  Mooie quote! Het is waar, maar inderdaad soms ook wel erg lastig om toe te passen

 5. Milou 25 augustus 2013 / 11:46

  Mmmm… lastige.. Denk dat ik daar nog veel kan leren! haha. Ben een beetje een pessimist.

 6. Inge 25 augustus 2013 / 12:55

  Zelf heb ik veel gehad aan het advies: ‘Of je doet er wat aan, of je legt je erbij neer.’ Klinkt heel simpel, is best moeilijk… Maar net als de quote die jij aanhaalt toch heel waardevol.

 7. Hester 25 augustus 2013 / 13:03

  Ik vind dit ook altijd lastig… Een quote die hierop lijkt is ‘Change what you can’t accept, accept what you can’t change’. Het is nou eenmaal zo en het werkt, hoe moeilijk het ook is!

  • Hester 25 augustus 2013 / 13:03

   Het proberen waard dus 🙂 PS: leuke nieuwe header!

 8. Kimberly 25 augustus 2013 / 13:38

  Klopt helemaal! Positief denken kan sommige dingen al iets minder erg maken, het is idd maar net hoe je erover denkt

 9. Suzanne 25 augustus 2013 / 15:13

  Dit is misschien ook wel iets wat ik meer zou moeten doen, als ik iets in m’n hoofd heb dan moet dat ook gebeuren 😛 En als het dan niet kan of lukt vind ik het moeilijk mij er af te zetten. Dan zou ik er inderdaad anders over moeten gaan denken.

 10. Eline 26 augustus 2013 / 12:46

  dat is een hele mooie quote en het is écht wel waar!

 11. Debby 26 augustus 2013 / 14:26

  Voor mij is het vooral een kwestie van mindfulness. Je gedachten zullen altijd af blijven dwalen en je kunt je gedachten niet sussen met gedachten over die gedachten. Je maakt jezelf kapot! Ding is tegen jezelf te kunnen zeggen van “hierover nadenken verandert niets en het maakt me er niet vrolijker op, dus stop thinking.” Echt. Live in the moment.

 12. Anne 31 augustus 2013 / 15:03

  Dit doe ik noodgedwongen ook vaak de laatste tijd. Het gaat makkelijker als je het vaker doet. Het helpt om dingen in perspectief te zien (met vragen als: “Hoe belangrijk is dit over een jaar?”) en acceptatie is een vereiste denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.