QUOTE: If you want something you've never had…

Dit artikel is onderdeel van de ‘Week van de lente’ op Lisanneleeft.nl. Als je meer artikelen wil lezen uit deze week kun je hier kijken en meer informatie over deze themaweek vind je hier.

De lente geeft altijd een gevoel van een nieuw begin. Nieuwe dingen leren, nieuwe dingen doen, nieuwe dingen meemaken. Ook dingen die we nog nooit eerder hebben gehad of hebben meegemaakt. Volgens mij is dat waar we veel mee bezig zijn, uiteindelijk. We werken hard om iets moois of bijzonders te bereiken.

Bron

Volgens mij hebben we allemaal wel iets wat we willen bereiken en waar we naartoe werken, iets nieuws. Volgens mij is bij veel van ons bijvoorbeeld het einde van het schooljaar in zicht! En ja… elk jaar ga je weer een stapje verder, wordt het weer een beetje moeilijker of in elk geval anders dan voorheen. Ik denk dat het goed is om bij deze quote stil te staan.

Sommige dingen zijn eng, moeilijk, spannend of je moet gewoon keihard werken. Maar je doet het om iets moois te bereiken. En dat mooie doel moet je niet uit het oog verliezen. Geniet van de weg naar dat doel toe, hoe moeilijk het soms ook is!

Ik wilde zeggen dat deze quote op het moment perfect bij mij past. Maar ik denk dat ik absoluut niet de enige ben bij wie hij past. Eigenlijk zijn we allemaal wel met iets bezig waar we naartoe werken en waar we ons best voor doen. Allemaal op onze eigen manier! Een mooie gedachte om de lente mee te beginnen, dacht ik zo… Waar werk jij deze lente naartoe?

21 reacties

 1. martina 17 maart 2013 / 16:06

  ik ben net begonnen met bij specialistische vervolgopleiding, verder wil ik echt ECHT serieus gaan leren gitaar spelen en misschien nog een leuke danscursus gaan doen,… 🙂

 2. Deborah 17 maart 2013 / 16:09

  Wat een mooie quote en ze is ook bij mij volledig van toepassing !

 3. LounaBeauty 17 maart 2013 / 16:13

  Mmmm,, geniet van de weg naar het doel. Die ga ik onthouden! 🙂 top. Heel belangrijk en dat vergeet ik regelmatig! Stom

 4. Daphne 17 maart 2013 / 16:19

  Ik kan de quote toepassen op stage waar ik nieuwe (spannende) dingen moet doen! Maar ook op onze blog. We hebben bijvoorbeeld eindelijk aangedurfd om er een facebook voor aan te maken 🙂

 5. Simone 17 maart 2013 / 17:43

  Ik vind het ook eng om uit mijn comfortzone te treden, maar toch ga ik ervoor! Ik ga iets terug doen voor de meiden als ik. Het zal moeilijk worden, het zal confronterend worden, maar uiteindelijk hoop ik dat het mij veel voldoening gaat geven! Ik word ervaringsdeskundige! (als ik door de selectie van de opleiding kom ;))

 6. Hester 17 maart 2013 / 18:36

  Die quote is zó waar, maar wel goed om even bij stil te staan! En dat je inderdaad ook moet genieten van de weg naar je doel. Ik ben tot en in de lente nog wel even bezig met mijn gebroken bovenarm, dus mijn doel is dat dat weer helemaal goed is. En ik verheug me er nu al op, ghehe 🙂 en ik ga proberen zoveel mogelijk te genieten van alle dingen die ik steeds meer kan!

 7. Suzanne 17 maart 2013 / 20:59

  Ik vind het een super mooie quote! En ik ben het er helemaal mee eens! Ik ga deze lente werken aan mijn hardlopen en mijn afstuderen!

 8. Marije_Blogt 17 maart 2013 / 21:25

  Mooi gezegd! 🙂 Ik zit eraan te denken me op te geven voor de chicklit schrijfwedstrijd van 2013.. áls ik het doe ga ik me daar deze lente (en zomer en herfst) op storten!
  Ik wens jou ook veel Suc6, kracht en doorzettingsvermogen deze lente..

 9. Rianca 17 maart 2013 / 23:50

  Prachtige quote! Past ook bij mij. Ik moet echt leren actiever te gaan zijn in mijn studie. En me niet laten tegenhouden door de Engelse taal ( mijn hele studie is Engels).

 10. Kelly Caresse 18 maart 2013 / 07:01

  Wat een mooie quote! En ook helemaal waar, leren is vallen en opstaan 🙂

 11. Melle 19 maart 2013 / 10:01

  Mooie quote! Dit voorjaar zal in het teken staan (staat in het teken) van afstuderen.

 12. Elseline 19 maart 2013 / 11:03

  Al jaren wil ik graag een boek schrijven. Een echt boek dat in de winkels komt te liggen. Twee keer ben ik zover gekomen dat ik het heb opgestuurd, maar door de afwijzingen zakte de moed toch steeds weer in mijn schoenen. Maar deze lente ga ik het doen! Het helpt ook wel heel erg dat mijn vriend nu mijn stok achter de deur is en ik met hem heb afgesproken dat ik elke zondagavond een nieuw hoofdstuk naar hem stuur. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.