QUOTE: People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel

Dit is een quote die al een hele tijd op mijn bureaublad staat, omdat ik hem niet wil vergeten. Ik weet niet zo goed wat ik ermee wil doen, maar elke keer als ik aan het ‘opruimen’ ben kan ik hem niet wegdoen. Ik vind dit echt een onwijs mooie quote en daarom wil ik hem graag met jullie delen.

Vaak zijn we veel te vaak bezig met wat andere mensen van ons denken, of we dingen wel goed zeggen, of we het wel goed doen, of we er wel goed uitzien.

Bijvoorbeeld als je gaat solliciteren ben je heel erg bezig met hoe je zelf overkomt. En misschien wel niet genoeg met het gevoel dat je de ander geeft. Misschien is de ander ook wel zenuwachtig? Misschien is het het eerste gesprek dat hij voert en vind hij het ook een beetje spannend? Dat kun je niet weten, maar je kunt je wel meer bewust worden van het gevoel dat jij diegene geeft, in plaats van twijfelen aan alles wat je zegt/doet.

Want vaak maakt het helemaal niet uit wat je precies zegt, of wat je precies doet. Het gaat erom met wat voor gevoel je de ander achterlaat. Dat is wat mensen onthouden bij het vormen van een beeld van je.

Ik sloeg deze prachtige quote op als reminder voor mezelf, maar waarom zou ik hem alleen voor mezelf houden als jullie hem ook zouden kunnen gebruiken? Hoe denk jij over deze quote?

DELEN:

27 reacties

 1. Lifesplash 3 februari 2013 / 07:16

  Mooie quote, goed nadenkertje. Als je het over die sollicitatie hebt, denk ik dat je uiterlijk die ander ook een gsvoel kan geven. Of juist je gedrag, misschien worden ze blij van je vrolijkheid, of onder de indruk van je outfit. Ik vind de quote mooi, maar toch ingewikkeld.

 2. Kelly Caresse 3 februari 2013 / 07:40

  Wauw wat een bijzondere quote! Gevoelens drenken door tot je hart, dat doet wat je zegt of doet meestal niet zo snel, je kunt iemand uitschelden maar niet kwetsen maar je kunt ook juist niets zeggen en daarmee iemand in het hart kwetsen, dat zal niet vergeten worden, echt een bijzondere quote! 🙂

 3. Martina 3 februari 2013 / 07:56

  Je hebt gelijk., het is inderdaad een mooie quote 🙂
  Gevoel is uiteindelijk Altijd het allerbelangrijkste

 4. Nadine 3 februari 2013 / 07:59

  Wauw, ik ben er even stil van. Echt een mooie quote ja! Vooral als je iemand wilt troosten en je bent er alleen al voor die persoon door bij hem/haar te zitten. Goed begin van mijn zondag morgen dit!

 5. Ashleey 3 februari 2013 / 08:11

  Ja ik vind hem opzich wel mooi. Ik denk meer dat het over pesten gaat enzo. Omdat ja, dan zeg je boze en stomme dingen over de ander. Dat kan je vergeven, maar het gevoel wat je ervan heb gekregen, vergeet je nooit meer.

 6. Suzanne 3 februari 2013 / 09:42

  True! Het is inderdaad het gevoel wat iemand je geeft wat je onthoud.

 7. Lizzy 3 februari 2013 / 10:14

  Super mooie quote. Daar ga je automatisch over na denken, en dat vind ik belangrijk bij een quote. We maken ons allemaal te druk als we een foutje maken, maar inderdaad, alleen dat gevoel dat je achterlaat onthouden ze.

 8. Miranda 3 februari 2013 / 10:41

  Ik vind dit een hele goede quote om bij na te denken, je kan hem eigenlijk in meerdere situaties toepassen, als iemand ziek is, en je weet niet wat je moet zeggen en zegt dus maar niks ( ontwijkt het) dan kan dat een heel rotgevoel geven bij iemand, maar idd ook bij sollicaties etc..
  Mooie quote!

 9. Daphne 3 februari 2013 / 10:46

  Ik had hier nog nooit zo over nagedacht, maar ik kon de quote meteen toepassen op mijn stages die ik heb gedaan. Op mijn vorige stage voelde ik me helemaal niet thuis door het onzekere gevoel dat een collega me gaf, terwijl op mijn nieuwe stage het team zo hartverwarmend is! Ik voelde me meteen op m’n gemak en dat is inderdaad zo belangrijk! Dat is ook wat je uiteindelijk zult onthouden.

 10. Josephine 3 februari 2013 / 11:05

  Wauw, ik vind hem écht heel mooi. Bedankt voor het delen, ik heb hem ook opgeslagen!

 11. josien 3 februari 2013 / 11:09

  deze is inderdaad te mooi om voor jezelf te houden. ik ga ‘m ook delen als je het goed vindt.

 12. weheartfit 3 februari 2013 / 11:19

  Het is een goede quotr om over na te denken. Misschien als je bewuster van je eigen gedrag naar anderen bent, zal je een betere indruk achterlaten en daarbij ook zelf een beter gevoel hebben. Eigenlijk komt het echt neer op jezelf zijn en blijven!

 13. Hester 3 februari 2013 / 11:28

  Ah ja, het is super waar! Mooie quote. ‘t Is trouwens ‘vindt’ in de zin ‘vind hij het ook een beetje spannend?’.

 14. Lenneke 3 februari 2013 / 11:45

  So true. Hoewel ik ook vaak niet vergeet wat mensen tegen me gezegd hebben, onthoud ik vaak nog beter hoe mensen mij hebben laten voelen. Gisteren zei iemand tegen me dat ik een erg bijzonder mens ben en daar kan ik nog wel even op teren. Het geeft een warm gevoel. Fijn. 🙂

 15. Rosalie 3 februari 2013 / 12:38

  Dit is echt zo’n quote die je af en toe moet lezen om je weer goed te voelen 🙂

 16. Irene 3 februari 2013 / 12:55

  Dit is inderdaad een hele mooie quote, vind quotes vaak niet heel erg speciaal maar deze heeft echt iets! Ik heb hetzelfde als jij, ik wil ‘m opslagen in m’n geheugen en niet vergeten. Het maakt niet zoveel uit met welke woorden of handelingen jij je uit, zolang je het maar met een goede intentie zult doen. Die goede intentie zal hoe dan ook bij mensen blijven hangen.

 17. Femke 3 februari 2013 / 13:18

  Heel erg mooie quote. En je hebt helemaal gelijk. 🙂 (Niet een van de zinnigste comments misschien, maar soms heb ik er gewoon niks meer aan toe te voegen hahaha.)

 18. Ilse 3 februari 2013 / 13:52

  Een bijzondere quote en eentje waar je over na blijft denken. 🙂

 19. Annouska 3 februari 2013 / 14:31

  Mooie quote waar zeker een goed stuk waarheid in zit!

 20. Marije 3 februari 2013 / 14:37

  Heel mooi! Ik denk ook wel eens te veel na over dingen die ik zeg en of dat wel goed overkomt :p Goed om te bedenken dat het gevoel blijft hangen en dat je niet altijd moet piekeren over wat je zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.