QUOTE: The perosn who doesn't make mistakes is unlikely to make anything

 

Mooie quote, vind ik. Af en toe vergeet ik het weleens, iedereen die dingen onderneemt, dingen probeert, maakt ook weleens een fout. Maar eigenlijk is het geen fout, ik zou het voor mezelf pas echt fout doen als ik niets zou proberen. Dan maak je misschien geen fouten, maar dan maak je helemaal niets…

theperosn

Er zijn mensen die zijn altijd aan het proberen, altijd enthousiast en altijd bezig met nieuwe dingen. Soms gaat het goed, soms gaat het fout. Gaat het fout, dan is daar de persoon die niets probeert met een: ‘Zie je nou wel’, maar als het wel lukt… dan is het niet te geloven, puur geluk natuurlijk! Want iemand die zo veel fouten maakt, die kan toch niet zoiets geweldigs maken? Omgekeerde wereld natuurlijk, op die manier…

Hoe meer je probeert, hoe meer je zal falen. Niks mis mee, want iedereen gaat eerst een paar keer onderuit voordat het lukt. En als je het niet probeert, dan lukt het ook niet. Zo simpel, maar soms lijken we dat wel even te vergeten. Dit is trouwens een quote uit een boek van Paul Arden.

DELEN:

20 reacties

 1. Ilse 28 juli 2013 / 08:16

  Zo is het. Trial and error. 🙂
  Wie niets probeert of onderneemt, zal ook niets bereiken. Wie dit wel dat, zal gegarandeerd fouten maken, maar zal daar wellicht ook uit leren.
  Je hebt trouwens een klein foutje in je titel staan: ‘perosn’ i.p.v. ‘person’.

  • Jessica 28 juli 2013 / 08:57

   De quote gaat over fouten maken, dus is er bewust een typo ingezet. Lisanne heeft de quote letterlijk overgenomen, dus inclusief fout.

   • Ilse 28 juli 2013 / 20:59

    Ha, oeps, had ik natuurlijk weer niet door. 😉

  • Hannah 28 juli 2013 / 10:03

   Ik moet hier een beetje om lachen, in die typfout zit een clue verstopt 😉

 2. Ashleey 28 juli 2013 / 08:19

  Van maken maken leer je en misschien is fouten maken niet altijd leuk, maar de volgende keer zou je het beter doen!

 3. Laura 28 juli 2013 / 10:16

  Herkenbaar! Ik kon in het verleden altijd mega-gefrustreerd zijn over fouten die ik maakte of dingen die niet liepen zoals ze moesten. Met name als het op mijn eigen bedrijf aan kwam en ‘issues’ met klanten (die in mijn hoofd altijd groter waren dan bij de klant). Als er nu wat mis (wat is mis?) gaat dan is er een ding wat ik doe : bedenken wat ik kan doen zodat dot de volgende keer niet mis gaat. Elke fout heeft zo een doel en is minder erg. Scheelt een hoop frustratie & energie.

 4. emma 28 juli 2013 / 10:48

  Zo waar! Toevallig typte ik net een vergelijkbaar iets als reactie op een blog, haha. Zelf kan ik hier ook echt veel van leren, mijn comfortzone is toch wel gezellig en cosy

 5. Ilse 28 juli 2013 / 23:44

  Mooie quote en hij past heel erg goed bij mij. 🙂

 6. Hester 29 juli 2013 / 12:02

  Ik dacht eerst ook ‘huh, een typefout’, haha. Heel toffe quote!

 7. rosalie 29 juli 2013 / 19:46

  Dankjewel! Die is echt goed, die moet ik onthouden.

 8. ellen 13 augustus 2013 / 18:21

  Goede quote! Ik ken mensen die helemaal gek worden als iets niet gelijk lukt, dat is zooo stressvol voor diegenen en anderen om hun heen! Gelukkig heb ik hier zelf minder last van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.