QUOTE: Verander je gedachten en je verandert je wereld

Leuk is dat, de wereld is niet zoals hij is, maar zoals jij hem ziet. Je gedachten spelen een enorm grote rol in wat je denkt te zien. De manier waarop je tegen de dingen aankijkt kunnen een enorm verschil maken! En dat vind ik mooi.

verander-je-wereld

 

Misschien vinden sommige mensen het een soort van jezelf voor de gek houden, maar ik denk dat dat alleen zo is als je doorslaat. Hoewel, soms is het voor de gek houden van jezelf om je stemming te verbeteren ook niet verkeerd, haha.

In plaats van ‘s ochtends al met het gevoel op te staan van ‘dit wordt een rotdag’ kun je beter denken ‘dit wordt een topdag!’. Ik weet zeker dat zulke kleine dingen echt een verschil kunnen maken. Let eens op je (negatieve) gedachten en keer het om!

Ik had overigens zomaar het gevoel dat ik deze quote al eens met jullie gedeeld heb, maar ik kon hem niet vinden. Het maakt ook niet uit, als het wel zo is vind ik hem zó goed dat ik hem nog eens deel, haha. Wat vind jij van deze quote?

DELEN:

28 reacties

 1. Linda 23 juni 2013 / 08:59

  Mooie quote!
  Ik denk zeker dat het werkt om positief in de wereld te staan, dan lukken dingen vaak veel beter! 🙂

 2. Lenneke 23 juni 2013 / 09:24

  Ik vind het een mooie quote. Ik hou ook heel erg van ‘omdenken’. Dus niet negatief zijn en vastdenken, maar er iets positiefs van maken en oplossingsgericht zijn.

 3. Manja 23 juni 2013 / 09:37

  Hmm mooie quote, gisterochtend had ik zo’n dag, alles gaat fout dag. Mijn vriend zei hetzelfde en vrolijkte me op, het ging wel wat beter, maar toch was het echt zo’n dag waar niks loopt hoe het moet lopen en je gewoon niet lekker in je vel zit. Ik had ook echt te weinig geslapen, dat verklaart het. Vandaag is het een hele nieuwe dag, vol energie, ik heb er zin in 🙂

 4. Sonja 23 juni 2013 / 09:56

  Goeie quote! Ik ben het er ook mee eens. Helaas is het soms erg moeilijk om je gedachten te veranderen..

 5. Jessica 23 juni 2013 / 10:15

  Mooie quote! Ik had gisteren een verjaardag en het viel me op hoe negatief mensen waren. Er werd alleen maar gepraat over wat er fout was gegaan op het werk, geroddeld enz. Na afloop voelde ik me zo moe en leeg. Eenmaal thuis heb ik over iedereen die daar was iets positiefs benoemd. Daarna voelde ik me beter. Ik hou zo van je blog, ik is allemaal zo herkenbaar 😀

 6. Ashleey 23 juni 2013 / 10:15

  Heel mooie quote, maar het is wel erg lastig om je gedachtes om te draaien

 7. Michelle 23 juni 2013 / 10:43

  Hele mooie quote en ik ben het er ook mee eens. Ik vind het alleen moeilijk om het zelf toe te passen. Xx

 8. Kirsten 23 juni 2013 / 12:36

  Die quote is zó waar! Echt heel mooi omschreven.
  Ik merk dat als ik alles verschrikkelijk negatief inzie, m’n dag ook gewoon helemaal verpest is en het veel zwaarder is om door te komen.
  Door gedachten als; “ik ga dit en dit en dit aan leuke dingen doen vandaag, lekker vrolijk muziekje op en morgen wordt vast beter” wordt de dag al zoveel leuker.

  Dat zulke kleine dingetjes je dag compleet anders kunnen maken. Heerlijk!

 9. Ilse 23 juni 2013 / 14:13

  Prachtige quote alleen het is wel moeilijk om je gedachtegang zomaar te veranderen. 😉

 10. Estrella 23 juni 2013 / 17:31

  Heel goede quote! Toevallig had ik het nog over dit onderwerp met iemand gisteravond!

 11. Kayleigh 23 juni 2013 / 20:17

  Mooie quote! Ik vind het soms ook moeilijk door de fibromyalgie en al die andere klachten om dan positief te denken, en omdat je (ik) het dan al vaak hebt geprobeerd en het dan elke keer mislukt is dat ook vaak moeilijk. Maar probeer toch positief te denken, want met negativiteit wordt alles minder!

 12. Miranda 23 juni 2013 / 21:43

  Ontzettende mooie quote, je hebt helemaal gelijk, door gelijk negatief te denken begint de dag ook al niet goed, wanneer je positief de dingen benadert zal het fijner zijn.

 13. Swaen 23 juni 2013 / 22:03

  Het is zeker een goeie! Ik probeer altijd positief te zijn, en dat lukt ook veel beter nu ik er bewust mee bezig ben. Het gaat zelfs al onbewuster. Soms moet je wel even lekker zeuren maar daarna gewoon weer positief verder!
  Liefs, Swaen

 14. Deborah 24 juni 2013 / 12:16

  Helemaal mee eens! Wat je denkt, bepaalt je gevoel. Dus ik probeer wat vaker positief te denken 🙂

 15. Debby 24 juni 2013 / 15:23

  Hihi, het is dus gelukt met de quotes. Ik snap wat je bedoelt, maar precies dat omdenken is soms zó moeilijk voor me. Dan ben ik liever een dag chagrijnig.

 16. Anne 27 juni 2013 / 08:03

  Helemaal waar en een goede reminder voor nu. Ik heb een marathon van drukke dagen en ik zie het soms even niet zitten. Dan moet de knop om en dan gaat het weer.

 17. TimeForBlues 1 oktober 2013 / 18:12

  Dit is echt een goeie voor mij! Zeker nu in een beetje in een dal zit.
  Je hebt echt een fantastische blog! Lees hem al de hele avond 😀
  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.