QUOTE: Leer niet om te kunnen werken, maar werk om te leren

Deze quote kwam ik eens ergens tegen, ik weet niet meer waar, hij is ook niet bekend, maar ik vond hem mooi. Veel mensen willen dingen leren zodat ze een goede baan kunnen krijgen. Leren omdat ‘het moet’ en omdat je er daarna lekker van kan profiteren. Da’s niet hoe ik het zie!

lerenenzo

Ik denk dat je altijd moet blijven leren. Oke, natuurlijk, ook als je het niet wil blijf je leren. Maar ik denk dat het goed is om, als je ‘klaar’ bent met leren en je gaat aan het werk, je leergierigheid moet behouden. Alles in je werk, wat dat ook mag zijn, is leerzaam. Overal kun je iets van leren. Ik denk dat het goed is om dat in te zien en om daar gebruik van te maken!

Er is niks mis met hard werken zodat je ervan kan leren. Dus: verleg de focus van je doel van werken naar leren!

DELEN:

21 reacties

 1. Kimberly 9 juni 2013 / 08:02

  Deze vind ik mooi! Ik vind leren ook heel belangrijk, vooral om tijdens je werk steeds wat nieuws te leren is ook wel belangrijk, anders wordt het denk ook zo saai haha

 2. F&F 9 juni 2013 / 08:22

  Wauw, wat een mooie qoute! Echt zo’n over-na-denk-qoute!
  Liefs!

 3. Manja 9 juni 2013 / 08:40

  Yes! Je hebt helemaal gelijk!

  Ik wil leren, leren, leren. En bij mijn huidige baan vind ik de dingen die ik kan leren niet leuk, daarom heb ik vorig jaar besloten om er een studie (fysiotherapie) deeltijd naast te doen, zodat ik weer leer. Als ik niet leer, ben ik ongelukkig. Bv boeken die ik lees, gewoon voor fun, zijn boeken waar ik wat van leer. Ik hou niet van ‘gewone’ literatuur…

 4. Nadine 9 juni 2013 / 09:37

  Heel wijs zeg, het werken om te leren houd je ook jong las ik ooit eens ergens! Dus dat zit dan ook weer mooi in the pocket 🙂

 5. Tessa 9 juni 2013 / 10:13

  Woh, deze quote is echt waar! Trouwens, ik weet dat jij van die japanse puzzel&sudoku boekjes heel erg leuk vind en laatst zag ik ze bij de AH liggen! Van niveau 1 tm 5 ! Dus, voor alles wat wils 🙂 ik ben maar begonnen met twee maar heb ook meteen drie gehaald!

 6. Lydia 9 juni 2013 / 11:13

  Mijn vader heeft ook zijn hele leven geleerd. Ik weet niet beter dan dat hij voor zijn werk cursussen volgde. Hij is namelijk van het LTS (soort VMBO-KB) uit op 16-jarige leeftijd meteen gaan werken, heeft naast zijn fulltime baan een avondopleiding gevolgd toen mijn broer en zus klein waren, volgde veel cursussen die zijn baas betaalde en begon op zijn 53ste nog aan een HBO-thuisstudie Bouwkunde. Hij heeft het geluk dat hij in de techniek werkzaam is, maar dankzij zijn vele opleidingen en cursussen wist hij tussen zijn 48ste en 54ste nog vijf keer van baan te wisselen omdat hij het bedrijf niet leuk vond, terwijl om hem heen de werkloosheid steeg. Hij heeft in die periode geen dag zonder werk gezeten en heeft nu een leuke baan met een goed inkomen.

  ‘t Is nogal een levensverhaal, maar mijn vader is voor mij het bewijs dat je altijd moet blijven doorleren. Mensen die na hun vervolgopleiding nooit meer een studieboek aanraken, zijn op hun vijftigste stukken minder interessant voor een werkgever. Ik hoop ook mijn leven lang nog opleidingen en cursussen te volgen, je plukt daar altijd de vruchten van. 🙂

 7. rosalie 9 juni 2013 / 11:22

  Ook door stagiaires leren de mensen weer nieuwe dingen. Die bekijken alles ook weer op een andere manier.

 8. Kimberley 9 juni 2013 / 11:24

  Deze uitspraak kende ik niet, wel ‘je moet werken om te kunnen leven, niet leven om te werken’ en ‘wirk hard, play harder’. Ik ben het er in ieder geval helemaal mee eens!

 9. Hester 9 juni 2013 / 12:17

  Mooie quote! Leergierigheid is inderdaad heel erg belangrijk en je bent nooit uitgeleerd. Moet je ook niet willen zijn.

 10. Mariska 9 juni 2013 / 12:26

  Ontwikkelen is altijd belangrijk, leren ook, maar ervaring ook. Ik ben nu 27 en werk sinds mijn 19e bij hetzelfde bedrijf in een totaal andere tak dan waarvoor ik het VMBO diploma heb. Heb veel werkervaring opgedaan bij de baan waar ik nu zit en heb me ook zeker verder ontwikkeld.
  Interessant artikel

 11. Ilse 9 juni 2013 / 14:39

  Mooie quote zeg & ik had er nog niet eerder van gehoord. 😉

 12. Tedje 9 juni 2013 / 15:13

  Ik moet gelijk denken aan de layout van Cynthia van misslipgloss. Mooie quote!

  • Lisanneleeft 9 juni 2013 / 20:23

   Haha, dat komt door die skyline!

   Maar bij Miss Lipgloss is hij van mak-up ipv gebouwen!

 13. Anouk 9 juni 2013 / 21:36

  Ik vind het een hele mooie! In mijn beroep, zowel van studie en bedrijf, zal ik altijd moeten blijven leren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.