RECEPT: Minty Candy Cane chocolademelk

Ooooh, wat is dit heerlijk zeg! Onlangs kwam ik een video tegen waarin iemand candy canes in haar chocolademelk deed. En afgelopen weekend kreeg ik een idee. We hadden alles ervoor in huis en we besloten het spontaan te gaan maken. En met succes, het is mierzoet, heerlijk kerstig, lekker warm maar wel heeel lekker!

candy-cane-chocolademelk

Dit is wat je nodig hebt voor deze heerlijke minty candy cane chocolademelk:

 • Chocolademelk (of melk en poeder, maar net wat je lekker vindt!)
 • Candy Canes (die met mintsmaak in dit geval, ik heb vernomen dat er ook met aardbeiensmaak worden verkocht)
 • Slagroom (optineel)
 • en… mini marshmellows (ook optioneel)

mint-candycanes

Wat je doet is eigenlijk heel simpel… van de candy canes moet je poeder gaan maken. Dit gaat heel makkelijk door ze in de blender te gooien! Vervolgens warm je je chocolademelk op, gooi je (een deel van) de gemaakte candy cane stukjes door. Hierdoor krijgt je chocolademelk een beetje een minty smaak! Vervolgens een toef slagroom erop, en daaroverheen kun je nog wat candy cane ‘sprinkles’ doen. Vervolgens hang je er nog een candy cane in, en klaar!

candy-cane-chocolademelk

En zo ziet het er dan uit! Super feestelijk, heel erg leuk voor kerst, vind ik.

Dit was de video waardoor ik op het idee kwam. Maaaar, onze warme chocolademelk werd nog een klein beetje anders… Hij is dus eigenlijk al af, maar je kan er nog iets aan toevoegen,

Tijd voor marshmallows! Deze verkopen ze bij AH, Action, en ongetwijfeld nog meer winkels!

candycane-chocolademelk-met-marshmallows

En dan heb je een mierzoete beker met candy cane chocolademelk! Je moet ervan houden, maar ik denk dat heel veel mensen dit zeker wel kunnen waarderen! Ga jij het proberen, of is het voor jou iets te veel van het goede?

 

 

26 reacties

 1. Laura 17 december 2012 / 07:01

  Ohhh my god… Dit ziet er echt heeeeerlijk uit! Dit moet ik sowieso maken, haha! Yumm, zeker die marshmallow en die candy cane.. Lekker!

 2. Ingeborg 17 december 2012 / 07:16

  Wij hebben altijd aardbeiden candy canes! Misschien ga ik het binnenkort ook wel proberen te maken 🙂

 3. Hester 17 december 2012 / 07:57

  Het ziet er in elk geval heeel goed uit! Maar ik heb dit jaar nog helemaal geen chocolademelk op… We hebben het ook niet eens in huis ^^

 4. Elien 17 december 2012 / 09:20

  Ooooh, zo lekker!!
  Waar heb je de Candy Canes gekocht?
  Oja, bij de jumbo verkopen ze me volgens mij ook mini marshmallows!

 5. Alyssa 17 december 2012 / 09:41

  Dat ziet er heerlijk uit! Misschien met kerst eens uitproberen 🙂

 6. Monique 17 december 2012 / 09:57

  Daar kan je me echt voor wakker maken.. mmm klinkt super lekker

 7. Sylvia 17 december 2012 / 10:12

  Ziet er erg leuk uit, maar door al die suiker stuiter je daarna waarschijnlijk nog tijden door het huis 😛

 8. Mama Krieltje 17 december 2012 / 10:19

  Ow my, dat ziet er veel te lekker uit!
  Proberen dus 😉

  Liefs,
  Mama Krieltje

 9. Roos 17 december 2012 / 13:19

  Het ziet er lekker uit maar ik hou niet zo heel erg van candy canes! Wel erg leuk gedaan, mooie foto’s heb je gemaakt!

 10. Zina 17 december 2012 / 13:48

  Oeiii ik ben bang dat mijn tanden spontaan uit mijn mond vallen als ik dit drink. Maar het ziet er wel héél lekker uit 😀

 11. Charlot 17 december 2012 / 14:20

  Wat ziet dat er gezellig uit!!! 🙂
  Kerstmis in een mok! Super!!
  En volgens mij ook heel lekker, maar ook super machtig…. 🙂

  X Charlot

 12. Josie 17 december 2012 / 16:16

  Sweet baby jesus, dat moet ik echt proberen 😮

 13. Josephine 17 december 2012 / 19:04

  OMG, GIMME! Ik kom bij je langs om dit te drinken, dit lijkt mij zo lekker!

 14. Roxanne 17 december 2012 / 19:21

  Dat klinkt heerlijk! Ik heb bij USfoodz al zakjes chocolademelk gekocht waar marshmellows in zitten. Mierzoet en erg lekker, vind ik dan, want mijn vriend moet er weinig van hebben. Mint en chocolade vind ik een heerlijke combi dus ik denk dat ik dit wel een keer ga proberen~!

 15. Irene 18 december 2012 / 00:53

  Dit lijkt me apart maar ik zou het graag uit willen proberen! Alleen al omdat het er zo cute uitziet 😀 ik heb toevallig mini marshmallows gekregen bij mijn kerstpakket, dus die heb ik al mooi in huis!!

 16. LaraLaurentia 18 december 2012 / 11:50

  Dat ziet er zo ontzettend lekker uit, jammer genoeg hebben we niets in huis 🙁

 17. Debbie 18 december 2012 / 18:44

  Geef mij maar gewoon een kop warme choco… Dit is allemaal veelte zoet en te slecht voor me. Maar ziet er wel super leuk uit.

 18. Lotte 20 december 2012 / 17:22

  Wat grappig! Ik ben gek op de filmpjes van Bethany, zeker rondom kerstmis zijn ze altijd leuk!

 19. Mayra 23 december 2012 / 13:43

  Waar heb je die candy canes gekocht? Ziet er super lekker uit 😉

 20. manon 17 december 2014 / 00:14

  Dat ziet er goed uit!! Vorig jaar kreeg ik een witte hershey’s chocoladereep met candy cane van een vriendin uit amerika mmm maar ook makkelijk zelf te maken door witte chocola te smelten, verkruimelde candy cane erdoor mengen en in een vorm naar keuze weer hard laten worden! Sterren, rondjes of hartjes wat je maar wil! Echt een aanrader en het staat heel gezellig tussen de kerst/hulst en musketkransjes op tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.