Recepten: 3 keer ijstaartjes!

Laatst liet ik jullie al dit recept zien van de verse meloen milkshake. Vandaag zijn de ijstaartjes aan de beurt! Ik vind ze er heel erg leuk uitzien, maar de volgende keer gaan we wel een aantal dingen anders doen. Dat zal ik wel even verder toelichten. Kijk mee!

Aan de hand van dit filmpje zijn we aan de slag gegaan. En ja, het zijn ware kunstwerken geworden, maar waren ze ook lekker?

Bekijk het filmpje hier op youtube als hij het hier niet doet.

Ja, de taartjes zijn heel lekker geworden! Het enige punt was dat het ijs eigenlijk te hard is geworden. Dit komt natuurlijk doordat yoghurt hard wordt door het bevriezen, maar het sap van het fruit ook! Dit maakt het dus een grote ‘ijsklont’. In sommige versies hebben we wat meer roomijs gedaan, deze waren beter gelukt dan de taarten zonder roomijs!

Voor de volgende keer weten we nu: Het fruit moet samen met roomijs gemixt worden. Waarschijnlijk wordt de ijstaart dan precies hard genoeg om toch overeind te blijven staan, doordat het sap van het fruit wel hard wordt bij het bevriezen.

Alle recepten ga ik verbeteren, naar hoe we het de volgende keer gaan doen. Zo kunnen jullie dus aan de hand van dit recept goede ijstaartjes maken! En oja… alle hoeveelheden heb ik op gevoel gedaan.

Wat heb je nodig in de keuken?

 • Een vriezer om de ijsjes mee te kunnen bevriezen
 • Een blender (of iets anders waarmee je alles kunt mixen)
 • Vormpjes om het ijs in te bevriezen.

Aarbei & kiwi taart

Ingrediënten:

 • Aardbei
 • Kiwi
 • Roomijs (of vanille-ijs, of een ander soort ijs, waar jij blij van wordt!)
 • Eventueel suiker, honing of iets anders wat het zoeter maakt

Gooi het ijs, de kiwi en de aardbeien (en eventueel het suiker) in de blender. Even tussendoor proeven of je het lekker vindt of dat er nog iets toegevoegd moet worden. Vervolgens doe je deze in een bakje en stop je deze voor een nacht in de vriezer. Houd een aardbeitje over om erop te doen en ja bent klaar! Jep, zo simpel is het.

Rode bessen ijstaart

Deze was errug lekker! Ik vind het nog steeds bijzonder jammer dat ze zo hard zijn geworden. Maar deze komt wel op hoor, dat weet ik zeker.

Ingredienten:

 • Een doosje rode bessen (mijne komen uit het vriesvak van de AH)
 • Roomijs (of een ander soort schepijs, kies maar iets leuks uit!)
 • Suiker
Gooi de rode bessen en het ijs naar keuze in de blender. Zoals je misschien ziet heb ik voor deze prachtige taart de vorm gebruikt van het schepijs. Doe onderin nog een aantal rode besjes die je hebt overgehouden. Gooi hier vervolgens een lading suiker overheen, die besjes zijn namelijk heel erg zuur. Daarna is het leuk om nog een beetje blanco ijs over deze besjes heen te gooien, voor het vrolijke effect. Daar bovenop gooi je de smurrie uit de blender. Hopla, in de vriezer en de volgende dag heb je een lekker (en mooi) taartje!

Stroopwafel-bessen taart

Dit is een geïmproviseerd taartje. We hadden een super schattig klein bakje, en ik kon het niet laten om deze ook even te gebruiken. Deze was overigens erg geslaagd!

Ingredienten:

 • Rode besjes
 • Suiker
 • Roomijs
 • Stroopwafel (waarschijnlijk hadden mini’s hier goed ingepast!)
 • Optioneel: Yoghurt

Gooi de besjes onderin het bakje en bedek deze vervolgens met een laagje suiker (nogmaals, de zure bessen!). Het hoeft natuurlijk niet, maar ik zou het wel doen. Vul vervolgens vrijwel het hele bakje met ijs. Hier doorheen kun je eventueel nog een beetje yoghurt doen, omdat er geen fruitsap door het hele ijs zit zou het ijsje nog weleens in elkaar kunnen zakken door het zachte roomijs. Vervolgens zorg je dat het stoopwafeltje er nog precies in past en deze duw je erop/erin. En wederom in de vriezer en de volgende dag heb je een supertaartje!

Jep, zo simpel is het! De vrouw in het filmpje zegt dat het lekker is als ontbijt, maar dat zou ik bij deze exemplaren toch niet doen. Maar als toetje zijn ze wel erg geslaagd! En ja… als ze mislukken kun je er altijd nog een milkshake van maken… Heb jij weleens ijstaartjes gemaakt? Ik denk dat dit wel mijn meest vreemde keukencreaties zijn. Wat is jouw meest vreemde keukencreatie?

7 reacties

 1. Petra 23 augustus 2012 / 13:30

  Wat een superleuk idee! Dat wil ik een keertje proberen!

 2. Hester 23 augustus 2012 / 16:41

  Wat een leuk idee! Wij maken ook zelf ijs, dus dan is het echt helemaal home made 😀

 3. Ise 23 augustus 2012 / 21:55

  Ziet er lekker uit! Leuk gedaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.