Recept voor springrolls met sausjes (oneindig veel combinaties te maken!)

Afgelopen week werden er springrolls voor mij gemaakt! Na een mislukte poging ooit, een hele tijd geleden, vond ik het tijd voor een nieuwe poging. En deze keer samen met iemand die goed kan koken! Dus… hij heeft het recept dat hij heeft gebruikt voor springrolls uitgeschreven voor Lisanneleeft. En deze kan ik met jou delen!

springrolls recept-ideeen

ingredienten-springrolls

Wat je nodig hebt voor het maken van de springrolls

  • 20 rijstvellen (ze zijn kwetsbaar, let op of ze heel zijn!)
  • Rijstnoedels
  • Grote garnalen (voorgekookt)
  • Kipfilet
  • Munt
  • Koriander
  • Bosuitjes
  • Rode peper
  • Ongezouten pinda’s
  • Grote wortel/winterpeen
  • Taugé
  • Paprika (kleur maakt niet uit)
  • Radijs
  • Komkommer
  • Krop sla
  • Chinese kool

Om de kip te kruiden

  • Peper, zout
  • Five spice powder
  • Knoflookpoeder

Bereidingswijze springrolls

Rooster de pinda’s in een koekenpan. Kruid de kip met vijfkruidenpoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Bak de kip gaar in boter in de koekenpan. Kook de rijstnoedels volgens de instructie en spoel af met koud water.

Snijd alle groenten en de kip julienne (in smalle reepjes). Scheur een paar blaadjes sla van de krop en was ze. Haal de garnalen in de lengte doormidden. Hak de pinda’s, koriander en munt fijn, houd een aantal blaadjes munt apart. Snijd de rode peper in smalle reepjes. Als je niet van heet houdt, verwijder dan eerst de pitjes.

Neem een rijstvel en leg deze gedurende ongeveer 20 seconden in heet water. Leg het rijstvel op de snijplank en leg de ingrediënten er midden op. Het is mooi om met de hele blaadjes munt en kleurige ingrediënten te beginnen voor het uiterlijk van de springrolls.

Gebruik in ieder geval altijd kip of garnaal, rode peper, noedels, koriander, munt, bosui en pinda’s. Voor de rest kun je variëren met de ingrediënten! Alle combinaties zijn lekker.

sausjes-voor-springrolls

Wat je nodig hebt voor de sausjes voor bij de springrolls

  • Vissaus
  • Sojasaus
  • Sesamolie
  • Limoen
  • Sweet chilli sauce
  • Suiker

Bereidingswijze sausjes voor springrolls

Doe de vissaus, sojasaus, sweet chilli sauce en sesamolie in schaaltjes. Meng het sap van een halve citroen met de sweet chilli sauce en voeg een eetlepel vissaus toe. Doe de andere helft van het limoensap bij de sesamolie, voeg een theelepel suiker toe en roer goed. Nu heb je vier verschillende sausjes!

springrolls-recepten

Eet smakelijk!

Je kunt natuurlijk ook dingen weglaten of slechts één variant maken, zo kost het een stuk minder tijd om te maken, maar heb je toch lekkere springrolls! De pinda’s deden het héél goed in de springrolls, die zou ik er zeker niet uit laten. Verder waren rolletjes met kip mijn favoriet én vond ik de chilisaus en de sojasaus het lekkerst als sausjes.

Heb je nu geen idee hoe je ze moet rollen, Iris heeft een goede uitleg met foto’s online staan! (onderaan dit artikel)

Zeker een aanrader, dit recept voor springrolls! Heb jij dit weleens gegeten?

DELEN:

30 reacties

  1. Shirah 2 februari 2016 / 06:43

    Het lijkt mij super lekker! Ik ga het zeker maken. In de toko zag ik al vaker deze vellen liggen, tijd om ze eens mee te nemen.

  2. Marion 2 februari 2016 / 06:52

    Ik heb dit nog nooit gegeten, maar zie het bij Rachel vaak op instagram voorbij komen. Nu ik dit lees is het eigenlijk niet eens zo heel moeilijk om te maken. Ik zal de chef des huizes eens vragen wat hij ervan vindt. En dan hopen dat hij het wil maken natuurlijk. Ik ben niet zo’n kookwonder.

  3. Darina 2 februari 2016 / 06:58

    Ik heb het nog nooit gegeten maar het ziet er super lekker uit!

  4. Marlotte 2 februari 2016 / 07:02

    Haha, bij mij ging het de eerste keer ook faliekant mis, maar gelukkig ben ik nu wat meer geoefend. Leuk recept 🙂

  5. Dorien 2 februari 2016 / 07:05

    Ik ben gek op springrolls, maar ze mislukken bij mij helaas keer op keer. Misschien toch nog maar een keertje proberen!

  6. Kelly 2 februari 2016 / 07:27

    Ziet er lekker uit! Dit wil ik ook nog eens proberen

  7. Elize 2 februari 2016 / 07:31

    Lijkt me super lekker! Bedankt voor het recept!

  8. Inge 2 februari 2016 / 07:43

    Ik heb die vellen al tijden in de la liggen. Toch maar eens wat mee doen ☺️

  9. Annemarij 2 februari 2016 / 07:44

    Ik ben heel benieuwd hoe het smaakt! Wie weet durf ik het een keer aan, hihi!

  10. Miranda 2 februari 2016 / 08:19

    Ik ben hier altijd zo benieuwd naar, maar heb me er nog nooit aan gewaagd. Leuk dat je het recept deelt!

  11. Ilse 2 februari 2016 / 09:01

    Lekker en ziet er nog eens leuk uit ook!

  12. Margot 2 februari 2016 / 09:05

    Dit staat op mijn lijstje om eens te maken! Heerlijk!

  13. Eline 2 februari 2016 / 10:50

    Ik eet ze regelmatig maar vind ze er zo onsmakelijk uitzien, net gevulde condoompjes 🙁

  14. Karen 2 februari 2016 / 12:12

    Mmmmm.. ziet er heerlijk uit. Maar ik kook momenteel ook niet zelf en dit is niet iets wat mijn mama zo direct klaar zou maken voor mijn gezinnetje.
    Als ik er zelf ooit weer toe kom, wil ik het zeker eens proberen.

  15. Anita 2 februari 2016 / 12:30

    Nog nooit gegeten maar hij staat wel op mijn te maken lijstje!

  16. Charelle 2 februari 2016 / 13:01

    Oh springrolls zijn zó lekker! Ik bestel dit bijna altijd als ik bij een Vietnamees restaurant ben. Dat komt niet zo vaak voor, maar toch. ^^ Leuke sausideetjes ook!

  17. Sandra 2 februari 2016 / 13:18

    Heb het nog nooit op, maar het lijkt mij wel erg lekker! Ik zou dan zelf de vega versie maken. Binnenkort een keertje doen! Het ziet er namelijk echt heerlijk uit.

  18. Tiffany 2 februari 2016 / 14:04

    Ik heb wel eens zelf glutenvrije loempia’s gemaakt van rijstvellen. Dat werkt eigenlijk het zelfde maar dan frituur je ze als ze klaar zijn en gebruik je loempia vulling (groenten/mihoen). Dit ga ik binnenkort ook eens proberen, ziet er lekker uit!

    • Lisanne 2 februari 2016 / 20:48

      Oeh, dat klinkt ook goed!

  19. Claudia 2 februari 2016 / 14:18

    Ik heb zelf nog nooit springrolls geprobeerd, waarschijnlijk omdat ik ze er persoonlijk niet zo smakelijk uit vind zien, haha! Misschien moet ik het toch maar eens proberen (en hopen dat ik de rijstvellen niet aan stukken scheur, oeps :p)

  20. Nina 2 februari 2016 / 14:36

    Heerlijk! Ja, ik eet ze zodra ik de gelegenheid krijg. Zelf ben ik echt een garnalen- en visliefhebber. Het sausje mag van mij lekker pittig 🙂

  21. Luna 2 februari 2016 / 18:50

    Nog nooit gegeten 🙂
    Tijd om het op mijn food-bucketlist te schrijven!

  22. Frédérique 2 februari 2016 / 18:51

    Lijkt me lekker, nog niet gegeten. Lijkt me eigenlijk wel het lekkerst met een borrel, de lunch of bijgerecht!

  23. Astrid 2 februari 2016 / 21:20

    Vind springrolls ook zo ontzettend heerlijk! Een van mijn favoriete lunch- en tussendoor gerechtjes. Zelf pak ik vaak wat knapperige groentes en een sausje waar sowieso soja in hoort 🙂

  24. Lilian 2 februari 2016 / 21:36

    Ik heb professionele koks dit wel eens zien maken bij 24Kitchen en toen dacht ik meteen: niks voor mij! Ben ik veel te lomp en ongeduldig voor. Is je springroll-maker ook te huur? Want het lijkt me wel erg lekker! 😉

  25. Ilse 2 februari 2016 / 22:43

    Oh dat ziet er lekker uit, blijf het er toch een beetje gek vinden uitzien met die rijstvellen maar ik ga her zeker proberen! Dankjewel

  26. Nicole 3 februari 2016 / 00:46

    Ziet er echt heerlijk uit! Wij maakten wel eens iets soortgelijks maar dan met eend. Alleen die rijstvellen vind ik echt een crime om mee te werken

  27. monica 5 februari 2016 / 22:39

    Ziet er lekker uit. Ik maak het zelf ook regelmatig en meestal met garnalen. Ik vind het lekker licht voedsel wat voor mij wel fijn is met mijn buik problemen. Lekker gezond en het vult goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.