11 Redenen waarom blogger zijn geweldig is

Al eerder vertelde ik hoe ik rijk ben geworden door mijn blog. Nu is dat natuurlijk lang niet het enige dat leuk is aan bloggen! Er zijn nog veel meer dingen, klein en groot. Ik zette ze op een rij! Enneh… neem ze niet allemaal te serieus, hehe!

blogger-and-i-like-it

– Je kan urenlang bezig zijn met het doelloos maken van… plaatjes in Photoshop. Zoals die hierboven. ‘Geen tijdverspilling hoor, is voor mijn blog!’. Geweldig om als excuus te gebruiken.

– Alle leuke en lieve mailtjes van lezers

– Het feit dat de postbode eeeelke dag pakketjes komt brengen! (Ok, ik overdrijf misschien een beetje)

– Dat er altijd heel veel mensen (lezers!) zijn die met je mee willen denken wanneer je iets zelf niet weet.

– Het is geoorloofd om een oneindige hoeveelheid Instagram foto’s en selfies te maken. Hoort bij het leven van een blogger, toch?! Haha.

– Heb je inspiratie en heb je zin om creatief te doen? Je hebt een platform waarop je dat kan uiten!

– Je hebt een geweldige toevoeging aan je CV.

– De oneindige hoeveelheid aan complimentjes. Het is natuurlijk niet zo dat alle reacties altijd positief zijn (negatief en neutraal mag er ook zijn), maar wanneer ik weer een boel complimentjes krijg is dat gewoon bijzonder ego-strelend.

– Tijdens het shoppen kun je zeggen ‘ja, dat kan ik wel kopen… voor mijn blog!’, terwijl je het niet nodig hebt maar wel over wil schrijven. Wederom dat geweldige excuus, haha.

– Je kan er geld mee verdienen. En dat is een voordeel, maar tegelijkertijd ook een nadeel. 1. Je kan er geld mee verdienen. 2. Je loopt een bovengemiddeld groot risico om een sell-out te worden.

– Voor de rest alle dingen die ik noemde in het artikel over rijkdom door het bloggen.

Natuurlijk zijn er ook negatieve dingen aan het bloggen (alle dingen die je doet worden onder een vergrootglas gelegd!), maar dat valt allemaal wel mee als je kijkt naar alle positieve dingen aan het bloggen. Bloggen is vooral heel erg leuk! Wat lijkt jou leuk aan het zijn van een blogger?

DELEN:

53 reacties

 1. Frederique 27 maart 2014 / 06:47

  Het is leuk dat andere mensen ‘s ochtends als ze wakker worden meteen kijken of er wellicht een nieuwe artikel is geschreven 😉

 2. Marion 27 maart 2014 / 06:50

  Jaaaaa, je hebt helemaal gelijk! Hahaha, bloggen is echt een goed excuus voor bijna alles! Voor mij is het bloggen toch vooral een uitlaatklep en ik heb besloten om het lekker klein te houden. Zo haal ik er voor mezelf het meeste uit. Leuk artikel, Lisanne!

 3. Kelly Caresse 27 maart 2014 / 07:11

  Ik herken me wel in al jouw punten haha soms voelt het nog wel onwennig hoor. Vooral al die complimenten blijven me verbazen en verrassen. Ik vind bloggen de leukste bezigheid om me iedere dag wel mee bezig te houden! Het maakt me heel creatief, en ik vind het zo leuk om alle ideetjes enzo zelf in de hand te hebben, het is helemaal mijn online huisje en ik vind het zo leuk dat bezoekers daar zo graag langs willen komen 🙂

 4. Frauke 27 maart 2014 / 07:35

  Herkenbaar! Vooral die waardering van lezers vind ik geweldig <3. Ik vind dat de negatieve punten absoluut niet opwegen tegen de positieve, love blogging :D!

 5. Jess 27 maart 2014 / 07:46

  Ik twijfel juist soms of ik het bloggen wel leuk vind. Ik beleef er absoluut plezier aan hoor maar het blogwereldje hangt me soms wel de keel uit. Wel heel grappig en leuk om te lezen.

 6. Geertje 27 maart 2014 / 07:50

  Heel herkenbaar… Inderdaad zijn er veel positieve dingen aan het bloggen. En zo waar: je hebt altijd een smoesje om iets te kopen in de winkel 😉

 7. Todayslife 27 maart 2014 / 08:02

  Sommige dingen zijn zooooo herkenbaar! Vooral de leuke berichtjes, meningen en waardering van lezeressen vind ik super

 8. Elize 27 maart 2014 / 08:03

  Het is inderdaad gewoon zo leuk! 🙂 Ik heb er een verslaving bij, haha!
  Er kwam alleen net een vraag bij me op aangezien ik net de belastingaangifte heb gedaan 😛 Hoe werkt dat met de belastingaangifte als je geld verdient net bloggen? Hetzelfde als dat je een eigen bedrijf hebt neem ik aan?

 9. Beautydagboek 27 maart 2014 / 08:37

  Bloggen is ontzettend leuk! Het is mijn passie en kan niet meer zonder 🙂 Vooral de meiden die je leert kennen met een gezamenlijke hobby is echt heel fijn.

 10. Kirsty 27 maart 2014 / 08:51

  Leuk artikel! Vooral dat goede excuus om spullen te kopen die je niet nodig hebt en een dusdanig grote hoeveelheid pakketjes krijgen dat de postbode je kent zijn dingen die ik erg herken haha.

 11. Hester 27 maart 2014 / 08:56

  Ik praat altijd heel veel en heb het graag over mijn interesses. Op mijn blog kan ik wat van mijn geklets kwijt! Ik herken me ook absoluut in sommige van de bovenstaande puntjes!

 12. Susanne 27 maart 2014 / 09:03

  Grappig haha! Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen met een blog dus voor mij voelt het nog wel iets anders. Voor mij is mijn blog gewoon een soort online receptenboek. Ik wilde iets met mijn hobby (koken&bakken&food) doen en daarom werd het een blog haha.

 13. Suzanne 27 maart 2014 / 09:05

  Bloggen geeft de grootste kick maar ook de fijnste ontspanning die er is. Jup ik hou van blogger zijn en mijn blogje.

 14. Joyce 27 maart 2014 / 09:20

  Mooi lijstje! Kan ik mij wel in vinden haha!

 15. Iris 27 maart 2014 / 09:22

  Het is leuk om je eigen ideeën te delen met anderen, en dat andere mensen dat dan ook leuk vinden! Ik ben het nog niet zo lang maar.. I love being a blogger:)

 16. Linda 27 maart 2014 / 09:29

  Ik vind het gewoon heel leuk! Leuk tijdverdrijf, lekker bezig zijn, lieve reacties, complimentjes, nieuwe volgers, alles… Mijn vriend die me helpt met artikelen en ideeën voor artikelen, lief! 😀
  Het maakt me gewoon blij!

 17. Bibian 27 maart 2014 / 09:34

  Wat een leuk lijstje en sommige dingen ook heel herkenbaar haha! Liefs

 18. Emilia 27 maart 2014 / 09:45

  Jaaa haha, herkenbaar! Leuk geschreven! Bloggen is inderdaad een perfect excuus om dingen te kopen of onbeschaamd overal foto’s van te maken. En wat ik ook zo geweldig vind aan bloggen, is dat je je nooit meer hoeft te vervelen. Er is áltijd wel iets te doen of te schrijven, als je een blogger bent. 🙂

 19. Fleur 27 maart 2014 / 10:22

  Aaaah wat een fijn lijstje!
  Er is zeker niets leukers dan degelijks bezig zijn met schrijven en fotograferen, reacties checken, contact hebben met andere die dezelfde passie delen en trots zij op de artikelen die je maakt.
  En uiteraard, die excuses zijn nog het allerleukste hahah!

 20. Manon 27 maart 2014 / 10:30

  Hahaha dat van die plaatjes maken in Photoshop vind ik heel herkenbaar! Ik kan me ook helemaal uitleven in het monteren en bewerken van filmpjes.

 21. Esmée 27 maart 2014 / 10:31

  Bloggen is heerlijk! Ik word er echt blij van. Iedere dag weer brengt mijn blog een lach op m’n gezicht. x

 22. Anouk 27 maart 2014 / 10:40

  Ik moet toegeven dat ik inderdaad wel eens iets extra’s koop zodat ik erover kan bloggen, haha. Maar gelukkig ben ik geen big spender 🙂

 23. Sanne 27 maart 2014 / 10:53

  Het grootste voordeel van bloggen en zo af en toe schrijven over wat ziekzijn voor jou betekend, vind ik dat mensen zich oprecht gaan verdiepen in waar je last van hebt – en met je mee denken 🙂

  Op de een of andere manier heb ik wel eens het idee dat wanneer mensen er over lezen, ze het gemakkelijker kunnen laten bezinken en kunnen reageren dan wanneer je het er over hebt in het echt.

 24. Tineke 27 maart 2014 / 11:15

  Haha, heel erg herkenbaar! Leuk om te lezen, je hebt het weer heel erg leuk geschreven!
  Liefs

 25. Eline 27 maart 2014 / 11:42

  Herkenbaar, altijd als mijn mama zegt, “heb je nu weer wat gekocht” … “Ja, mam, dat is voor mijn blog, heel belangrijk! ” 😉

 26. Merel 27 maart 2014 / 11:58

  Superleuk! Ik vind het vooral leuk dat ik online kan bijhouden wat ik allemaal doe en wil doen en dat supernethousiast met anderen kan delen (soms mis je dat echt in de rush van het dagelijks leven).

 27. Patricia Schmitz-Heres 27 maart 2014 / 12:18

  Het lijkt mij vooral geweldig om veel reacties te krijgen van mensen die je eigenlijk niet kent. De reacties die ik nu veel krijg zijn van mensen uit mijn wat directere omgeving. Weinig van medebloggers nog helaas. Maar wat niet is…

 28. Laura 27 maart 2014 / 13:03

  Ik kan zo blij worden van reacties van mensen die je niet kent, dat maakt voor mij het bloggen echt geweldig!!

 29. Manon 27 maart 2014 / 13:25

  Wat een leuk artikel en ook hele herkenbare dingen

 30. Marjolein 27 maart 2014 / 13:35

  Wat ik op dit moment heel erg leuk vind aan het bloggen is dat ik mijn kennis kan delen. Ik ben natuurlijk druk aan het studeren voor gewichtsconsulente en leer heel veel over gezonde voeding. Het feit dat ik via mijn blog andere mensen kan helpen om beter en gezonder te leven vind ik echt heel fijn. Hoe meer mensen ik kan helpen, hoe gelukkiger ik er van word!

 31. Lies 27 maart 2014 / 14:09

  Heel erg leuk lijstje! Vooral tijdens het shoppen dingen zien die je eigenlijk niet nodig hebt, maar dan wel koopt onder het mom van dat is leuk voor mijn blog om iets over te schrijven is zo herkenbaar haha. Ik geniet vooral heel erg van het schrijven van de artikelen en de leuke reacties die ik krijg van bezoekers, maar ook die in mijn omgeving over mijn blog.

 32. Tiffany 27 maart 2014 / 14:12

  Wat een fijne opsomming. Ik vind het fijn dat ik een bezigheid erbij heb. Ik deed hiervoor niet echt uitdagende, of boeiende dingen buiten mijn werk. De keren dat ik alleen zit terwijl mijn vriendje training heeft, was dus verloren tijd waarin ik niets defitgs deed. Nu heeft die tijd zin: ik blog! 🙂

 33. Sanne Marlijn 27 maart 2014 / 14:46

  Het is zeker een verrijking van je leven. Het allerleukste vind ik dat ik soms ergens kom en dat dan een vriendin van een vriend van een vriendin van mijn nicht ofzo mijn blog ook leest. Het reikt tot zo ver! Of als ze een specifiek artikel noemen van ‘Goh, dat heb ik echt met veel plezier zitten lezen!’. En natuurlijk kun je je ‘ei kwijt’. Ik zie dat als een groot voordeel. Ik vind het leuk om persoonlijke dingen te plaatsen, maar ook filmpjes, soms met een grappige twist, en natuurlijk mijn kennis met betrekking tot beauty over te dragen. Het is echt mijn uitlaapklep!

 34. Miranda 27 maart 2014 / 15:09

  Ik vind het altijd leuk om reacties te lezen, maar vooral de leuke mensen die ik online heb leren kennen.

 35. Mandy 27 maart 2014 / 15:10

  Haha het excuus voor mijn blog gebruik ik ook iets te vaak als ik iets wil kopen. Ik vind het ook altijd super leuk en lief dat mensen de moeite nemen om een bericht achter te laten.

 36. Stephanie 27 maart 2014 / 15:15

  Wat een leuk artikel! Ik vind het aan bloggen vooral geweldig dat je alles kwijt kan op je site, het is immers jou site en dat mensen het ook nog eens leuk vinden:D

 37. Tamarah 27 maart 2014 / 16:22

  Leuk om te lezen en helemaal mee eens! Haha en indd goed excuus om te shoppen :D. Maar wat ik ook heel erg leuk aan bloggen vind is dat ik ook heel veel kennis erbij krijg.

 38. Nicole 27 maart 2014 / 17:21

  Het fijne vind ik dat ik mijn verhaal kwijt kan….
  En alle punten die jij noemt natuurlijk, al verdien ik niets aan mijn blog 😉

 39. Elbrich 27 maart 2014 / 17:49

  Wat een super leuk ariktel, leuk geschreven en ben het helemaal met je eens!

 40. Ilse 28 maart 2014 / 00:20

  Oh, vooral het kopen om over te schrijven is erg herkenbaar! Al koop ik vaak dingen en vergeet ik ze een beetje te vermelden op mijn blog haha. Maar ik heb in ieder geval een goed excuus om iets te kopen haha.

 41. Kim / Vintage & Beauty 28 maart 2014 / 08:25

  Leuk artikel weer Lisanne! Ik vind het bloggen ook zo supertof! Heb nog 1 toevoeging: dankzij het bloggen durf ik op knappe mannen af te stappen voor een foto onder de mom ‘streetstyle artikel” haha. Dat artikel komt ook echt wel daarna maar zij inspireren mij ertoe haha.

 42. Lelie // A Bouquet of Buttons 28 maart 2014 / 12:25

  Het leukste vind ik dat je deel uitmaakt van een community en gelijkgestemden kunt ontmoeten. Het laatste jaar heb ik meer dan 1 vriendschap gesloten met dames die ik via mijn blog leerde kennen. Super leuk!

 43. Dagmar 28 maart 2014 / 12:50

  Wat een heerlijk artikel, super super leuk! En bloggen is echt een mooie kans waar veel energie en geluk vandaan komt. Het is zo’n fijne wisselwerking tussen wat je deelt en wat je ontvangt vanuit je lezers; ik zou het niet meer kunnen en willen missen

 44. Annebelle 28 maart 2014 / 20:45

  Goede punten! En het kan je schrijfvaardigheid verbeteren!

 45. Esther 28 maart 2014 / 22:50

  Weer een leuk artikel, Lisanne! Heb ‘m even gedeeld op m’n facebook pagina.

 46. Renate 29 maart 2014 / 11:01

  Ik herken heel veel dingen! Op het begin van het bloggen deed ik ook dingen kopen voor mijn blog, maar dat doe ik eigenlijk nog zelden. Ik vind heel veel leuk aan het bloggen, maar vooral: dat ik al mijn creativiteit kwijt kan en het kan delen en ik denk dat ik ook leuk vind om een reden te hebben om te leven – klinkt misschien heel dramatisch, maar ik ben ook chronisch ziek en dit is iets wat ik kan en leuk vind en zo voelt het dat ik niet nutteloos leef zeg maar haha (:

 47. Karin Éénig Wonen 29 maart 2014 / 22:35

  Het leukst vind ik de reacties, de inspiratie die ik er zelf door krijg en de creatieve blik en het ontmoeten van andere bloggers!

 48. Thuisfrontmrs 30 maart 2014 / 13:23

  Nou heb ik niet een blog waarvoor ik dingen moet/kan aanschaffen, gelukkig mis ik dat ook niet.
  Voor mij is het belangrijkste punt het feit dat ik nu kan delen met anderen, dat is in de normale wereld soms lastig omdat mensen het niet begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.